Coronavirus eller ej: Vi er klar til fjerde spillerunde i NFL, som bliver sparket i gang af New York Jets og Denver Broncos.

Det er nu eller aldrig for både New York Jets og Denver Broncos. Taberen af dette opgør kan skylle sæsonen ud i toilettet og se frem til næste forårs sæsonforberedelser, mens vinderen kan klynge sig til et spinkelt håb om, at kunne blande sig i kampen om slutspilspladserne i AFC.

Kampens resultat kan også få afgørende betydning for Jets’ udskældte cheftræner Adam Gase, der eftersigende er tæt på at få sparket af ledelsen. ”Green Gang” tabte senest med 36-7 til Indianapolis Colts i en kamp, hvori Sam Darnold kastede tre interceptions.

I kontrast til New York Jets var der relativt høje forventninger til Denver Broncos inden 2020-sæsonen. John Elway havde samlet et – på papiret – slagkraftigt angreb omkring Drew Lock med lovende tilføjelser som Melvin Gordon og Jerry Jeudy.

Men som stillingen indikerer, har det langt fra været nogen prangende sæsonstart for Broncos, som oven i købet har mistet Courland Sutton for sæsonen, mens Drew Lock også sidder ude med en skulderskade. Angrebet var også harmløst i søndags, hvor Broncos tabte med 28-10 til Tampa Bay Buccaneers. Reserve-quarterback Jeff Driskel blev bænket undervejs til fordel for upåagtede Brett Rypien – og Vic Fangio har allerede offentliggjort, at Rypien også får chancen mod Jets.

Scenen er dermed sat for en bundkamp med væsentlige implikationer for begge mandskaber.  

Seneste nyt på skadesfronten

Adam Gase har allerede løftet sløret for, at New York Jets får et par væsentlige spillere tilbage fra skadeslisten til torsdagskampen. Jamison Crowder (forstrækning), George Fant (hjernerystelse) og Mekhi Becton (skulderskade) forventes alle at være tilbage fra start. Omvendt er Chris Hogan tvivlsom til opgøret med en lægskade. Le’Veon Bell er dømt ude med en forstrækning.

Gæsterne fra Denver må fortsat undvære Drew Lock, mens der også er tvivl om Philip Lindsay (skadet fod) og cornerback Davontae Harris (forstrækning). Derudover er startende linebacker Jeremiah Attaochu dømt ude.

Holde øje med…

Kan Broncos beskytte Brett Rypien med et kontrollerende løbeangreb?

Natten til fredag får vi den tvivlsomme ære af at se den tredje startende quarterback for Denver Broncos på blot fire kampe i 2020. Med Drew Lock på skadeslisten og Jeff Driskel i skammehjørnet, får Brett Rypien muligheden for at vise sig frem. Den tidligere Boise State-spiller bliver den niende startende quarterback for Broncos siden Peyton Mannings pension. Det skriger af inkonsistens!

Brett Rypien blev allerede kastet for løverne i søndags, da han erstattede Jeff Driskel i anden halvleg mod Buccaneers. Her ramte Rypien på otte af ni kast for 53 yards, hvilket vidner om den konservative tilgang, som Vic Fangio lagde an for sin rookie – og mon ikke, at det fortsætter mod Jets?

Under alle omstændigheder får Broncos’ løbeangreb en afgørende rolle i at lette presset på den urutinerede quarterback. Foreløbigt står Melvin Gordon blot noteret for 174 løbede yards og en scoring i 2020. Der skal andre boller på suppen, hvis Broncos skal lykkes med at beskytte Brett Rypien og kontrollere opgøret mod Jets.

Har Sam Darnold mere at skyde med?

Adam Gase har slået fast, at Sam Darnold er den ubestridte quarterback for New York Jets. Spørgsmålet er blot, om Gase ser et uforløst potentiale i Darnold, eller om beslutningen er truffet i mangel på bedre alternativer? For det vrimler ikke just med dygtige reserver i New York, hvor den skadesplagede Joe Flacco og ubekendte Mike White huserer.

Bevares, Sam Darnold har ikke synderligt talentfulde spillere eller kompetente trænere omkring sig, men han virker alligevel rystet og skræmt fra vid og sans. Foreløbigt står Darnold noteret for fire interceptions og den dårligste passer rating (70,7) i AFC. Han er særdeles medskyldig i, at Jets ikke har været foran på noget tidspunkt i 2020.

Hvis Sam Darnold skal have en fremtid som startende quarterback i NFL, er han pisket til at levere en god præstation – og gerne en sejr – mod Denver Broncos. Alternativet er, at New York Jets fortsætter sin negative stime og uroen vokser. Det vil i sidste ende resultere i, at Jets står med en fordelagtig position i draften, som byder på flere talentfulde quarterbacks som Trevor Lawrence og Justin Fields.

Spiltip

Artiklen opdateres med et spiltip, når Danske Spil har lanceret specialspil til kampen.

Forudsigelse

Der er lagt i kakkelovnen til en nervøs aften i New Jersey, hvor der er meget på spil for de to hold. Selvom det er svært at spå om Brett Rypiens niveau, så har jeg større tiltro til Denver Broncos’ spillermateriale og trænerstab end til New York Jets’ ditto. Det skal dog ikke underkendes, at Sam Darnold kæmper for sin fremtid i NFL – og derfor må være topmotiveret.  

Jeg forventer dog, at Denver Broncos tager en stor skalp og vinder med 23-16.