I kan godt sætte kaffe over og finde de tunge snacks frem. Natten til fredag skriver vi det næste kapitel i såvel nutiden som fremtidens store quarterback-rivalisering: Patrick Mahomes vs. Justin Herbert.

Se kampen direkte, forskudt eller på 40 minutter fredag morgen med NFL Gamepass – Prøv det gratis!

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Gamepass-bred-ny-1000x235-1.png

Vi startede sæsonen ud med en mulig forsmag på Super Bowl LVII og nu begynder anden spillerunde med en potentiel konferencefinale i AFC, når Kansas City Chiefs og Los Angeles Chargers brager sammen på Arrowhead Stadium. Vi bliver forkælet, men vi fortjener det saftsuseme også efter syv måneders ventetid!

Begge hold kom planmæssigt fra start i første spillerunde, hvor Chiefs pulveriserede Arizona Cardinals og Chargers fik bugt med divisionsrivalerne fra Las Vegas Raiders. Patrick Mahomes og Justin Herbert beviste, at de er to af ligaens suverænt bedste spillere ved – samlet set – at kaste for 639 yards, otte touchdowns og nul interceptions. Natten til fredag står de over for hinanden for fjerde gang. Mahomes har vundet to af de første tre indbyrdes opgør – deraf deres seneste kamp, hvor Chiefs vandt efter at have været bagud med bare

Nu står de over for hinanden for fjerde gang efter, at Mahomes har vundet to af de første tre kampe. Dertil vandt Mahomes det seneste indbyrdes opgør efter, at Chargers ellers førte indtil bare to minutter før tid og måtte give fortabt efter forlænget spilletid. Det var lidt af en Mahomes-specialitet, eftersom den 26-årige superstjerne allerede står noteret for 11 comeback-sejre efter at have været bagud i fjerde quarter.

Det virker plausibelt, at Mahomes og Herbert kommer til at præge ligaen og spillet i sin helhed i de næste mange år – ligesom Tom Brady og Peyton Manning gjorde det gennem nullerne. Samlet set kan vi se frem til et divisionsopgør, der har utvivlsomme slutspilsimplikationer og byder på flere af ligaens bedste spillere på begge sider af banen. Det kan nærmest ikke blive bedre?

Seneste nyt på skadefronten

Selvom vi kun er i anden spillerunde, er der et par profilerede spillere, som blev skadet i første spillerunde. Værst står det til hos gæsterne fra Los Angeles, der må se bort fra Keenan Allen, som pådrog sig en forstrækning mod Raiders. Det er et stort tabt for Chargers, da Allen har vist sig at være Herberts mest pålidelige våben, hvilket vi også fik syn for i første spillerunde, hvor han nåede at gribe fire bolde for 66 yards inden sin skade.

I stedet må vi forvente, at Herbert kigger efter Mike Williams, der omvendt var usynlig i sæsonpremieren, hvor han kun to bolde for 10 yards. Det var overraskende set i lyset af, at Williams var forrygende i fjor, da han fik sit store gennembrud i NFL med 1.146 yards og ni scoringer.

Foruden Keenan Allen er der også tvivl om J.C. Jackson, der er skiftet til Chargers efter fire sæsoner for New England Patriots. Jackson pådrog sig en ankelskade i sommer, som han måtte opereres for og derfor har vi endnu til gode at se ham i en Chargers-uniform. Hvis Jackson fortsætter de takter, vi så i New England, bliver han en hjørnesten i Chargers’ forsvar. I sine fire sæsoner har Jackson leveret 158 tacklinger og 25 (!) interceptions.

Værterne må se bort fra startende cornerback Trent McDuffie, der pådrog sig en forstrækning i første spillerunde. Chiefs valgte McDuffie i første runde af forårets draft, og den unge spiller har vist lovende takter i træningslejren. Derudover er kicker Harrison Butker ude med en ankelskade. Vi får – desværre – ikke Justin Reid at se igen som kicker, men i stedet er Matt Ammendola hentet ind som den umiddelbare afløser.

Hold øje med …

Får vi drømmeduellen mellem Derwin James og Travis Kelce at se?

En af de helt store historier i første spillerunde var, at Patrick Mahomes skilte Arizona Cardinals’ forsvar fra hinanden, da han kastede 360 yards og fem touchdowns i sin første kamp uden Tyreek Hill ved sin side. Chiefs var ikke villige til at imødekomme Hills lønkrav og i stedet blev han skippet videre til Miami Dolphins for hele fem draftvalg.

Patrick Mahomes fordelte bolden på sublim vis og ramte ni forskellige spillere, men det var Travis Kelce, som igen stjal rampelyset. Kelce var her, der og alle vegne, da han spillede 14 spil som receiver, 11 fra slot-positionen og ni fra den offensive linje, hvortil han greb otte bolde for 121 yards og et touchdown.

I torsdagskampen bør Kelce få sværere arbejdsvilkår, hvis Brandon Staley vælger at bruge sin forsvarsgeneral Derwin James som sit modsvar. James fik ligeledes en glimrende sæsonstart, da han leverede seks tacklinger, et sack og i øvrigt kun tillod 15 yards i opdækningen. Hvis vi ser bort fra hans suspekte skadehistorik, har Derwin James etableret sig som en af ligaens bedste, mest alsidige forsvarsspillere og han er måske en af få, der kan byde Kelce op til dans.

Fortsætter Khalil Mack med at dominere?

Apropos fantastiske forsvarsspillere, så har Chargers forstærket sin defensive linje med ingen ringere end Khalil Mack, der er skiftet til Los Angeles efter fire ufrugtbare sæsoner i Chicago. Den seksdobbelte Pro Bowl-spiller leverede varen i sin debut, hvor han præsterede seks tacklinger, tre sacks og forcerede en fumble over for en hjælpeløs Derek Carr.

Det var også tydeligt, at Joey Bosa nød godt af Macks tilstedeværelse, da han selv leverede halvandet sack og forcerede en fumble mod Raiders. På papiret udgør Khalil Mack og Joey Bosa en frygtindgydende duo, som kan blive afgørende for Chargers’ bestræbelser, hvis de fortsætter takterne fra første spillerunde.

De to står over for Kansas City Chiefs’ offensive linje, der ikke tillod et sack i første spillerunde. Generelt har Chiefs’ offensive linje været fremragende efter fadæsen i Super Bowl LV, som fik Brett Veach og Andy Reid til at spendere lønkroner og draftkapital efter Joe Thuney, Orlando Brown Jr., Creed Humphrey og Trey Smith.

Hvis Chiefs lykkes med at beskytte Patrick Mahomes fra Khalil Mack og Joey Bosa, så står Chargers ikke en chance. Derfor bør I holde et vågent øje med ydersiderne af Chiefs’ offensive linje, hvor slaget kommer til at stå.

Forudsigelse

Vi har et fantastisk opgør i vente, hvor Los Angeles Chargers får den første mulighed til at bevise, at de kan byde Kansas City Chiefs op til dans i kampen om AFC West og potentielt om Super Bowl-billetten.

Selvom begge hold har et par nævneværdige skadesfravær, så frygter jeg, at Justin Herbert får svært ved at følge med Mahomes uden Keenan Allen. Kombineret med at Chiefs spiller på hjemmebane, har et væld af offensive våben og et par defensive stjerner i form af Chris Jones og Justin Reid, bør de være for stor en mundfuld.

Kansas City Chiefs vinder med 34-27 og indtager en foreløbig førsteplads i AFC West.