Det er to mastodonter, der sent søndag mødes i NFC-finalen i Santa Clara.

San Francisco 49ers og Green Bay Packers har tilsammen vundet 9 Super Bowls. 49ers er desuden det fjerde mest vindende hold i historien (5 SB-titler), mens Packers er det femte mest vindende hold (4 SB-titler).

Alligevel er det kun anden gang, at de to hold tørner sammen i NFC-finalen. Senest var i 2013, hvor Colin Kaepernick sendte Packers ud i slutspilsmørket efter en magisk præstation med 444 totale yards og fire scoringer.

San Francisco 49ers leverede senest en dominerende præstation i divisionsrunden mod Minnesota Vikings, hvor Kyle Shanahan og co. sejrede med 27-10. Her tillod 49’ers-forsvaret kun 147 yards, hvilket er færrest i en slutspilskamp i Super Bowl-æraen.

Gæsterne fra Green Bay avancerede til NFC-finalen efter at have afveget (endnu) et Seahawks-comeback i divisionsrunden. Packers førte opgøret med 28-10 midtvejs gennem tredje quarter, men Russell Wilson satte en slutspurt ind – hvorfor opgøret først blev afgjort til sidst og endte 28-23.

Aftenens to kombattanter mødtes senest i 12. spillerunde, hvor 49’ers knuste Packers med 37-8.

Seneste nyt på skadesfronten

Begge hold er så godt som skadesfri inden aftenens titelopgør, hvilket er et sjældent – om end glædeligt – syn i nutidens NFL.

Hos 49’ers er Kwon Alexander, George Kittle og Dee Ford alle skadesfri, mens Packers kun har fullback Danny Vitale noteret som tvivlsom til opgøret. Dermed er Kenny Clark også blevet sine rygproblemer kvit. Clark er en afgørende brik i midten af Packers’ forsvar, hvorfra han er bundsolid mod det indvendige løbespil og ligeledes er en effektiv pass rusher med 6 sacks i sæsonen.

Hold øje med…

Tør Green Bay Packers sætte Davante Adams over for Richard Sherman?

Aaron Rodgers har leveret en godkendt sæson anno 2019 – om end han fortsat er langt fra sit topniveau i fx 2011, hvor han kastede 45 touchdowns og kun seks interceptions. Én af forklaringerne kan være, at Rodgers ikke længere har den samme kvalitet på receiver-positionen.

Foruden Davante Adams er det ikke specielt imponerende navne, som løber og griber bolde for Rodgers. Listen tæller spillere som Allen Lazard, Geronimo Allison, Jake Kumerow og Marquez Valdes-Scantling. Disse spillere står tilsammen noteret for 1.435 yards og otte touchdowns i 2019.

Kvalitetsforskellen blev eksemplificeret i divisionsrunden mod Seattle Seahawks, hvor Davante Adams greb 160 yards og to touchdowns, mens alle øvrige Packers-spillere tilsammen greb otte bolde for 83 yards.

Det bliver spændende at se, hvor Davante Adams stiller op på banen, eftersom San Francisco 49’ers’ All Pro cornerback Richard Sherman patruljerer og dækker den højre side (set fra angrebets perspektiv, red). I det seneste indbyrdes opgør stillede Adams op i Shermans side på 47 pct. af angrebsspillene, og i deres direkte dueller blev Adams holdt til blot en enkelt grebet bold for syv yards.

Ifølge Pro Football Focus har Sherman kun tilladt Adams at gribe to bolde for i alt 20 yards i syv kampe!! Hvis Packers skal avancere til Super Bowl, er de nødt til at finde andre løsninger – Richard Sherman er simpelthen for god.

Hvem vinder i skyttegravene?

San Francisco 49’ers var altdominerende på både den offensive og defensive linje mod Minnesota Vikings, hvilket var stærkt medvirkende til den overlegne sejr.

Med Nick Bosa (11 sacks), Arik Armstead (11 sacks), DeForest Buckner (8,5 sacks) og Dee Ford (7,5 sacks) får Packers’ offensive linje hænderne fulde i aften. I det seneste indbyrdes opgør tillod Packers også fem sacks på Aaron Rodgers, hvilket ødelagde angrebets rytme – og således sluttede angrebet med sølle og sæsonlave 104 kastede yards.

Green Bay Packers råder imidlertid også over en forrygende defensiv linje i form af nytilkomne Za’Darius Smith og Preston Smith. Den dynamiske duo kombinerede for 29,5 sacks i 2019, hvortil Za’Darius Smith førte NFL i antal pressures.

Kampen vil blive afgjort i skyttegravene og spørgsmålet er derfor, hvilken af de to pass rush-enheder klarer sig bedst?

Spiltip

En spiller vi endnu har til gode at nævne, er Green Bay Packers’ running back Aaron Jones. Jones har velsagtens været den bedste spiller på Packers’ angreb i 2019 med 21 touchdowns. Det var faktisk kun Christian McCaffrey, som kunne matche den statistik i grundspillet.

Danske Spil giver odds 1.90 på, at Packers’ scoringsmaskine leverer et touchdown i aftenens kamp. I kan finde spillet via dette link.

Spil ansvarligt!

Forudsigelse

Det bliver utvivlsomt tættere, end det var tilfældet, senest de to hold mødtes, hvor Packers fik en røvfuld. En ubekendt faktor er Jimmy Garoppolo, som står i sin kun anden slutspilskamp. Omvendt har Packers og Aaron Rodgers en flot slutspilserfaring, som kan komme dem til gode. Hvordan reagerer Garoppolo, når han kommer under pres – på den største scene?

Ikke desto mindre har jeg svært ved at se, hvordan Packers kan flytte bolden og score kontinuerligt mod et utroligt velspillende 49’ers-forsvar. Kombineret med hjemmebanefordelen forventer jeg, at 49’ers booker billetten til Miami.

San Francisco 49’ers vinder med 27-20.

Læs også Gul Kluds optakt til AFC-finalen mellem Kansas City Chiefs og Tennessee Titans.