Tiden er fløjet af sted og vi nærmer os med hastige skridt Super Bowl LIV i Miami. Vi mangler blot at få afgjort de to konferencefinaler – og i AFC er det Kansas City Chiefs og Tennessee Titans, der brager sammen på Arrowhead Stadium. 

Det var to hæsblæsende divisionsrundeopgør, som de respektive mandskaber spillede i sidste weekend. Tennessee Titans tog røven på Baltimore Ravens og NFL, da de besejrede forhåndsfavoritterne med 28-12 efter en imponerende og helstøbt præstation. Det var særligt i skyttegravene, at Titans’ offensive og defensive linje grundlagde den flotte sejr. Derudover leverede Adoree’ Jackson upåklagelig opdækning – og Derrick Henry fortsatte sit fantomslutspil med 195 yards, hvilket gjorde Ravens’ Earl Thomas’ arrogante udtalelser inden opgøret til skamme.  

Aftenens værter, Kansas City Chiefs, måtte grave dybt mod Houston Texans for at avancere til nærværende konferencefinale. Texans var netop kommet foran med 24-0 i starten af andet quarter, inden Patrick Mahomes gik amok og scorede 41 point i træk – bl.a. 28 (!!) alene i andet quarter. Mahomes sluttede opgøret med 374 totale yards og fem scoringer.

Tennessee Titans har endnu til gode at smage Super Bowl-triumfens sødme. Titans medvirkede i Super Bowl XXXIV i Atlanta, hvor de tabte med 23-16 til det daværende St. Louis Rams. Kansas City Chiefs har omvendt stået i to Super Bowls og vundet en enkelt. Det skete i 1970, hvor de besejrede Minnesota Vikings med 23-7.

Chiefs og Titans mødtes senest i Nashville d. 10. november 2019, hvor sidstnævnte løb med en flot 35-32-sejr. Her løb Derrick Henry for 188 yards og to touchdowns, mens Ryan Tannehill også kastede to touchdowns. Patrick Mahomes kastede ved den lejlighed for 446 yards og tre touchdowns. Hvis vi tilnærmelsesvist får en gentagelse af det opgør, kan vi se frem til en fantastisk og seværdig start på konferencefinalerne!

Titans har vundet fire af de seneste fem indbyrdes opgør mod Kansas City Chiefs. Titans har desuden vundet de seneste tre indbyrdes opgør i Kansas City. For at finde den seneste Chiefs-sejr i den indbyrdes serie skal vi helt tilbage til 2013!

Læs også Gul Kluds optakt til NFC-finalen mellem San Francisco 49’ers og Green Bay Packers.

Seneste nyt på skadesfronten

Andy Reid og co. holder vejret og krydser fingre for, at Chris Jones bliver klar til konferencefinalen. Jones sad ude mod Houston Texans og er fortsat plaget af en lægskade. Chris Jones var forrygende i den sidste halvdel af grundspillet med syv sacks i de sidste otte kampe. Derudover er der tvivl om LeSean McCoy og reserven Matt Moore, som begge har døjet med sygdom.

Hos Titans er syv spillere noteret som værende tvivlsomme til konferencefinalen – om end de alle forventes at spille. Det er mest bemærkelsesværdigt, at startende tackle Jack Conklin pådrog sig en skulderskade til onsdagens træningspas, hvilket begrænsede hans aktivitet torsdag og fredag.  

Hold øje med…

Finder Tannehill storspillet frem?

Vi er alle faldet i svime over Tennessee Titans’ godstog Derrick Henry, som i de seneste to slutspilskampe har vandaliseret først de forsvarende mestre fra New England og dernæst forhåndsfavoritterne fra Baltimore med samlet set 406 yards, et løbet touchdown og et kastet (!) touchdown.

Derfor vil fokus selvsagt være på, om Mike Vrabel fortsætter med at fodre Derrick Henry i alle former for kampsituationer. Det er også bekymrende for Chiefs’ forsvar, at enheden tillod syvende flest yards via løbespillet i grundspillet med 126,2 i gennemsnit pr. kamp.

Vi må dog ikke glemme, at Titans’ quarterback Ryan Tannehill spillede noget af det bedste football i NFL, efter han blev gjort til starter i syvende spillerunde. I ti grundspilskampe som starter kastede Tannehill for 2.598 yards, 22 touchdowns og blot fem interceptions – hvortil han ramte på hele 70,3 pct. af sine kast.

Ryan Tannehill bliver naturligvis hjulpet af, at modstanderne er nødsaget til at respektere Titans’ løbeangreb i en ekstrem grad. Det blev eksemplificeret i divisionsrunden, hvor Baltimore Ravens’ forsvar bed på et play action-spil, hvorefter Tannehill straffede dem med et dybt touchdown-kast til Kalif Raymond.

I den forbindelse har Ryan Tannehill udviklet et stærkt makkerskab med rookie-receiver A.J. Brown, der har grebet 778 yards og seks scoringer siden syvende spillerunde. I skal derfor holde et vågent øje med A.J. Brown i aften!

Hvordan dæmmer Titans op for Chiefs’ offensive våben?

Patrick Mahomes råder over et arsenal af eksplosive og dynamiske våben i kastespillet, hvilket stiller store krav til Dean Pees’ forsvar. Senest lykkedes Titans med en ekstremt disciplineret kampstrategi, som begrænsede Baltimore Ravens’ dynamiske og top rangerede angreb til sølle 12 point – der skal en lignende præstation, hvis Mike Vrabel og co. skal avancere til Super Bowl.

Det er dog bekymrende, at Titans’ secondary tillod den næst højeste open-target procentdel for modstandernes receivere med 48,7 pct. samt det næst højeste target separation (3,6 yards) i grundspillet. Der er ikke råd til at give spillere som Tyreek Hill, Mecole Hardman eller Travis Kelce den plads at operere – for i så fald bliver du straffet.

I den forbindelse kan det vise sig afgørende, at Adoree’ Jackson er blevet sine skadeskvaler kvit. Den 24-årige cornerback sad ude i de sidste fire grundspilskampe, hvilket havde massive konsekvenser for Titans’ secondary. Jackson var tilbage mod Ravens i divisionsrunden, hvor han leverede upåklagelig opdækning med 3 tacklinger og 3 kastbrud. 

Spiltip

Som I kan læse af ovenstående matcher Tennessee Titans og Kansas City Chiefs’ angreb relativt godt op imod de to respektive forsvar. Det indikerer, at vi kan forvente en højtscorende affære à la holdenes indbyrdes opgør i november, som sluttede med 67 point.

Danske Spil giver flotte odds 1,85 på over 52,5 point i kampen, inkl. evt. forlænget spilletid. Det bliver artiklens spiltip.

I kan finde spillet via dette link. Spil ansvarligt!

Forudsigelse

Tennessee Titans er denne sæsons helt store rosenrøde succeshistorie. Det var de færreste, som havde spået holdet nogen chance for at kandidere til Super Bowl-titlen. Mike Vrabel og Derrick Henry har imidlertid gjort os alle til skamme – og de kommer i høj grad til at gøre livet surt for Kansas City Chiefs.

Den (endelig) skadesfrie Patrick Mahomes har imidlertid fundet storformen frem på det rigtige tidspunkt – og jeg frygter for Titans, at han i sidste ende bliver for stor en mundfuld.

Vi kan se frem til et forrygende opgør, som bliver utroligt lige – men hvor hjemmebaneholdet trækker det længste strå efter forlænget spilletid.

Kansas City Chiefs booker billetten til Miami med en sejr på 37-31 efter forlænget spilletid.