Mandagskampen i spilleuge 15 er et opgør mellem Packers og Rams i ”the frozen tundra” i Green Bay. Inden sæsonen havde man måske forestillet sig at dette opgør kunne involvere en duel om 1. eller 2. seed i NFC-halvdelen, men sådan er det langt fra gået. 2022-sæsonen har mildest talt været skuffende for begge mandskaber, der er henholdsvis 5-8 og 4-9.

En af årets vildeste historie må uden tvivl være historien om Baker Mayfield. Han har haft mange op- og nedture siden han blev valgt first overall af Browns. I denne sæson blev han bænket og fritstillet af Panthers, inden han i sidste uge blev samlet op af Rams og førte dem til en helt utrolig sejr.

Med under to minutter på klokken og bolden på egen to-yardlinje, så lignede det en uoverkommelig opgave for Rams og Mayfield. Men Baker og Rams ville det anderledes og Mayfield, der blot havde været på holdet i små to døgn leverede det mirakuløse comeback. Ganske enkelt en vanvittig bedrift.

Prøv NFL GamePass gratis

Mayfield og resten af Rams mandskabet håber selvfølgelig, at Baker kan bære noget at det momentum og gode spil han viste i sidste uge, med sig ind i denne kamp.

Rams’ receiverkorps er noget decimeret efter både Cooper Kupp og Allen Robinsion er ude med skade. Tilbage er Van Jefferson, Ben Skowronek, Tutu Atwell, der er med andre ord umiddelbart ikke meget stjernestøv over de navne.  Til gengæld har Packers’ kasteforsvar heller ikke været imponerende i år, så er ligger en spændende duel mellem de to mandskaber. Dog sender Packers generelt meget pres på modstanderens quarterbacks, hvor de sender mere end fire mand hele 40% af gangene, så Baker bliver nødt til at være god imod blitzen i denne kamp. Lige præcis det var Mayfield også god imod i sidste uges sejr over Raiders, hvor han gik 10 for 12 og kastede ét touchdown mod blitzen.

Aaron Rodgers har ikke haft en god sæson, og har lavet ukarakteristisk mange fejl i år. Derudover spiller han også med en alvorlig fingerskade, der uden tvivl har påvirket ham siden han fik den i uge fem i London. Rodgers har kastet 22 touchdowns og ni interceptions, hvilket er en hel del INT’s i forhold til, hvad man plejer at forvente af Green Bay’s nr. 12. Rodgers har tidligere meldt ud, at han, trods den skuffende sæson, gerne vil spille så længe Packers har en teoretisk mulighed for at komme i slutspillet.

I denne uge skal Rodgers og Co. op imod et forsvar, der havde sin bedste optræden i sidste uge, hvor Rams’ forsvar lavede to interceptions og kun tillod 137 yards og ingen touchdowns gennem luften og også holdt ligaens førende løber i Josh Jacobs i skak.
Packers har særligt én spiller på receiverpositionen som Rams er nødt til at holde øje med i Christian Watson, der har scoret hele otte gange i de seneste fire kampe. Det bliver meget spændende at se, om Watson kan fortsætte den vilde stime i denne uge.

Nyt på skadesfronten
En uges pause var tiltrængt for Packers, der nu har fået en mere frisk trup mht. skader. Packers har blot én spiller listet som ude af mandagskampen T David Bahktiari, ingen andre spillere fra Green Bay er listet på skadeslisten, hvilket er virkelig gode nyheder så sent i sæsonen.

Hos Rams ser det noget anderledes ud på skades listen, hvor LB Travin Howard, DT Marquise Copeland, CB David Long Jr alle er ude. Derudover er QB John Wolford endnu ikke klar til at spille, hvilket betyder at vi igen får Baker Mayfield at se under center. Til sidst men bestemt ikke mindst er holdets bedste spiller DT Aaron Donald heller ikke til rådighed i mandagsopgøret mod Packers, da en ankelskade driller den fabelagtige forsvarsspiller.

Hold øje med…
Rams løbeangreb mod Packers løbeforsvar
Hvad sker der mon når det dårligste løbeangreb i ligaen skal op imod det dårligste løbeforsvar? Det får vi svar på i denne kamp, når Rams, der i gns. Løber 3,7 yards pr. løb møder Packers, der i gns tillader 5,0 yards pr. løb. Noget må lykkes for en af enhederne. Cam Akers havde en nogenlunde kamp i sidste uge mod Raiders, hvor han løb for 42 yards og ét touchdown på 12 forsøg. Det bliver utroligt vigtigt for Rams at få gang i ham, for at tage noget af presset af Mayfield, men også fordi de spiller i det kolde Green Bay, men allermest fordi Packers har været så ringe til at stoppe løbet i år.

Kan AJ Dillon og Christan Watson fortsætte det flotte spil?
Både AJ Dillon og Christian Watson har været virkelig stærkt spillende for Packers i de seneste par kampe. Dillon har scoret på et 20-yard løb de seneste to kampe og Watson har otte scoringer de seneste fire kampe. AJ Dillon havde tilmed sin bedste kamp i sæsonen for to uger siden, hvor han løb for 93 yards og en scoring imod Bears. Med det kolde vejr i Green Bay er jeg sikker på, at bulldozeren AJ Dillon får rig mulighed for at gøre ondt på Rams i denne kamp. Packers har også været virkelig gode til at sætte Christian Watson i spil i den seneste måned. Han har en utrolig fart, hvilket gør ham livsfarlig, når han har bolden i hænderene uden en modstander lige i nærheden. Det bliver meget spændende at se, hvordan Matt LaFleur har skruet angrebet sammen i denne uge mod Rams og om han kan få iscenesat Watson og Dillon ligeså godt som i de seneste par kampe.

Forudsigelse
Alt andet lige så må Packers have en stor fordel på quarterback positionen. Rodgers må og skal være bedre end Baker Mayfield, selvom Mayfield har momentum fra i sidste uge og Rodgers ikke helt har været på niveau i år. På receiver og runningback positionerne. Derudover har Rams også en hel del skader, hvilket er noget som Packers ikke døjer særligt meget med, efter de har haft bye-week. Det eneste, der peger i Rams’ retnnig er, at Packers store tackle David Bakhtiari ikke er med, og at Sean McVay nok har overhånden i forhold til Packers’ defensive koordinator Joe Brady. Selvom alt taler for Packers, så har de også vist sig at være et hold, man bestemt ikke altid kan regne med i denne sæson. Dog tror jeg at de vinder her og viser hjemmepublikummet, at de ikke er helt døde i denne sæson endnu.

Packers vinder 27-17