I denne uge spilles der hele to mandagskampe, hvor Bills tager imod Titans kl 01.15, og Eagles spiller hjemme mod Vikings kl 02.20 dansk tid. I det sene af de to opgør tørner to NFC-mandskaber sammen, der begge har fået en god start på sæsonen med en sejr.

Se kampen direkte, forskudt eller på 40 minutter tirsdag morgen med NFL Gamepass – Prøv det gratis!

Læs også: Optakt til Bills vs Titans

Eagles vandt planmæssigt over Lions i første spillerunde, men det var dog ikke uden problemer, hvor Eagles rent defensivt til tider så svage ud i 38-35 sejren. Dog var angrebet virkeligt godt kørende, især løbespillet var effektivt og den nye stjerne på holdet AJ Brown imponerede også med store spil gennem hele kampen. Vikings leverede en af ligaens mest dominerende præstationer i deres kamp mod ærkerivalerne fra Green Bay Packers, der blev sendt hjem med en lussing på 23-7. Kevin O’Connell havde en fremragende debut, hvor især Justin Jefferson brændte banen af med hele 184 yards. På den defensive side af bolden var Vikings nærmest endnu mere imponerende, da de lavede fire sacks, to turnovers og kun opgav syv sølle point til Aaron Rodgers og Co. Denne kamp er et utroligt spændende opgør mellem to mandskaber, der ligner de for alvor er på vej frem, men hvem af dem kan trække det længste når de mødes mandag aften på Lincoln Financial Field?

I de seneste to opgør mellem de to NFC-mandskaber har Vikings trukket det længste strå med sejre i både 2018 og 2019. Dog vandt Eagles det mest betydningsfulde opgør mellem de to hold i nyere tid, da de ydmygede Vikings 38-7 på hjemmebane i NFC-finalen i 2017-sæsonen. Derfor er der en hel del mere fjendtlig energi mellem Vikings og Eagles, end der typisk ville være i et opgør mellem to hold fra forskellige divisioner. Der vil uden tvivl være en fabelagtig stemning i Philadelphia til denne kamp, hvor vinderen for alvor kan fastslå sin favoritværdighed i divisionen.  Det bliver også interessant at følge med i, om Jalen Reagor kommer til at spille en rolle for Vikings i dette opgør. Reagor blev draftet af Eagles i 2020, men skuffede fælt i sin tid i Philadelphia, og er nu hos Vikings. Derudover har Vikings jo også Justin Jefferson, der blev fravalgt af Eagles til fordel for Reagor, og jeg er sikker på, at Jefferson vil gøre alt hvad han kan i denne kamp for, at Eagles endnu en gang vil fortryde den beslutning.

Nyt på skadesfronten
De to mandskaber er heldigvis ganske godt stillet med hensyn til antallet af skader. Vikings har blot én alvorlig skade på holdet til cornerback Andrew Booth, der ikke kommer i kamp mod Eagles. Eagles har, ligesom i første spillerunde, ikke nogen skader til denne uge mod Vikings. Dog mistede de deres defensive end Derek Barnett for resten af året mod Lions, da han pådrog sig et overrevet korsbånd i den kamp.

Hold øje med…

Kan AJ Brown og Jusin Jefferson fortsætte dominansen

Både AJ Brown og Justin Jefferson spillede fremragende i første runde. Justin Jefferson havde 184 yards og to toucdowns, og Brown havde 155 yards. Det betyder også at de to profiler er de to receivere med flest yards pt. i hele ligaen. Derfor bliver en af nøglerne til sejr også, hvilket af holdene, der kan stoppe modstanderens bedste receiver. Jefferson proklamerede inden sæsonen, at han efter denne sæson klart ville være den bedste receiver i ligaen, og efter første spillerunde, ligner det også tilfældet. Eagles skal forsøge at stoppe Jefferson med deres bedste cornerback Dairus Slay, der før har lukket fuldstændig ned for stjernespillere som Jefferson. Dog var Slay ikke specielt god mod Lions i sidste uge, hvor han opgav flere store spil, heriblandt et touchdown til DJ Chark. Men Eagles, var generelt gode i kasteforsvaret mod Lions, hvor de også lavede et pick-six.

AJ Brown viste også prøver på sit eliteniveau i første spillerunde. Han var klart Jalen Hurts’ favoritmål, og det er noget Vikings bliver nødt til at have fokus på. Brown så virkelig god ud på sine ruter, hvor han løb sig fri konstant. Derudover er han også et monster med bolden i hænderne, hvor den stærke receiver for alvor er svært at få ned i første forsøg. Her får Vikings bedste cornerback, Patrick Peterson, også hænderne fulde, når han står overfor Brown. Vikings var dog sublime på forsvaret i første runde mod Packers, hvilket vidner om et højt niveau. Dog havde Packers ikke rigtig nogle trusler på receiverpositionen. Der må Brown siges klart at være den bedste spiller de har mødt indtil videre. Interessant bliver det at se, hvordan de to hold griber mødet med disse receivere an.


Kan løbespillet stoppes?

Det kan godt være begge mandskaber har stærke våben i luften, men en stor del af kampen bliver afgjort på, hvem der kan stoppe løbespillet.

Eagles har ligaens måske bedste og farligste løbespil. Det er et firehovedet moster, ført an af quarterback Jalen Hurts. Hele fire Eagles spillere scorede touchdown på jorden i første runde. Hvis Vikings vil vinde mandagskampen, så er det meget vigtigt at få sat en stopper for Eagles’ løbespil. Især jalen Hurts’ evne til selv at løbe reddede Eagles mange gange mod Lions, hvor ingen spillere var åbne nede af banen, og Hurts så ud til at blive sacket, så lukkede han bare op for gassen og løb for en ny første down. Hele 90 løbe yards blev det til i alt for Hurts i første uge og 216 yards i alt på jorden for Eagles. Vikings tillod hele seks yards i gennemsnit pr. løb til Packers, hvilket er en statistik Vikings er nødt til at forbedre, hvis de vil have succes mod Eagles.

Philadelphia så meget sårbare ud mod løbet imod Lions, hvor de tillod Lions at løbe for hele 181 yards. Derudover tillod Eagles også tre touchdowns på jorden. Vikings råder også over en stjerne på runningback positionen i Dalvin Cook, der må slikke sig om munden efter at have set Eagles’ svage løbeforsvar i første spillerunde. Hvis ikke Philadelphia formår at forbedre denne enhed, så får de en lang dag mod både Dalvin Cook og Alexander Mattison.

Forudsigelse

Der er lagt op til et meget seværdigt brag mellem to af outsiderne til at repræsentere NFC i årets Super Bowl. Det er Eagles’ første hjemmekamp i sæsonen, så Lincoln Financial Field vil helt sikkert have en fantastisk stemning gennem hele kampen. Jeg tror på, at Eagles vil være meget forbedret på forsvarssiden i dette opgør. Derudover tror jeg Darius Slay kan sørge for, at Eagles har bedre styr på Justin Jefferson end Packers havde, selvom han utvivlsomt vil komme til at lave store spil. Eagles løbespil, og specielt Jalen Hurts’ evner til at løbe, tror jeg bliver afgørende, og Eagles vil komme til at styre både kampen og klokken på jorden aftenen igennem. Derfor går jeg med hjemmeholdet i dette opgør. Som en lille ekstra kuriøs statistik kan det nævnes at Vikings’ quarterback Kirk Cousins har den dårligste statistik i ligaens historie af spillere med mindst ti mandagskampe på CV’et, her har Cousins nemlig blot vundet to ud af 11 kampe.

Eagles vinder 28-23