Football sæsonen nærmer sig med hastige skridt, og vi glæder os! Men for nogle trænere kan tiden næsten kun gå for stærkt, og det er spørgsmålet, om der findes nok timer i døgnet, til at de kan nå at vende skuden for deres hold og redde deres job. 

Jeg har kigget på NFLs 32 cheftrænere og udvalgt fem, som jeg mener bør frygte udfaldet af den kommende sæson mest. De er de fem cheftrænere, som jeg mener, har den største chance for at skulle lede efter et nyt job i den nærmeste fremtid. Og hvem ved, måske kommer der en lille overraskelse til sidst i artiklen? Sæt igang!

Adam Gase, New York Jets

Adam Gase

Ja, hvor skal man starte? Der er noget der er råddent i New York, og det involverer desværre også cheftræneren Adam Gase. Allerede sidste år kom der røg fra Jets omklædningsrum, og hvor der er røg, er der som regel også ild. Man kan med rette sætte spørgsmålstegn ved hele kulturen i organisationen, også udover Gase.

Flere spillere har over en længere periode søgt væk fra holdet, og da dette også er foregået før Gase blev hyret, kan det alt sammen ikke tillægges ham. Omvendt så er der heller ikke blevet rettet op på det, siden han blev cheftræner. Tendensen er tværtimod, at det det er fortsat, og senest har vi set vi en utilfreds Jamal Adams blive byttet væk.

I den kommende sæson er det et noget amputeret og stjernefattigt Jets-hold, der går en potentiel hård tid i møde. Derfor bør Sam Darnold og hans udvikling være det vigtigste for Adam Gase i år. Hvis Darnold udvikler sig positivt, så er der en chance for, Gase stadig er i klubben næste år. Men der er ingen garanti, resultaterne i den grad mangler, og det er noget, der gør sig gældene for hele Gases’ karriere som cheftræner. Med kun én vindende sæson som cheftræner for Miami Dolphins i 2016 har Gase samlet set en 30-34 statistik efter fire år som cheftræner. 

Hans mest populære trænertjans må derfor stadig være som offensiv koordinator for et Peyton Manning-anført Denver Broncos-angreb, men spørgsmålet er bare, om hans kredit fra den tid ikke snart er overtrukket? Falder det hele sammen i Jets i år, hvilket er en reel mulighed, så kan vi se Gase blive fyret midt i sæsonen, og måske have haft sit sidste cheftrænerjob i NFL.

Kort sagt, Gase skal sætte noget af en pragtpræstation samme den kommende sæson, før at man kan tro på at han kan beholde site job. Han bør nok overveje en hynde af køleelementer.. 

 Næste side: Kan Minshew være Marrones Messias?