NFL-kommissær Roger Goodell forsøger at afslutte sin langvarige strid med Colin Kaepernick.

Som følge af politimordet på George Floyd og de efterfølgende hjerteskærende reaktioner i såvel USA som i resten af verden har NFL vendt på en tallerken og vil fremadrettet stå inde for de knælende demonstrationer.

Som tidligere skrevet på Gul Klud har NFL’s kommissær Roger Goodell undskyldt for, at ligaen ikke tog protesterne alvorligt i tide. I kan se videoen her.

Det var som bekendt San Francisco 49ers’ daværende quarterback Colin Kaepernick, der iværksatte de fredlige demonstrationer, da han gang knælede – for første gang – under nationalsangen til en træningskamp mod Green Bay Packers d. 26. august 2020. Siden blev Colin Kaepernick beskyldt for at agere respektløst over for det amerikanske flag og militær, hvilket i sidste ende medførte, at han blev frosset ud af ligaen.

Efter flere års eksternt pres, som er kulmineret med protesterne efter George Floyds død, har Roger Goodell endelig forholdt sig til spørgsmålet om Colin Kaepernicks eventuelle fremtid i NFL. I et interview med ESPN opildner Goodell nu til, at et hold tager chancen og skriver kontrakt med Kaepernick:

“Hvis han (Colin Kaepernick, red.) ønsker at fortsætte sin karriere i NFL, så kræver det, at der er et hold, som tør tage en chance med ham. Jeg håber, at det sker. Jeg vil støtte enhver klub, der træffer den beslutning,” udtalte Roger Goodell til Mike Greenberg fra ESPN.

Colin Kaepernick spillede for San Francisco 49ers i perioden 2011-2016. Her kastede han 12.271 yards og 72 touchdowns, mens han løb for yderligere 2.300 yards og 13 touchdowns.