Det er svært ikke at indlede optakten til slutspilsopgøret mellem Green Bay Packers og Seattle Seahawks uden at genkalde de absurde scener fra NFC-finalen i 2015, hvor sidstnævnte sejrede i forlænget spilletid efter et mirakelspil af Russell Wilson og et vellykket onside kick.

Selvom de to mandskaber har mødtes flere gange siden, får Green Bay Packers nu en gylden mulighed for at revanchere nederlaget i slutspilssammenhæng. Matt LeFleurs tropper kommer veludhvilet til opgøret efter at have holdt en uges kamppause, hvilket står i skærende kontrast til Seahawks.

Seattle Seahawks var netop i kampaktion på udebane mod Philadelphia Eagles i Wildcard-runden. Her sejrede Pete Carroll og co. efter en flot kamp af den græske statue; rookie receiver D.K. Metcalf, som leverede 160 yards og et touchdown.

Seneste nyt på skadesfronten

Til trods for at Packers kommer til søndagens opgør efter en kampfri uge, er forsvarets centrale hjørnesten Kenny Clark stadigvæk højtvivlsom på grund af betydelige rygsmerter. Clarks eventuelle fravær vil være en svær pille at sluge for Packers, da Seattle Seahawks og Marshawn Lynch utvivlsomt vil angribe forsvarets midterakse. Kenny Clark står noteret for 62 tacklinger og seks sacks i sæsonen.

På den positive side har Matt LeFleur meldt tackle Bryan Bulaga, center Corey Linsley og guard Billy Turner kampklar.

Seattle Seahawks må sandsynligvis undvære startende offensive tackle Duane Brown (knæskade) og guard Mike Iupati (nakkeskade) til slutspilsbraget. Som følge heraf kan Packers’ forsvarsspillere Za’Darius Smith og Preston Smith, der kombinerede for 25,5 sacks i grundspillet, se frem til at få relativt lette arbejdsbetingelser.  

Endelig er Seahawks’ defensive end Ziggy Ansah også tvivlsom med nakkeproblemer.

Hold øje med…

Kan Russell Wilson overstråle Aaron Rodgers?

Det er altid spektakulært, når to af de bedste quarterbacks gennem det seneste årti krydser klinger i slutspillet.

Russell Wilson har leveret en MVP-kaliber sæson i 2019, hvori han har kastet for 4.110 yards og 31 touchdowns. Hertil råder Wilson over to receivere, som komplementerer hinanden glimrende i forhold til kvaliteter – den lynhurtige Tyler Lockett og det fysiske monster D.K. Metcalf. Russell Wilson og Tyler Lockett har udviklet én af de bedste indbyrdes forbindelser i NFL, hvilket har udmøntet sig i 1.057 yards og 8 touchdowns.

Særligt på de dybe kast har Wilson været fænomenal, men han kan få svært ved at levere disse potentielt kampafgørende spil mod Packers’ forsvar, som råder over et stærkt pass rush. Hertil har Za’Darius Smith leveret flest pressures i NFL i 2019 med 93 styks – og kombineret med Seahawks’ skadeskvaler på den offensive linje, skal Russell Wilson forberede sig på at bruge sine absolut bedste houdini-spil for at undgå en regulær nedslagtning.

Hos Green Bay Packers har Aaron Rodgers leveret en godkendt 2019-sæson med 4.002 yards og 26 touchdowns. Rodgers har imidlertid ikke genfundet sit topniveau fra 2014 og 2011-sæsonerne, som flere ellers forventede, da Packers smed Mike McCarthy på porten til fordel for den unge og kreative Matt LeFleur.

Rodgers bør imidlertid have fine muligheder for at levere en kampafgørende præstation mod Seahawks’ forsvar, der kun producerede næst færrest sacks i 2019 med 28 stykker. I den forbindelse bliver det interessant at se, om Seahawks’ forsvar kan gentage svendestykket fra wildcard-runden, hvor enheden leverede syv sacks mod hhv. Carson Wentz og Josh McCown. 

Hvis det ikke er tilfældet, bør Aaron Rodgers have gunstige betingelser til at finde Davante Adams og sætte point på tavlen. Adams har imidlertid haft en relativt skuffende 2019-sæson med 997 grebne yards og kun fem scoringer. Det er første gang i fire år, at Adams ikke scorede minimum 10 touchdowns i grundspillet. Hertil skal det også bemærkes, at Adams kun har scoret i én af fire tidligere kampe mod Seattle Seahawks.   

Aaron Jones vs. Seahawks’ forsvar

Det var kun Christian McCaffrey, der scorede lige så mange touchdowns i 2019 som Aaron Jones (19 styks). Derudover leverede Jones i gennemsnit 110 yards (via både kast og løb, red.) i samtlige af Packers’ 13 sejre, mens han blev holdt til 42 yards i gennemsnit i holdets tre nederlag for sæsonen.

Selvom statistik ikke fortæller hele historien, så understreger tallene, at Aaron Jones har udviklet sig til en nøglefigur i Matt LeFleurs Packers-angreb. Derfor bliver det selvsagt interessant at holde øje med Aaron Jones’ produktivitet mod Seattle Seahawks’ løbeforsvar, som tillod 11. flest yards via løbespillet i 2019 (117,8 pr. kamp).

Spiltip

Som hentydet oven for virker det logisk, at der kommer en del sacks i opgøret. Hertil giver Danske Spil odds 2,10 på, at der kommer over 5,5 sacks.

I kan finde spillet via dette link. Spil ansvarligt!

Forudsigelse

Green Bay Packers er 18-5 hjemme på Lambeau Field i slutspilsammenhæng og kommer til opgøret efter en friuge. Derudover råder Packers over en række profiler, som matcher fint op imod Seahawks’ tilsvarende positioner – bl.a. i form af Aaron Jones og Za’Darius Smith / Preston Smith. Jeg forventer, at Packers tager slutspilshævn fra det indledningsvist nævnte mirakel fra 2015 og avancerer til NFC-finalen. Russell Wilson vil imidlertid gøre sit for at holde opgøret tæt til det sidste fløjt.

Green Bay Packers vinder med 27-20.