Den afbrudte kamp mellem Cincinnati Bengals og Buffalo Bills er nu endegyldigt blevet aflyst og bliver ikke færdigspillet.

Det meldte NFL ud torsdag nat dansk tid, og det får naturligvis ganske betragtelige konsekvenser for seedningen til slutspillet og måske også for AFC-finalen.

Mandagens kamp blev afbrudt efter små 10 minutters spil, da Bills safety Damar Hamlin fik hjertestop om faldt om på banen. Førstehjælp fik genoplivet ham på banen, inden han blev kørt til et hospital i Cincinnati.

Spillerne gik fra banen, kampen blev udsat, og siden har NFL overvejet, hvilke muligheder de havde for at genoptage kampen.

I stedet har NFL nu aflyst opgøret, og til årsagen beskriver ligaen tre nøglefaktorer:
– Resultatet ville ikke have nogen betydning for, hvilke hold der kvalificerer sig til playoffs
– At spille kampen ville ændre playoff-planen for de resterende hold
– Ikke at spille kampen vil give alle klubber mulighed for at kende konsekvensen af spilleuge 18.

Læs også: Sådan ser kampprogrammet ud for spilleuge 18

Sådan ser stillingen ud

Da kampen blev afbrudt førte Bengals 7-3, men den bliver nu annuleret, så begge mandskaber kun står til 16 spillede kampe, mens alle andre har 17 på kontoen, når grundspilet slutter på søndag.

Buffalo Bills (12-3) gik ind til spilleuge 17 med samme antal sejre som Kansas City Chiefs (nu 13-3), og kunne selv afgøre om de skulle være førsteseed i AFC-halvdelen med to sejre (over Bengals og Patriots).

Cincinnati Bengals (11-4) lå en sejr bagefter Bills og Chiefs, men ville have overhalet Bills i den samlede stilling med en sejr. Bengals, der med den aflyste kamp nu er sikre på at vinde AFC North, slog Chiefs i spilleuge 13 og holdt tiebreakeren over dem, hvis de skulle ende med samme antal sejre og nederlag.

Baltimore Ravens (10-6) ligger på andenpladsen i AFC North, men kunne vinde divisionen med en sejr på søndag over Bengals, hvis Bengals også havde tabt til Bills i den nu aflyste kamp.

Da NFL (og amerikansk sport i det hele taget) arbejder med procentvise antal sejre, så vil Chiefs med en ekstra kamp i grundspillet have mulighed for at opnå en bedre procentsats, og det har NFL nu taget konsekvensen af.

Du kan se det aktuelle slutspilsbillede her.

Der skal stemmes om hjemmebane til AFC-finalen

På grund af den aflyste kamp skal ligaens ejere fredag ​​stemme om tre mulige scenarier, som NFLs turneringsudvalg har fremlagt, og blandt andet inkluderer AFC finalen spillet på neutral bane, afhængig af resultaterne i spilleuge 18:

1) Hvis Buffalo og Kansas City begge vinder, vil en Bills-Chiefs AFC finale finde sted på neutral bane.

2) Hvis Buffalo og Kansas City begge taber, og Ravens vinder, vil en Bills-Chiefs AFC finale finde sted på neutral bane.

3) Hvis Buffalo og Kansas City begge taber, og Cincinnati vinder, vil en Bills/Bengals mod Chiefs AFC finale finde sted på neutral bane.

Der kræves 24 af 32 stemmer (tre fjerdedeles flertal) for at godkende et givent scenarie

Et stadion til en neutral kamp er endnu ikke udpeget.

Uddeling af seedning

Hvis Buffalo Bills og Kansas City Chiefs begge vinder i weekenden, så får Chiefs 1. seed og en friuge.

Hvis Bills vinder og Chiefs taber, så får Bills 1. seed, en friuge og OGSÅ hjemmebane i en eventuel AFC-finale.

Hvis Baltimore Ravens vinder på søndag over Bengals, og skal møde Bengals igen i Wild-card runden, så får det ene hold hjemmebane, men det afgøres ved lodtrækning.

NFL-boss Roger Goodell sagde om de mulige løsninger og de tanker, der er indgået i processen før aflysning af kampen: “Dette har været en meget svær uge. Vi fortsætter med at fokusere på Damar Hamlins helbred og er opmuntret af forbedringerne i hans tilstand samt den enorme støtte og omsorg for Damar og hans familie fra hele landet. Vi er også utroligt taknemmelige for lægepersonalets fantastiske arbejde og roser dem alle.”

Læs også: Damar Hamlin i vild forbedring. “Har vi vundet?”