Vi er nu halvvejs i NFL-sæsonen, og nu begynder vi for alvor på slutspilsræset, hvor nogle hold vil blive varme, mens andre vil gå kolde.

I denne uge er øjnene især rettede mod Falcons, Broncos, Browns og Seahawks, der kan sende nogle klare beskeder til deres modstandere, hvis de vinder.

Uforudsigeligheden har nærmest aldrig været større i NFL, og vi ser overraskelser hver eneste uge. Det betyder også, at der er mange hold, der hver eneste uge skal besvare nye spørgsmål. Det gælder blandt andet Bills, der tabte chokerende i sidste uge.

Der er dog også hold, der i denne uge kan sende et kraftigt signal til slutspilskonkurrenterne med en sejr, og her holder vi især øje med Falcons, Broncos, Seahawks og Browns. Her er 10 spørgsmål, vi håber at få svar på i uge 10.

1) Var sidste uge bare en off day for Bills?
Da Bills i sidste uge tabte til Jacksonville Jaguars med de sølle cifre 9-6, var det et af de mest chokerende resultater i år. Bills havde lignet et af de allerbedste hold i ligaens, og Jaguars det modsatte. Med nederlaget begynder man dog at stille spørgsmålstegn ved Bills’ niveau. Godt nok har man slået Chiefs, men ellers er de fire andre sejre kommet mod Dolphins (to gange), Washington og Houston. Ikke nogle imponerende modstandere. Omvendt har man tabt til Steelers, Titans og Jaguars, hvor angrebet i to af kampene har set meget udfordret ud. I denne uge møder de et Jets-hold, som på ingen måde er noget fantastisk hold, og derfor bør Bills også vinde sikkert. Hvis de ikke gør det, og især hvis de taber, så begynder der at være betydelige ridser i lakken. Det handler især om, at angrebet har svært ved at finde stabilitet. Den offensive linje har ikke imponeret, løbespillet eksisterer ikke, og Josh Allen er mere upræcis end i 2020. De startede godt, men nu er det tid til at vågne op, hvis ikke man skal miste føringen i divisionen.

2) Kan Matt Ryan virkelig bære Falcons mod slutspillet?
Der er ikke mange statistikker, hvor Falcons ser gode ud. Intet hold har færre sacks end dem i år, løbespillet er blandt ligaens værste, forsvaret et af de mindst effektive osv. Der er dog én ting, Falcons kan finde ud af, og det er at kaste bolden. Og det er til trods for, at den offensive linje har seriøse problemer. Grunden til Falcons’ succes i kastespillet kan næsten udelukkende tilskrives Matt Ryan, der har været sublim i år. Selvom han mangler Calvin Ridley og primært benytter sig af Cordarelle Patterson og en fantastisk rookie tight end, så formår han at flytte bolden. Selvfølgelig har Arthur Smith gjort det glimrende med at udnytte det talent, han har til rådighed, men det er primært Matt Ryan, der bærer Falcons i år. Holdet er lige nu 4-4, og spørgsmålet er, om Falcons kan virkelig kan ende med at gå i slutspillet på ryggen af Matt Ryan. Hvis de i denne weekend slår Dallas Cowboys, så begynder det at se fornuftigt ud med et wild card, og så må man virkelig løfte på hatten for Ryan.

3) Er Browns’ angreb tilbage på fuld styrke igen?
Fra uge 5 til uge 8 tabte Browns tre og ud af fire kampe, og grundet skader på den offensive linje, runningback og quarterback havde angrebet det ganske svært i flere af de kampe. I sidste weekend havde man endelig alle mand – minus Kareem Hunt – tilbage, og det så med det samme bedre ud. Løbeangrebet var tilbage til at være dominerende, Baker Mayfield spillede en glimrende kamp, og som hold fik man skabt en stribe eksplosive spil. Nu glæder jeg mig til at se Browns mod et stærkt spillende Patriots-forsvar, der trender i den rigtige retning. Kan Browns fortsat løbe bolden effektivt? Har man receiverne, der kan vinde på ydersiden? Kan Baker Mayfield tage gode beslutninger mod et Patriots-forsvar, der udfordrer dig meget på den mentale side af spillet. Hvis Browns’ angreb kan producere i denne uge, så ligner det et hold, der for alvor er tilbage, hvor de skal være.

4) Bliver Panthers’ angreb reelt bedre uden Sam Darnold?
Det startede så godt for Panthers med en 3-0 record og en rimelig velspillende Sam Darnold. Siden er det gået hurtigt ned ad bakke, og kun en snæver sejr over Falcons holder Panthers fra seks nederlag i træk. Darnold har i den periode været ganske, ganske forfærdelig, og det er reelt kun blevet værre og værre. Nu har Darnold pådraget sig en skulderskade, og det betyder, at Panthers starter en ny quarterback i weekenden. Og selvom man lige har hentet Cam Newton, så bliver det P.J. Walker, der får æren. Det bliver interessant at se, hvad Walker kan, men reelt kan det vel ikke blive meget værre? Walker er en meget mobil type, og angrebet, man designer til Walker, vil nok minde mere om angrebet, man sammensætter til Newton, end det man har kørt med Darnold. Vi får altså at se, om Joe Brady kan få gang i angrebet igen, nu hvor Darnold ikke er starter længere.

5) Fortsætter Cardinals med at imponere som hold – potentielt selv uden Murray?
Arizona Cardinals har været ganske imponerende i år, og lige nu har de NFL’s bedste record. I sidste uge var Kyler Murray og DeAndre Hopkins skadede, men holdet fortsatte med at imponere. Løbespillet var sublimt, forsvaret fortsatte med at skabe sacks og turnovers, og selv Colt McCoy imponerede. I denne uge er Kyler Murray og DeAndre Hopkins begge tvivlsomme til kampen mod Panthers, men personligt tror jeg ikke, at de spiller. Derfor glæder jeg mig til at se, om Cardinals bare fortsætter med det gode spil. Kan de fortsat flytte bolden godt mod et ret fornuftigt Panthers-forsvar? Kan forsvaret fortsætte med at forvirre og stresse angrebene? Det ville i hvert fald være et utroligt stærkt signal at sende som hold, hvis man efter to uger uden sin startende quarterback og bedste receiver hiver to sejre hjem.

6) Kan Hurts bygge videre på sidste uges fine kamp?
Jeg har været efter Jalen Hurts i periode i år, fordi han ikke har læst banen godt nok, og fordi hans præcision har været svingende. I sidste weekend var der dog lovende takter for Hurts, og han fandt endelig melodien med receiver Devonta Smith, som har haft svært ved at sætte sit præg på kampene i nogle uger. Nu er spørgsmålet, om Hurts og Eagles kan bygge videre på de glimrende offensive takter. Man løb bolden ganske fint, og den offensive line pass protectede godt. Som helhed så det bare mere funktionelt ud. Modstanden i denne uge bliver ganske habil i form af Denver Broncos, der i sidste uge kvalte det ellers dynamiske Cowboys-angreb. Halvvejs i sæsonen ville det være et strålende tidspunkt at begynde at strikke flere gode kampe i træk sammen.

7) Skal vi til at holde øje med Broncos alligevel?
Nu sagde jeg, at det var chokerende, at Jaguars slog Bills. Men det var også ganske overraskende, at Broncos ikke kun slog Dallas Cowboys, men at de smadrede dem. Grundet deres gode start, hvor de vandt de første tre kampe, så er Broncos på trods af en dårlig periode 5-4. De har dermed alle chancer for at blande sig i slutspillet i AFC. Det kræver dog, at sejren over Cowboys ikke var en enlig svale. Derimod skal de ud og bevise, at de kan slå et 3-6 Eagles-hold, og det må gerne ske på en måde, hvor man fortsætter de positive takter på begge sider af bolden. Ellers ryger Broncos tilbage i kategorien af hold, der er solide, men ikke rigtig spændende. Et 6-4 Broncos hold ville dog være sjovt at se, når de i de kommende uger (efter BYE) har Chargers og Chiefs på menuen.

8) Er det for sent for Russell Wilson at redde Seahawks?
Russell Wilson er tilbage. Men er det for sent? Holdet er 3-5 på nuværende tidspunkt, og det sætter dem noget efter i en division, hvor Cardinals og Rams buldrer derudaf. Wild cards hænger dog løst på træet i år i NFC, så måske har Seahawks alligevel en chance. Det kræver dog sandsynligvis, at Russell Wilson kommer tilbage med et brag og sikrer dem en sejr over Green Bay Packers. Så vil holdet være 4-5, og så er intet umuligt. Et nederlag vil dog bringe dem på 3-6, og man har stadig kampe mod stærke hold som Cardinals (to gange) og Rams. I alt kan Seahawks måske tåle et eller to nederlag mere i år, og det ville være lidt problematisk, hvis der allerede kom et i denne weekend.

9) Kan Chiefs’ angreb følge med Raiders?
Jeg troede aldrig, jeg skulle stille spørgsmålstegn ved, om et Chiefs-angreb med Mahomes kunne følge med et andet hold. Faktum er dog, at Chiefs’ angreb er gået helt i stå, og de sidste tre uger er det blevet til 3, 20 og 13 point. Før i år var det kun sket tre gange i Mahomes’ karriere, at han og Chiefs har scoret 20 eller færre point. Angrebet har kort sagt været i krise, og selvom man har fået nogle sejre, så er det tid til, at Chiefs beviser, at de reelt kan flytte bolden. Mod Raiders er det nemlig mest sandsynligt, at der skal mindst en 25 point til for at vinde, da Raiders’ angreb (med undtagelse af sidste uge) har været godt i år, og Chiefs’ forsvar har været skidt spillende. Hvordan Chiefs vil kickstarte angrebet, venter vi stadig på at se, men det er afgørende runde for Chiefs og deres angreb.

10) Er det Jimmy Garoppolos sidste chance i denne omgang?
Fem nederlag i de sidste seks kampe betyder, at 49ers med en 3-5 record er langt fra slutspillet i NFC, og der er ikke meget, der tyder på, at man kan vende det. Forsvaret ser skidt ud, og selvom Jimmy Garoppolo har spillet rimeligt de sidste par uger, så hiver han næppe de store kaniner op ad hatten for at vende det for 49ers i år. Derfor bliver spørgsmålene om, hvornår Trey Lance skal i aktion også hyppigere. Personligt mener jeg, at det er tid, men Kyle Shanahan venter lidt endnu måske i håb om, at man kan vende det i denne uge eller næste uge. Det bliver dog ikke nemt mod et stærkt Rams-mandskab, der også lige har fået tilgang af Odell Beckham Jr. Hvis ikke man vinder, så må det næsten være tid til at se Lance i aktion, så man kan optimere forberedelserne mod fremtiden og 2022-sæsonen, hvilket alt andet end lige må have været fokus, da man draftede ham i foråret.