Otte hold kæmper om de fire pladser i konferencefinalerne, og ingen quarterbacks i 30’erne. Det er i sandhed en ny generation af quarterbacks, der tørner sammen i divisionsrunden, hvor vi får de to topseeds at se fo første gang i slutspillet.

Seks hold blev sorteret fra i sidste weekend, og vi er nu efterladt med de otte bedste hold i denne NFL-sæson. Alle otte hold har quarterbacks i 20’erne, og det er virkelig den nye garde af quarterbacks, som har indtaget scenen.

Blandt de unge quarterbacks har vi allerede etablerede superstjerner, og vi kan blandt andet se frem til et opgør mellem Josh Allen og Joe Burrow, mens Patrick Mahomes og Jalen Hurts træder ind i slutspillet efter en uges bye week. Vi har samlet 10 spørgsmål, vi håber at få svar på i denne weekends divisionsrunde.

1) Kan Jaguars’ offensiv følge med Chiefs’?
Jacksonville Jaguars er ugens største underdog, og det er de primært, fordi Chiefs’ angreb har været ligaens bedste i år. Mahomes har været sublim, og Chiefs sætter næsten altid en god portion point på tavlen. Spørgsmålet for Jaguars er derfor, om de offensivt kan følge med Mahomes. I sidste weekend kastede Trevor Lawrence fire interceptions, og den går ikke mod Chiefs. Hvis det sker, så er løbet kørt. Jaguars og Lawrence skal derfor ud og levere en præstation med færre fejl, men også en præstation, hvor de flytter bolden kontinuerligt gennem fire quarters. Nøglerne bliver sandsynligvis Evan Engram og Christian Kirk, men er det nok?

2) Får Mahomes hjælp af resten af holdet?
Det er flere år siden, at vi har etableret, at Patrick Mahomes er fantastisk, og derfor har Chiefs også været fast inventar på dette stadie af slutspillet. Spørgsmålet hvert år er dog, hvor godt holdet omkring Mahomes i virkeligheden er, og her får vi måske første indikation mod Jaguars. Er der nok våben til Mahomes, når det spidser til? Lige nu er der Travis Kelce, men kan man regne med JuJu Smith-Schuster, Marquez Valdes-Scantling og Kadarius Toney? Og hvad med forsvaret? Det har ikke imponeret i år, og både pass rush og secondary har haft svære perioder. Overordnet er det statistisk rangeret som et middelmådigt forsvar, men kan det skrue op for blusset? Det ville unægteligt hjælpe Chiefs meget, hvis Mahomes ikke skal bære det hele.

Læs også: Gul Kluds store optakt til Chiefs-Jaguars

3) Hvor frisk er Jalen Hurts?
Efter en bye week træder Eagles nu ind i slutspillet, og her glæder jeg mig meget til at se, hvordan Jalen Hurts ser ud. Han missede nogle kampe mod slutningen af sæsonen med en skulderskade, og selvom han spillede i uge 18, lignede han ikke en mand på 100%. Nu har han fået en uges pause, men har det hjulpet ham tilbage til topformen, eller er der stadig nogle usikkerheder at spore. Det bliver altafgørende for Eagles, hvis de skal gå hele vejen og leve op til deres første seed i NFC.

4) Har Daboll fundet svar til Eagles’ forsvar?
I sidste uge leverede Brian Dabolll og Giants’ angreb en strålende kamp mod Minnesota Vikings, og det var nok til at lave overraskelsen og sende dem videre til en kamp mod divisionsrivalerne Philadelphia Eagles. Vikings’ forsvar var dog på ingen måde imponerende, og det bliver en helt anden opgave i denne uge mod Eagles’ dygtige forsvar. Kan Daboll finde en måde at iscenesætte deres bedste offensive våben, Saquon Barkley? Og kan han beskytte Daniel Jones godt nok til, at Isaiah Hodgins, Richie James og Darius Slayton kan finde plads? Det er store spørgsmålstegn mod et Eagles-forsvar med tonsvis at talent oppe foran. Især rookie Evan Neal bliver udfordret nok en gang, og han har tidligere i år og i sidste uge haft det ganske svært.

5) Er Eagles lige så komplette, når det gælder i slutspillet?
Eagles vadede igennem grundspillet næsten ubesværet, og de tabte kun en kamp med Hurts som quarterback. Det er altid farligt, hvis modgang først rammer i slutspillet, men vil det blive tilfældet for Eagles? Vil de have de nødvendige modsvar, når holdene finder måder at udfordre eller slå dem? Vi har de sidste par år set Green Bay Packers havde stor succes i grundspillet, men ikke forløse det i slutspillet. Den opgave skal Eagles klare, og første test bliver mod Giants, som man allerede har slået to gange i år.

Læs også: Gul Kluds store optakt til Eagles – Giants

6) Kan Bengals beskytte Burrow?
De første par år af Joe Burrows karriere var præget af forfærdeligt offensiv linje-spil, og efter sidste års Super Bowl, hvor Burrow fik mange tæv, gik Bengals ud og investerede i adskillige offensive linjemænd. Det har hjulpet en del i år, men nu står Bengals desværre i den situationer, at begge deres tackles og den ene guard er skadet. Det betyder Bengals skal til at finde nye løsninger oppe foran, og det kan give en masse pres på Burrow. Heldigvis er Bills uden Von Miller, men hvis Bengals skal gå hele vejen, skal de finde en måde at beskytte Joe Burrow på.

7) Undgår Josh Allen de store fejl?
Josh Allen er en fantastisk quarterback, og han lavede i sidste uge nogle helt vanvittige kast. Der var dog også nogle grælle fejl fra Allens side, og det gav Dolphins muligheden for at komme tilbage i kampen. Generelt har hele sæsonen været plaget af lidt for mange store fejl, især i redzone, og det mod topholdene i AFC, bliver Allen nødt til at tage bedre beslutninger. Den balance havde Allen bedre i 2021, og den offensive koordinator Ken Dorsey bliver nødt til at forsøge at holde Allen i lidt kortere snor, så han ikke prøver vilde ting på alle spil. Han har haft en tendens til at spille lidt for meget udenfor struktur.

Læs også: Gul Kluds store optakt til Bills-Bengals

8) Fortsætter Shanahan og Purdy med at save hold over, når modstanden bliver bedre?
11 sejre i træk for San Francisco 49eres. De sidste syv med Brock Purdy som quarterback. 49ers er ganske enkelt inde i en meget imponerende stime, og de spiller både kvælende forsvar og sprudlende angreb. Forsvaret er ikke så overraskende, men det er mere overraskende, at tredjevalget Brock Purdy har leveret varen på den måde, og det siger meget om Kyle Shanahans evner som offensiv koordinator. Spørgsmålet er bare, om 49ers kan være lige så overbevisende på angrebet, når modstanden spidser til. Dallas Cowboys er et af de bedste hold i ligaen til at lægge pres på quarterbacken, og set over hele året har de haft et af de bedste forsvar. Hvis det lykkes Cowboys med at lægge pres på Purdy, kan rookien så blive ved med at levere varen? Vi må se.

9) Kan Cowboys’ OL stoppe Bosa og kompagni?
Hvis Cowboys’ forsvar ikke lykkes med at stikke en kæp i Purdys hjul, så skal der point på tavlen den anden vej. Det er dog ikke nogen let opgave mod 49ers’ forsvar, der har været det bedste i ligaen i år. Hvis Cowboys skal finde succes, så skal Dak Prescott beskyttes godt, og den opgave bliver ikke let. Nick Bosa bliver med al sandsynlighed årets forsvarsspiller, og hans matchup mod Tyron Smith og Tyler Smith kan meget vel altafgørende. Derudover skal den indvendige del af linjen holde tæt, hvilket ikke altid har været tilfældet i år. For Cowboys bliver den offensive linje nøglen til sejr.

10) Er der muligheder for Dak mod 49ers’ secondary?
49ers’ forsvar er godt hele vejen rundt, men hvis man skal pege på en svaghed, så er deres secondary ikke lige så stjernespækket som deres defensive linje og linebacker-grupper. Charvarius Ward havde i sidste uge en bøvlet uge mod D.K. Metcalf, og unge Deommodore Lenoir er ikke ufejlbarlig heller. Jeg glæder mig til at se, om Ceedee Lamb og de fysiske receivere Michael Gallup og Noah Brown kan udfore 49ers’ cornerbacks på samme måde som Metcalf og Lockett kunne. Det er nok tvivlsomt, men hvis den offensive linje holder tæt, så er der måske nogle åbninger ned ad banen.

Læs også: Weekly Winners – sådan går divisionsrunden