Lørdag nat starter Philadelphia Eagles deres slutspil efter at have siddet over i første runde. De tager imod rivalerne New York Giants, der skal forsøge at bygge videre på deres flotte sejr over Vikings. Dog har Giants i lang tid haft det svært på Lincoln Financial Field.

Eagles og Giants tørner lørdag nat sammen for tredje gang i denne sæson. Dog har denne kamp noget ekstra på højkant, da en sejr vil give adgang til NFC-finalen. Eagles vandt begge de to tidligere opgør i sæsonen, hvor de ydmygede Giants i New York med en 48-22 sejr i uge 14, og vandt hjemme 22-16 for blot to uger siden. I det første opgør var begge mandskaber mere eller mindre i stærkeste opstilling. I den kamp løb Eagles for 253 yards og fire touchdowns i en knusende sejr. I det andet opgør havde Giants ikke rigtigt noget at spille for, og lod derfor mange af deres startere hvile, hvorfor man måske ikke kan bruge det resultat til så forfærdeligt meget.

Giants vandt i sidste uge 31-24 over NFC-North mestrene Minnesota Vikings. Giants var klare underdogs i den kamp, alligevel gik de hen og vandt kampen ikke mindst på grund af en historisk præstation af Daniel Jones. Jones blev nemlig den første quarterback nogensinde til at slutte en slutspilskamp med mindst 300 kasteyards, 75 løbeyards og to touchdowns. Vigtigt er det også at notere, at Daniel Jones ikke lavede nogen turnovers i den kamp, hvilket er en virkelig god opskrift på succes i slutspillet. Derudover spillede forsvaret også fint, og holdt receiverstjernen Justin Jefferson til blot 47 yards i kampen. Hvis Brian Daboll kan få sat sit hold op til en ligeså god kamp i denne uge, så bliver det bestemt ikke en walkover for forhåndsfavoritten Philadelphia Eagles.

Eagles sikrede sig første seed i den føromtalte 22-16 sejr over Giants i uge 18, og var derfor ikke i kamp i Wild Card runden. Det vil også sige, at Jalen Hurts’ skulder har fået lidt mere tid at komme sig i, hvilket er vigtigt da han bestemt ikke så ud til at være på toppen i uge 18. Ofte vil det være godt med en ekstra friuge for at få alle sine spillere helt klar, men man har også før set, at der kan komme noget rust ind i maskineriet, når man pludselig har en friuge. Giants har massere af momentum lige nu, de har vel sagtens mere end Eagles lige nu. Så det bliver spændende at se, om Philadelphia har noget rust, der skal bankes af, og om Giants måske derfor kan overrumple dem fra start.

Kigger man på de indlysende fakta, så bør Eagles ikke tabe denne kamp. De har vundet begge kampe mod Giants i år, og har desuden vundet ni hjemmekampe i træk over New York rivalen. Dette opgør bliver det femte de to mandskaber har i slutspillet, her har Eagles også vundet de to seneste møder, hvor det seneste var i 2008-09 sæsonen. Her vandt Eagles 23-11 i New York, hvor Donavan McNabb udspillede Eli Manning. I 2022-23 udgaven hedder det Jalen Hurts mod Daniel Jones, og jeg er sikker på vi har en meget intens kamp i vente uanset udfaldet.

Nyt på skadesfronten

Både Eagles og Giants er relativt friske før det vigtige divisionsbrag. Eagles har meldt én spiller ude, mens Giants blot har listet en eneste spiller på skadeslisten.

Eagles må undvære cornerback Avonte Maddox, der ikke har spillet siden uge 16 grundet en tåskade. Derfor forventes det, at CJ Gardner Johnson vil spille den vigtige nickelcorner position, hvor Reed Blankenship så vil stille op som safety. Der har været tvivl om RT Lane Johnsons status til kampen, men han trænede fuldt med torsdag, og fjernede dermed de sidste spørgsmålstegn om hans tilstedeværelse til kampen.

Den eneste Giants spiller der står på skadeslisten for New York mandskabet er edge Azeez Ojulari, der fik et skrub i wild card runden. Han er meldt tvivlsom til opgøret, men det forventes at han spiller.

Hold øje med…

De mobile quarterbacks

Begge quarterbacks i opgøret her er meget farlige med benene, og der er stor sandsynlighed for, at den quarterback, der løber bedst i kampen også ender med at vinde. Daniel Jones har ført Giants i løbeyards i hele fire kampe indtil videre i denne sæson og har før straffet Eagles på jorden også. Eagles tillader fjerde flest yards på jorden til quarterbacks i sæsonen og har opgivet to løbe touchdowns til quarterbacks i år, begge imod Giants. Eagles er derfor nødt til altid at “containe” Jones, og ikke blive for fokuseret på at sacke ham, som de ellers har været så gode til i år, for så risikere man, at han kommer udenom lommen. Dog skal man heller ikke glemme Saquon Barkley i Giants’ løbespil, så Eagles forsvar får nok at se til i den dimension. Daniel Jones har været farlig på jorden i år, men Jalen Hurts har vel sagtens været den farligste. Han har scoret hele 13 løbetouchdowns, hvilket er næstflest i hele NFL, og sluttede som nr tre blandt Qbs med 760 løbeyards i 15 kampe. Det store spørgsmål er, om han er sin skade kvit. Det så det nemlig ikke ud til i uge 18, hvor der slet ikke var den samme power over Hurts og Eagles angreb. Hvis han ikke er 100% klar og ikke kan løbe og kaste effektivt, så bliver kampen en hel del lettere for Giants.

The Giant killer

Eagles har en stor håndfuld playmakers som Giants skal holde øje med. AJ Brown og Devonta Smith er de to store stjerner på receiverpladsen. Derudover har man også Miles Sanders, der har løbet for over 1000 yards og Dallas Goedert, der bliver ved med at lægge på i niveau. Men én spiller som Giants altid har svært ved at holde styr på er den vævre runningback Boston Scott. Det er ikke meget man høre til ham gennem en hel sæson, men af en eller anden grund, så finder han altid sit bedste spil frem imod New York Giants. Scott har scoret 17 touchdowns i sin NFL-karriere (60 kampe), og hele ti af de touchdowns er scoret mod netop Giants. Han har scoret mindst en gang i hver af de otte kampe han har spillet mod Giants. Af den grund er han også blevet døbt “the Giant killer” af Eagles pressen, og hvis han igen kan finde vej til endzone i denne kamp, så bliver det helt sikkert lettere for Eagles at komme ud med en sejr.

Forudsigelse

Meget af Eagles succes i slutspillet i år kommer til at afhænge af, hvordan Jalen Hurts’ skulder har det. Hvis han er omkring de 100% og er i stand til at løbe og sneake som vi har set gennem det meste af sæsonen, så tror jeg ikke Giants er i stand til at stoppe Eagles. Jeg tror første halvleg kan blive meget afgørende for kampen. Hvis vi her finder ud af, at Jalen Hurts ikke er kommet sig helt over sin skade, så tror jeg Giants får mere blod på tanden. Derimod har vi også lært Eagles at kende som et af de bedste hold i første halvleg i år, så hvis alt spiller for dem, så kan kampen også allerede være afgjort efter to quarters. Jeg tror hjemmeholdet trækker det længste står. Jeg kan simpelthen ikke se, hvordan Giants skal holde alle Eagles playmakers i skak gennem hele kampen. Og så ser jeg i øvrigt Eagles som et bedre hold på langt de fleste positioner. Dog er det to hold, der kender hinanden særdeles godt, så det kan sagtens blive meget, meget tæt.

Eagles vinder 27-24