Der var lagt op til masser af underholdning, da de to divisionsrivaler San Diego Chargers og Oakland Raiders tørnede sammen, og kampen leverede i den grad.

Trods et væld af skader gik San Diego Chargers ind til rivalopgøret med et effektivt angreb. Offensiven skulle forsøge at gøre det værste ved et Raiders-forsvar, der har tilladt flest yards i hele ligaen. Det potente Oakland-angreb stod ligeledes over for en hullet defensiv, og den neutrale seer kunne helt sikkert håbe på masser af point. Det endte da også med spandevis er scoringer og en 34-31 sejr til Oakland Raiders.

Det var egentligt San Diego-forsvaret, der startede kampen bedst. På kampens første serie interceptede den nye Charger, Brandon Mebane, nemlig bolden. Det var den store defensive tackles første interception i en lang, flot karriere.

Raiders-forsvaret ville dog også være med på den leg, og skabte selv en turnover få spil senere. Det skete efter Antonio Gates greb bolden dybt inde i Raiders’ territorium. Det ville Perry Riley dog ikke tillade, og han skabte en fumble, der gav hjemmeholdet bolden tilbage. Det var Chargers’ fjerde fumble over de sidste fire spilserier for offensiven. Det er ikke let at være Philip Rivers.

Det blev ikke lettere, da Rivers blev intercepted af Sean Smith på den efterfølgende serie. Det gav hjemmeholdet Oakland god mulighed for scoring, men kicker Sebastian Janikowski ramte forbi fra 50 yards. Rivers var dog i stødet på det efterfølgende drive og serverede en lækker bold til Tyrell Williams, der scorede.

Chargers-forsvaret fik endelig deres førsterundevalg, Joey Bosa, på græs. Rookien blev ramt af en mindre skade efter kontraktuenighederne med klubben endelig var løst. Bosa fik sit første af to sacks, da han gav Derek Carr et ordentligt skrald mod slutningen af første quarter. Det var et vigtigt spil, der kom efter en skidt interception kastet af Philip Rivers. Bosas nedlægning af Carr begrænsede Raiders til et 56-yard field goal, og Chargers førte 10-9 ved pausen.

Scoringsamok i anden halvleg

Chargers startede anden halvleg med bolden, og fik hurtigt sat flere point på tavlen. Melvin Gordon havde scoret i hver eneste kamp i denne sæson, og den statistik fortsatte mod rivalerne. Gordon greb en kort bold fra Rivers og løb uberørt 18 yards til endnu et touchdown. Raiders svarede dog prompte igen, da Amari Cooper scorede sit første touchdown denne sæson fra 64 yards ude.

Chargers var dog ikke færdige, og skulle blot bruge tre spil for at marchere 75 yards og bringe sig foran igen. Efter en lidt pointfattig første halvleg blev der scoret tre touchdowns på blot 12 snaps i starten af tredje quarter.

Det blev til endnu en scoring inden tredje quarter var bragt til ende. Raiders svarede igen da Carr fandt Michael Crabtree i end zone, og efter en two point conversion førte hjemmeholdet 27-24. Det var en ægte skududveksling mellem Rivers og Carr, der begge havde fine arbejdsforhold.

Både Raiders og Chargers scorede yderligere et touchdown, og i slutningen af fjerde quarter var stillingen 34-31 til Raiders. Med lidt over to minutter tilbage af kampen havde Chargers chance for at udligne, men fandt endnu en måde at tabe kampen. Denne gang var det en fumble på et field goal forsøg.

Philip Rivers havde et par dårlige kast, men spillede endnu engang en flot kamp i det, der endte med at blive det fjerde smertefulde nederlag til San Diego. Raiders derimod er 4-1 for første gang siden 2002, hvor de endte i Super Bowl.