Efter næsten 40 års dvale genopstår USFL-ligaen i foråret 2022.

NFLs gamle konkurrent er stået op fra graven og ligaen spiller sin første sæson i foråret 2022. Sidste gang – der i start firserne – fik ligaen enorm betydning for det NFL, vi kender i dag. Ikke mindst er det tvivlsomt, om lønningerne i dag havde været på det niveau vi ser, hvis ikke USFL havde lokket med kæmpe kontrakter.

Superstjerner som Reggie White, Herschel Walker, Steve Young og Jim Kelly fik alle deres professionelle karrierestart i USFL, og den senere præsident Donald Trump var ejer af holdet New Jersey Generals.

Også quarterback Doug Flutie, der senere spillede både i CFL og NFL fik sin start i USFL, og byder i denne video velkommen til den nye gamle liga.

Det nye USFL kommer til at spille i foråret og vil i første omgang bestå af mindst otte hold og lover at “levere innovativ professionel fodbold af høj kvalitet til fans.”

Selvom de otte hold sammen med byerne, headcoaches og kampprogrammet ikke vil blive offentliggjort før senere, fortæller ligaen, at det bevarer rettighederne til “vigtige originale holdnavne”, så som Los Angeles Express, Chicago Blitz, Tampa Bay Bandits, Houston Gamblers m.fl.

USFL vil også bruge det samme røde, hvide og blå stjerner-og-striber-logo, som det gjorde i den oprindelige udgave fra 1983-85. Til gengæld kan man jo så håbe på, at de har opgraderet grafikpakken.

TV-aftale på plads allerede

TV-stationen Fox Sports har en minoritetsandel i det selskab, der ejer den nye USFL, og vil naturligligt fungere som ligaens officielle tv-partner.

”Jeg er meget passioneret omkring football og muligheden for at arbejde med Fox Sports og bringe USFL tilbage i 2022 var et forsøg værd” siger Brian Woods, der er medstifter af den nye USFL og grundlægger og administrerende direktør for den anden opstartsliga The Spring League .

“Vi ser frem til at give spillerne en ny mulighed for at konkurrere i en professionel liga og give fans overalt det bedst mulige produkt i en tid på året, hvor der typisk ikke spilles professionel football.”

USFL blev lanceret i 1983, men smuldrede efter tre sæsoner på grund af for store udgifter, og et dårligt udtænkt træk (anført af Donald Trump) om at flytte ligaen til efteråret og konkurrere direkte med NFL.

USFL indførte nye ideer, regler, kameravinkler og meget andet, som NFL siden tog til sig.

Læs også: The Rock genopliver XFL – vil spille i 2022