Med ligaens trade deadline lige om hjørnet er flere hold i gang med de sidste drastiske forbedringer, inden handlerne er slut for i år.

Seattle Seahawks har forbedret holdets safety-situation efter en handel med Detroit Lions. Den defensive back Quandre Diggs og et syvenderundevalg i draften er blevet sendt til Seattle for et femterundevalg. Den 26-årige forsvarsspiller har spillet for Lions i hele sin professionelle karriere. Klubben valgte ham i sjette runde af draften i 2015, og han har siden tilspillet sig en starterplads.

Diggs startede karrieren som cornerback, men har sidenhen udviklet sig til lidt af en altmuligmand på forsvaret, der spiller de fleste snaps som safety. Den alsidighed er noget, som trænerstaben i Seattle elsker, og noget som holdet i den grad har brug for.

Holdets startende safety, Bradley McDouglad, gik glip af seneste kamp mod Baltimore Ravens grundet en skade. Handlen skaber nu uvished om, hvor længe den dygtige veteran er uge. Holdets anden startende safety, unge free safety Tedric Thompson, har haft alt andet end en dog sæson. Diggs vil være en direkte konkurrent til Thompson på safety-pladsen, men vil også tillade holdet at spille med flere defensive backs. I øjeblikket har Seattle haft en tendens til at beholde tre linebackers på banen, og med en dårligt tacklende Mychal Kendricks, har det ikke været den store succes.

Diggs var en utroligt vellidt og ganske produktiv spiller i Detroit og blev inden sæsonen valgt som en af holdets kaptajner. Derfor virker handlen og kompensationen lidt besynderlig. Cornerback Darius Slay, en af holdets bedste og mest kendte spillere, var alt andet end tilfreds med handlen. I Detroit ligner det nu mere spilletid til rookie Will Harris, som holdet hentede i draftens tredje runde i år. Diggs kan få debut for Seahawks i søndagens tidligere opgør mod kriseramte Atlanta Falcons.