God debut til Hjalte Froholdt, Mike Vrabel gør Bill Belichick stolt og en skuffende Ezekiel Elliott. Det er nogle af de tanker, Gul Kluds skribenter har gjort sig efter de 14 kampe i sjette spillerunde af NFL-sæsonen.

Der er kun tre ubesejrede hold og kun et hold uden sejr tilbage efter sjette spillerunde af NFL og begge konferencer ser virkelig åbne ud.

Gul Kluds skribenter har kigget nærmere på kampene i sjette spillerunde og vender blandt andet Hjalte Froholdts debut, en genistreg fra Mike Vrabel og problemer med Cowboys’ stjernerunningback.

Denver Broncos – New England Patriots (18-12)

Broncos: Vic Fangio er en ringe play-caller
Foran 18-3 havde Broncos kampen mod Patriots i deres hule hånd langt i fjerde quarter. Forsvaret var fremragende, og angrebet havde stor succes med løbespillet bag en flot kamp af Phillip Lindsay. Derfor er det mig en gåde, at Broncos pludselig valgte at gå væk fra den formel med løbet, der havde virket hele opgøret. En formel, der tilmed ville give Patriots mindre tid til et eventuelt comeback, og som er forbundet med mindre risiko. Fangios uintelligente spildkald resulterede i to interceptions for Drew Lock i slutfasen, som næsten kostede sejren. Denver-cheftræneren er en fantastisk defensiv hjerne, men han har ingen fornemmelse for at “kalde” en football-kamp.

Patriots: Hjalte Froholdt-debut største lyspunkt hos kastesvage Patriots
Danske Hjalte Froholdt blev endelig kastet i ilden på den offensive linje, da skader banede vejen for ham. Og Froholdt gjorde en flot figur i sin første kamp på guard-positionen. Derudover var der ikke mange ting at glæde sig over for New England. Broncos-forsvaret lukkede ned for løbeangrebet, og så stod Patriots-angrebet uden særligt mange trusler. Det er meget bekymrende, at løbespillet er så essentielt for Cam Newton og co. Kastespillet skal simpelthen blive bedre, men når runningback James White er din klart førende receiver, så er der noget galt. Tre turnovers er heller ikke hverdag for Bill Belichicks tropper, så der er nok at tage fat på. 

– Alexander Paaske

Læs mere her: Froholdt imponerer i debut

Houston Texans – Tennessee Titans (36-42)

Texans: Hvad er forskellen på Jets og Texans?… Deshaun Watson
Det er en hård sammenligning, men Texans tillod 601 yards (!!!) i weekenden. Derudover løb de selv kun for 66 yards, hvis man ikke medregner de 26 yards, som Watson selv løb for. Forsvaret er elendigt, løbespillet er elendigt og den offensive linje er elendig med 19 tilladte sacks for sæsonen (fjerdeværst i NFL). Deshaun Watson løber lige nu for livet, men bliver samtidig bedt om at bære et elendigt hold, der er 1-5 på trods af at de har en god QB. Til Texans’ forsvar skal det nævnes, at de har haft et meget hårdt kampprogram, hvilket kun belyser problemerne endnu mere. Romeo Crennel skal dog hive en rigtig stor kanin op af sin hat, hvis Texans skal have noget som helst at spille for, når vi nærmer os december måned. 

Titans: Mike Vrabel tog en side ud af Bill Belichicks håndbog
Tannehill og Henry var spektakulære i denne kamp, men hvis det ikke var for en genistreg, som selv Bill Belichick ville være imponeret over, havde Titans tabt kampen. På et tidspunkt hvor Texans har bolden med ca. 3 minutter igen, og en “2nd & 1” dybt i Titans’ territorium skifter Vrabel en 12. spiller på banen med vilje. Dermed fik Texans en gratis første down dog uden at tage tid af klokken, hvilket de ville have gjort, hvis de i stedet havde løbet den ene yard for en første down. Texans opdagede ikke Vrabel’s “trick”, hvorfor de gladeligt accepterede straffen og en gratis første down. Det viste sig at bide dem bagi, da Tannehill kunne kaste det udlignende TD med bare fire sekunder tilbage. Se den usædvanlige sekvens fra weekenden inklusiv godt skuespil fra Vrabel’s egen side i nedenstående video.

– Victor Ostenfeld

Cleveland Browns – Pittsburgh Steelers (7-38)

Browns: Safeties tackler som en pose nødder
Ikke meget fungerede for Browns, og kampen mod Steelers kan vist kategoriseres som en dårlig dag på kontoret. Derfor vælger jeg at fokusere på en ting, som har været et problem ikke kun mod Steelers, men igennem hele sæsonen. Browns’ safeties har nemlig været en ynk at se på det meste af året. Opdækningen har været problematisk, men mest af alt, synes jeg, at tackleevnerne hos Andrew Sendejo, Karl Joseph og Sheldrick Redwine har været for dårlig. En safety skal gerne fungere som en sikkerhedsventil, der kan undgå at et dårligt spil bliver til et meget dårligt spil, og det job kan Browns ikke stole på, at deres safeties udfører.

Steelers: Stephon Tuitt er uhyggelig god lige nu
Det var en super flot præstation af Steelers’ forsvar hele vejen rundt, men jeg bliver nødt til at fremhæve Stephon Tuitt, der er helt igennem ustoppelig for tiden. På fem kampe har han 31 pressures, heraf 5 sacks, og derudover en stribe store stop mod løbet. Lige nu har Stephon Tuitt den højeste pass rush-produktivitet i ligaen blandt defensive tackles – højere end Aaron Donald. Ingen spiller i NFL får altså pres på quarterback oftere end Tuitt, når man tager højde for mængden af snaps spillet. Stephon Tuitt er helt fantastisk i år, og han fortjener at blive nævnt som en top 5 indvendig defensiv linjemand i NFL.

– Teis Joranger

Baltimore Ravens – Philadelphia Eagles (30-28)

Ravens: Calais Campbell var ustoppelig 
Baltimore Ravens manglede flere defensive profiler til søndagens opgør mod Philadelphia Eagles. Særligt den defensive linje var hårdt ramt, hvor Ravens manglede både Brandon Williams og Derek Wolfe. Det betød, at Ravens kun havde fire defensive linjespillere med til opgøret, hvoraf to var rookies. Således var det op til Calais Campbell at levere varen – og det gjorde han i den grad. Eagles’ offensive linje kunne slet ikke håndtere Campbell, der sluttede opgøret med tre sacks, fire ’QB hits’ og yderligere fire tacklinger for tabte yards. Calais Campbell har været en glimrende tilføjelse til Ravens’ forsvar i 2020, men i søndagens opgør var han i særklasse banens bedste spiller.

Eagles: Den defensive linje holdt Eagles inde i kampen
Der er sjældent noget positivt at konkludere, når forsvaret tillader 30 point og holdet taber. Ikke desto mindre var Philadelphia Eagles’ forsvar relativt velspillende i store dele af opgøret mod Baltimore Ravens, som blev holdt til 5,3 yards pr. spil og kun konverterede seks af 16 tredje down-forsøg. Hertil var Eagles’ defensive linje afgørende – og overlegen i forhold til Ravens’ offensive ditto. Brandon Graham, Fletcher Cox, Josh Sweat og Malik Jackson leverede otte tacklinger for tabte yards og var stærkt medvirkende til, at Ravens kun scorede 13 point i anden halvleg.

– Nicholas Jørgensen

Washington Football Team – New York Giants (19-20)

Washington: Bør starte Dwayne Haskins
Kyle Allen stopper ethvert fremskridt – han er, hvad han er – en under middel quarterback, der ikke har hævet niveauet nævneværdigt fra Haskins. Washington har intet at vinde i år og dermed intet at tabe ved at sætte Haskins tilbage under center. Den tidligere Ohio State Buckeyes værdi er tæt på nul lige nu, så det kan ikke blive værre for det før 1999 hæderkronede franchise. Så Riverboat Ronald bør smide sine chips på nummer 7 rød og satse på, at roulletguderne viser ham barmhjertighed. Gør de ikke det, får Football Team rig mulighed for at opgradere positionen i næste års draft og det’ ikke så ringe endda.

Giants: Lad os starte “Gettleman raus”-bølgen
Det er hårdt, men jeg tror, at Daniel Jones-projektet er ved at være ovre. Det tidligere top 10-valg har ikke set god i år og det gjorde han bestemt heller ikke mod Football Team. Washington havde inden kampen mod Giants tilladt 28,4 point per kamp. Jones formåede kun at sætte 13 point på tavlen og det var ikke fordi Football Teams defensive linje dominerede. Han blev ramt på 5 dropbacks og sacket én gang i løbet af kampen, men formåede alligvel kun at kaste for sølle 112 yards. Jones har tre touchdowns mod seks interceptions i år og angrebet har bare været dårligt – Graham Gano står for mere end 50% af deres point i år – det er ikke godt nok.
Man kan argumentere for, at han har dårlige vilkår, men det er der massere af QBs, der har. Wentz lavede 28 point mod Ravens, der er et væsentligt bedre hold end Football Team, så det er ikke en undskyldning. Selvom 74 yards løb pynter på statistikkerne, så er det ikke der, hvor Jones skal stege sit bacon. Med QB-talentet, der er til rådighed i næste års draft, kan jeg ikke forestille mig andet end, at Giants starter på ny og det bør blive uden David Gettleman som general manager. Jeg tror, at Jones starter resten af sæsonen uanset indsats i håbet om, at han kan vende skuden. Jeg tvivler dog på, at det sker.

– Anders Kaltoft

Atlanta Falcons – Minnesota Vikings (40-23)

Falcons: Deion Jones viste klassen
Så lykkedes det endelig for Falcons og vinde, og det skete ikke mindst på baggrund af nogle fænomenale præstationer fra holdets store stjerner. Især Deion Jones var blændende på forsvaret, og han viste nok en gang, hvorfor han er en af ligaens bedste linebackere i opdækningen. På seks kast i hans retning tillod han kun 2 completions for blot 7 yards. I stedet interceptede han et kast og slå to andre kast ned. Falcons har flere ting, de skal have fikset på forsvaret, men spillere som Deion Jones og Grady Jarrett er forrygende spillere at bygge forsvaret op omkring.

Vikings: Holdet ejer ikke en brugbar guard
Vi er nu seks kampe inde i sæsonen, og Minnesota Vikings har stadig ikke sendt en duelig guard på banen endnu. Det har været skrækkeligt uanset, om det har været Pat Elflein, Dakota Dozier, Dru Samia eller Ezra Cleveland, der har været på banen. I weekenden var det Dozier og Cleveland, og de blev spist levende af Falcons’ indvendige defensive linje. Center Garrett Bradbury fortjener også en del kritik, men Vikings har ligaens værste guards uden sammenligning. Og med en mindre mobil quarterback som Kirk Cousins, der aldrig har været god til at håndtere pres, så er det kritisk for angrebet. Det skal være førsteprioritet resten af året og i off season at finde to duelige guards til næste sæson.

– Teis Joranger

Detroit Lions – Jacksonville Jaguars (34-16)

Lions: Amani Oruwariye ligner en starter for fremtiden
Lions arbejder hårdt på at smække en slagkraftig secondary sammen, og jeg synes, Amani Oruwariye ligner en af de brugbare brikker i det puslespil. Cornerbacken, som holdet valgte i femte runde af 2019-draften, har været stabilt spillende i år, og selvom der stadig er nogle fejl hist og her, så er niveauet overordnet godt. Mod Jaguars tillod han kun to completions for 12 yards på 10 kast i hans retning, og sammen med Jeffrey Okudah, så har Lions en ung cornerback-duo, som de kan arbejde videre med. 

Jaguars: Det bliver hurtigt mere uskønt i Jacksonville
Det var en fin start på sæsonen for Jaguars, da de slog Colts i uge et og viste sig konkurrencedygtige i ugen efter mod Titans. Siden er det dog kun blevet værre for Jaguars, og lige nu virker holdt mest af alt til at være på randen af et kollaps. Kasteforsvaret er ligaens absolut værste, den defensive linje blev skubbet rundt efter behag og offensivt er Gardner Minshews niveau faldet de seneste kampe. Der er bare ikke meget, der fungerer lige nu, og det er hurtigt blevet ganske uskønt i Jacksonville.

– Teis Joranger

Cincinnati Bengals – Indianapolis Colts (27-31)

Bengals: Zac Taylor bør fratages spilkalderrollen
Bengals har set skidt ud i år, men mod Colts var der en ting, der stak ud som Thor blandt de syv små dværge – deres løbespil. Igen og igen kaldte Taylor løb op igennem midt, og igen og igen blev det stoppet. Ud over, at det er spøjst at løbe mod Colts’ styrke, Grover Stewart og DeForest Buckner, så er det mærkværdigt, at han bare bliver ved. Hvor mange et-, to- og tre-yards løb skal der til før, han fatter, at det ikke virker. Trækker man Tyler Boyds 25-yard løb fra, snittede Bengals elendige 2,3 yards per løb. Find på noget andet, Zac!

Colts: Julian Blackmon er et steal
Efter Malik Hooker udgik i uge 2 mod Vikings, blev tredjerundevalget fra i år, Julian Blackmon, sat ind i stedet og han har gjort det fremragende for en rookie. I mod Bengals viste han igen gode takter i opdækningen og afgjorde kampen, da han læste Burrows øjne og hoppede ind foran Tyler Boyd, napper bolden og giver Rivers mulighed for at tilføje nogle flere minus yards til hans løbestats. Det ser ud til, at Chris Ballard har fået fingrende i en spændende spiller, som er værd at holde øje med.

– Anders Kaltoft

Chicago Bears – Carolina Panthers (23-16)

Bears: Løbeangrebet er uendeligt tamt
Chicago Bears har vundet fem kampe og blot tabt en enkelt, og for det skal der bestemt være ros, sejren er det vigtigste. Desværre for Bears, har der ikke været meget kønt spil angrebsmæssigt, og det var også tendensen mod Carolina. Panthers havde inden opgøret et af ligaens værste løbeforsvar, men udeholdet fra Chicago formåede ikke at udnytte dette på noget tidspunkt. David Montgomery er en talentfuld spiller, men han har aldrig for alvor fået hul på bylden. I sejren over Carolina var han mere effektiv i kastespillet end i løbespillet. Bears løb 25 gange, men formåede blot at skaffe 63 yards, altså gennemsnitligt 2,5 yards per løb. Det er direkte skrækkeligt. Både runningback og den offensive linje bør dele skylden for den fadæse. 

Panthers: Rasul Douglas var holdets bedste spiller
Samlet set var det en skidt kamp for hjemmeholdet, der hverken offensivt eller defensivt fik vist deres kvaliteter. Bedste mand på dagen var en kasseret Eagles-spiller, som på fin vis fik begrænset den ellers altid farlige Allen Robinsons produktion. Douglas var i opdækning på den talentfulde receiver seks gange, men tillod blot to grebne bolde for mindre end 20 yards. Derudover fik cornerbacken sin hånd på tre kast og slået dem i jorden.

– Jacob Graversen

New York Jets – Miami Dolphins (0-24)

Jets: Beholder Jets virkelig Adam Gase på grund af Trevor Lawrence?
I mine øjne findes der kun en mulig grund til, at Adam Gase stadig er i spidsen for flyvemaskine-holdet fra New Jersey. Og det er for at sikre, at nederlagene bliver ved med at komme i en lind strøm indtil uge 17 (måske 18 eller 19 afhængig af Covid-19). Det vil nemlig give General Manager Joe Douglas muligheden for at drafte kæmpetalentet Trevor Lawrence fra Clemson. Præstationsmæssigt er Jets en skraldecontainer med ild i, og Gase har vist sig at være et af de mest over-hypede “offensive genier” i nyere tid med kun seks TDs i seks kampe i denne sæson. Men hvis det skaffer dem Trevor Lawrence, så kan Adam Gase’s inkompetence potentielt vise sig at være sin egen vægt værd i guld mange år fremover. 

Dolphins: De bagerste kæder er drivkraften 
Brian Flores sagde til General Manager Chris Grier i offseason, at han ville have den samme kvalitet i bagkæden, som han havde haft hos Patriots. Talentmæssigt er det opfyldt med nyankomne Byron Jones og Xavien Howard – der fører NFL i interceptions (4) – på cornerback samt de tidligere cornerbacks Bobby McCain og Eric Rowe på safety. Efter alle fire spillere nu er skadesfri, begynder de gode præstationer så også at vise sig på banen. De fire bagerste spillere sørgede for, at Garoppolo blev bænket efter en halvleg i sidste uge, hvor alt blev lukket ned. I denne uge holdte de sammen med resten af forsvaret Jets fra helt at score, hvilket Dolphins ikke har gjort siden 2014. Det bliver spændende at se, hvor langt Dolphins’ secondary kan føre holdet, for de er klart den stærkeste og mest rutinerede enhed på et ungt hold, der stadig har brug for tid til at vokse. Og nå ja… TUA TIME IS COMING UP!

– Victor Ostenfeld

Green Bay Packers – Tampa Bay Buccaneers (10-38)

Buccaneers: Lavonte David og Devin White fortjener mere respekt

Nuvel, Rob Gronkowski scorede sit første touchdown som Bucccaneer og Tom Brady slog Aaron Rodgers. Men den altoverskyggende historie fra Buccaneers’ storsejr over Green Bay Packers var førstnævntes linebacker-duo Lavonte David og Devin White. Tilsammen leverede de 18 tacklinger, herunder fem tacklinger for tabte yards, to sacks og yderligere fire ”QB hits”. Deres indsats var stærkt medvirkende til, at Vita Veas fravær slet ikke blev mærket – eksemplificeret ved, at Aaron Jones kun producerede 1,5 yards pr. løb. Respekt!

Packers: Packers kom ned på jorden igen
Vi skal naturligvis passe på med at drage forhastede konklusioner, men søndagens nedsabling bragte grimme minder frem, hvis man er et ostehoved. Det mindede nemlig om 49ers’ altdominerende præstation mod Packers i slutspillet, hvor den offensive linje blev udspillet og forsvaret ikke kunne stoppe modstanderens løbeangreb. I søndags blev Rodgers ramt 13 (!) gange af Bucs’ aggressive forsvar, mens han måtte sluge fire sacks. Det var afgørende for, at Rodgers sluttede opgøret med en sølle passer rating på 35.4, hvilket er næst dårligst i hans karriere. På den anden side gjorde Ronald Jones, hvad der passede ham og løb for 113 yards og to scoringer. Green Bay Packers kom gevaldigt ned på jorden og fik et dundrende ’wake up call’. 

– Nicholas Jørgensen

Los Angeles Rams – San Francisco 49ers (16-24)

Rams: Cooper Kupp var usynlig
Sikke en slatten indsats fra Los Angeles Rams-offensiven mod et skadesplaget 49ers-forsvar. Jared Goff så upræcis ud selv med en velspillende offensiv linje foran sig og et velfungerende løbeangreb. Mest skuffende af alt var dog involvering af receiver Cooper Kupp, der var næsten usynlig i opgøret. På en dag, hvor kasteangrebet ikke kørte som smurt, burde den dygtige ruteløber have været et sikkert mål i det korte og mellemlange kastespil, men Kupps mest opsigtsvækkende spil var et kort kast, hvor han efterfølgende kastede bolden videre til runningbacken. Den 27-årige receiver var målet for hele ni af Goffs kast, men det blev kun til tre catches for sølle 11 yards for receiveren, der sidste år var holdets vigtigste angrebsspiller i store dele af sæsonen. I søndagens nederlag kunne han lige så godt have været fraværende.

49ers: Den offensive linje holdt Jimmy G ren som nyfalden sne
San Francisco fik en ordentlig afklapsning mod Miami Dolphins, hvor en skadet Jimmy Garappolo brugte mere tid på jorden end godt var. Den offensive linje var set som en af holdets styrker inden sæsonen blev sparket i gang, og med en skuffende søndag i bagagen fra forrige uge var der pres på mod Rams og Aaron Donald. Det endte med en sejr til 49ers i kampen, og en væsentlig grund til det, var den offensive linjes spil. Efter at have været under pres på 19 snaps ugen før, så formåede Los Angeles kun at lave seks presures i kampen. Rams endte opgøret uden at sacke 49ers-quartbacken, der blot blev berørt på tre spil. De to tackles, Trent Williams og Mike McGlinchy spillede en fejlfri kamp i kastespillet, og de to guards gjorde det solidt. Ben Garland er holdets center, han tillod to pressures, men de kom mod Aaron Donald, som havde fire sacks ugen før, så det bør ses som en sejr.

– Jacob Graversen

Kansas City Chiefs – Buffalo Bills (26-17)

Chiefs: Chris Jones gør en kæmpe forskel, når han spiller
Efter den dårlige præstation mod Raiders fik Chiefs-forsvaret mere gang i sagerne mod Bills, og en af de spillere, der bare gør en kæmpe forskel hver gang, er Chris Jones. Den atletiske defensive linjemand er utroligt iøjnefaldende uge efter uge, og hans tilstedeværelse gør en kæmpe forskel for det her Chiefs-forsvar. Som pass rusher der maks en håndfuld indvendige defensive linjemænd i NFL, der når hans niveau, og uden ham ville jeg frygte en del for Chiefs’ evne til at skabe pres på modstanderens quarterback.

Bills: Ed Oliver blev udstillet
Der er rigtig mange ting på Bills’ forsvar, der ikke fungerer lige nu, men især den defensive linje ser tvivlsom ud, og Bills leder med lys og lygte efter en slagkraftig konstellation. Jeg har især været lidt skuffet over Bills’ førsterundevalg fra 2019-draften, Ed Oliver. Den eksplosive defensive tackle har nogle højdepunkter hist og her, men han har især kæmpestore problemer i løbespillet, og mod Chiefs blev han virkelig udstillet. Chiefs løb bolden direkte mod ham rigtig meget, og han kunne slet ikke holde sit gap. Jeg er en anelse bekymret for, at Oliver mangler noget af den styrke og teknik, som andre “små” defensive tackles som Aaron Donald og Geno Atkins har.

– Teis Joranger

Arizona Cardinals – Dallas Cowboys (38-10)

Cardinals: Budda Baker er alle pengene værd
Det er ret vildt at tænke på, at Budda Baker blev NFL’s bedst betalte safety, før han overhovedet noterede sig for en interception. I sommer blev det nemlig tilfældet. Men endelig fik han sin interception mod Cowboys, og det var bare prikken over i’et efter en helt fænomenal præstation, der viste, at han ganske enkelt er hver en lille øre værd. Den alsidige safety var over det hele, og allerede i første quarter sørgede han for en turnover, da han bankede bolden ud af hænderne på Ezekiel Elliott. I fjerde quarter kom interceptionen så, da han flot læste spillet og leverede et flot catch. Der er ingen tvivl om, at han er den helt store leder på forsvaret. 

Cowboys: Der er noget galt med Zeke
Med Dak Prescott ude og Andy Dalton inde var der også pres på Ezekiel Elliott, der skulle forsøge at gøre live bare lidt nemmere for sin nye quarterback. Det lykkedes han ikke med. Zeke formåede stort set ikke at gøre noget positivt, og hele to gange fumblede han – begge gange scorede Cardinals umiddelbart efter. Det er dyrt at lave turnovers, og det har Zeke sjældent gjort, men i denne sæson har det været helt galt for runningbacken, der har fumblet hele fem gange på seks kampe. Han har aldrig før fumblet mere end seks gange på en sæson. Foruden de to fumbles så Zeke heller ikke just imponerende ud i løbespillet, og selvom han greb bolden otte gange, fik han kun sølle 31 yards ud af det. Det handler selvfølgelig også om trænerens system og den offensive linje, men Ezekiel Elliott ser ikke for godt ud i øjeblikket. 

– Victor Risager