Rams tabte deres første kamp, og de har et stort problem, de skal tackle. Det sætter fire af Gul Kluds skribenter fokus på, når de giver en tanke til alle holdene, der var i aktion i niende spillerunde.

Der er ikke længere et ubesejret hold i NFL, og Packers er ved at løbe tør for undskyldninger. Vi sætter fokus på Amari Cooper, Marcus Peters, George Kittle, Danielle Hunter og meget mere, når fire af Gul Kluds skribenter giver dig en tanke til alle hold, der spillede i niende spillerunde.

Oakland Raiders – San Francisco 49ers: 3-34

Oakland Raiders: Tahir Whitehead er ikke en god linebacker, Jon…
Raiders leverede en pinlig indsats, da de blev ydmyget af upåagtede Nick Mullins og 49ers i torsdagskampen. Jeg kunne tage fat i mangt og meget, men jeg hæfter mig i, at linebacker Tahir Whitehead blev fuldstændig udstillet i opdækning. De fire kast, der blev sendt i retning af Whiteheads mand mod 49ers blev alle grebet for i alt 101 yards og et touchdown. For sæsonen har linebackeren tilladt en perfekt passer rating i opdækning med 23 grebne bolde ud af 26 bolde for 405 yards og syv touchdowns. Det siger både noget om, at Whitehead ikke har niveauet til at starte i NFL, og at han sættes i dårlige situationer af Gruden og co.

San Francisco 49ers: George Kittle kan være den nye Gronk
Mens Gronk ikke længere ser ud til at have den vilde eksplosivitet, han besad i sine første håndfuld år i ligaen, så jeg skal da lige love for, at 49ers’ George Kittle har fart i stængerne og power i kroppen. Ikke ret mange er klar over, hvor fremragende en spiller Kittle er, da han det meste af sine korte karriere har grebet bolde fra ueffne quarterbacks. Mod Raiders viste han sine enorme evner som receiver ved at rive bolden ud af luften med en hånd, blive på benene og sprinte fra de fleste forsvarsspillere over 71 yards. Kittle går en kæmpe fremtid i møde og bliver et mareridt at dække, når Jimmy G vender tilbage.

Alexander Paaske

Detroit Lions – Minnesota Vikings: 9-24

Detroit Lions: Jim Bob Cooters forudsigelighed lignede et problem igen
Tidligt i sæsonen var New York Jets’ forsvarsspillere ude og sige, at de ofte vidste, hvad Jim Bob Cooter forsøgte at gøre med Lions-angrebet. Det har Vikings ikke været ude og sige i denne uge, men det lignede i den grad et forsvar, der havde en rigtig god idé om, hvad Lions havde kaldt. Vikings var så klar på Lions’ mange korte kast, screens og dumpoffs til runningbacks, og det betød ofte, at Stafford havde svært ved at komme af med bolden. Det var en af hovedårsagerne til Vikings’ ti sacks, og den manglende opfindsomhed og variation fra Jim Bob Cooters side er måske et problem.

Minnesota Vikings: Danielle Hunter slår sit navn fast i DPOY-debatten
Danielle Hunter havde 3,5 sacks mod Lions, og den 24-årige defensive end fører nu ligaen med 11,5 sacks. Kun én gang i år er han gået fra banen uden at nedlægge modstanderens quarterback, og den atletiske pass rusher begynder at ligne et uundgåeligt navn i, når debatten om årets forsvarsspiller skal formes. Om, han vinder den, er en helt anden debat, men Hunters præstationer i år bringer ham i hvert fald ind i diskussionen.

Teis Joranger

Chicago Bears – Buffalo Bills: 9-41

Chicago Bears: Kyle Fuller er tilbage i omdrejninger
Kyle Fuller blev en velbetalt herre i foråret, da han skrev under på en fireårig kontrakt til 56 millioner dollar, og den er han ved at leve op til på trods af en middelmådig start på sæsonen. Imod Bills var han fuldstændig dominerende, hvor han kun tillod én grebet bold på de gange, der blev kastet i hans retning. Og så var han involveret i alle Bears’ tre interceptions, da han brød boldene, Leonard Floyd og Adrian Amos interceptede, inden han selv greb en. Det forsvar bliver ufatteligt skræmmende, når Khalil Mack også er tilbage fra sin skade.

Buffalo Bills: Der skal findes en cornerbackmakker til White
Bills har med rette fået meget kritik i år, og deres angreb er da også en regulær katastrofe. Men deres forsvar er egentlig ikke langt fra at være et af NFL’s bedre forsvar, og en ny (og tålelig) cornerback til at spille modsat dygtige Tre’Davious White ville især pynte. Phillip Gaines har siddet på pladsen i denne sæson og var klart forsvarets dårligste mand mod Bears senest, hvor han tillod fire grebne bolde samt lavede to dyre pass interferences. Den præstation har nu også fået Bills til at fyre Gaines, hvilket betyder, at Ryan Lewis formentlig skal spille. Det skal forstærkes i offseason.

Victor Risager

Tampa Bay Buccaneers – Carolina Panthers: 28-42

Tampa Bay Buccaneers: O.J. Howard har gang i en rigtig god sæson
Vi kan skrive spalte op og spalte ned om Buccaneers’ forfærdelige forsvar, men i stedet lad os fokusere på noget positivt. Holdets 23-årige tight end O.J. Howard er ved i gang med en rigtig positiv udvikling i sin anden NFL-sæson. I søndags greb han to touchdowns, og han er på vej mod en sæson med lige under 1.000 yards og omkring 10 touchdowns, selvom han har døjet med en mindre skade tidligere på året. På en position, hvor unge spillere typisk udvikler sig langsomt, ligner O.J. Howard en af NFL’s kommende tight end-stjerner.

Carolina Panthers: Eric Reid har været en mærkbar gevinst
Der skulle gå cirka en fjerdedel af sæsonen, før et hold endelig tog sig sammen og skrev under med den raceulighedsprotesterende safety Eric Reid. Nu beviser Eric Reid, hvorfor det var så utroligt latterligt, at ingen havde hentet ham noget før. Siden han kom til har han spillet rigtig solidt bagerst i Panthers’ forsvar, og på mange måder har han været deres klart bedste safety i sæsonen. Jeg håber, at han fortsætter året ud og får den anerkendelse, hans spillemæssige evner fortjener.

Teis Joranger

Kansas City Chiefs – Cleveland Browns: 37-21

Kansas City Chiefs: Skal vi starte på vores egen 5-yard linje? No problem
Er der noget, som Chiefs-angrebet ikke kan? Jeg tvivler stærkt på det. Mod Browns virkede Mahomes, Hill, Hunt, Kelce og alle de andre til at spille lidt på autopilot, men alligevel scorer holdet 37 point. Det er skræmmende. Et suverænt eksempel på Kansas Citys offensive dominans finder vi på holdets allerførste angrebsserie i kampen. Et fint punt placerede Chiefs på egen 5-yard linje, og en ‘holding’-straf mod Sammy Watkins gjorde det ikke lettere. Men syv spil og knap tre minutter senere havde Chiefs taget føringen på et 50-yard touchdown til Kareem Hunt. Derefter så de sig aldrig tilbage.

Cleveland Browns: Duke Johnson bør spille en stor rolle hver weekend
Runningback Duke Johnson spillede en fantastisk kamp, da han greb alle ni bolde kastet i hans retning for 78 yards og to touchdowns, mens han tilbagelagde otte yards på sit eneste løb. Det er mig en gåde, at han ikke blev brugt mere aktivt, da Todd Haley var offensiv koordinator, og Freddie Kitchens har forhåbentlig set det samme og planlægger at gøre Johnson til en fastintegreret del af offensiven. En spiller som Duke Johnson er nemlig uhyre værdifuld, da han kan tage presset af unge Mayfields skuldre med let-tjente plus-spil på tre til seks yards og sommetider kreere mere end det, vi så mod Chiefs.

Alexander Paaske

New York Jets – Miami Dolphins 6-13

New York Jets: Jamal Adams kan det hele
Der kan skrives meget negativt om Jets’ angreb efter 6-13-nederlaget, men forsvaret var en anden historie. Der er flere, der fortjener ros, og det er blandt andet safety Jamal Adams. Førsterundevalget fra 2017 viste, at han kan lidt af det hele, da han både var god til at blitze, stoppe løbet og dække op i secondaryen. Allerede i sin anden sæson ligner han en af AFC’s bedste safetys.

Miami Dolphins: 36-årige Cameron Wake er stadig Dolphins’ bedste pass rusher
Jets’ offensive linje var decideret horribel, og det udnyttede Dolphins til at lægge pres på Sam Darnold spil efter spil efter spil. En af dem, der især drillede Darnold, var Cameron Wake. Wake er efterhånden blevet 36 år og har ti NFL-sæsoner på cv’et, men mod Jets beviste han, at han stadig er Dolphins’ bedste pass rusher og noterede sig for ni pressures og to sacks. Selv om Wake er en fantastisk spiller, bør det bekymre, når man har investeret så meget i øvrige pass rushere som Robert Quinn, Andre Branch og Charles Harris.

Victor Risager

Pittsburgh Steelers – Baltimore Ravens: 23-16

Pittsburgh Steelers: Mike Munchak er en ekstraordinært dygtig træner
Steelers har vundet fire kampe i træk, og en af de største årsager er, at angrebet har fundet en god rytme. Det skyldes ikke mindst den offensive linje, der spiller helt igennem blændende. Ben Roehtlisberger er blevet sacket tredjefærrest gange i år, og i de sidste fem kampe er det kun sket tre gange. To af de gange var Roethlisbergers egen fejl, og den sidste gang faldt Alejandro Villanueva over en holdkammerats fod. Det er enestestående, og den offensive linjetræner Mike Munchak fortjener fantastisk mange roser for at udvikle den upolerede Alejandro Villanueva og de to backups B.J. Finney og Matt Feiler, som begge har spillet kampe i år.

Baltimore Ravens: Mark Andrews er et af Ravens’ bedste receiver-mål
Baltimore Ravens vader ikke i gode offensive våben, men en af de spillere, som har overrasket positivt, er rookie-tight end Mark Andrews. Tredjerundevalget har de sidste uger vist mange fine takter, og han virker til at være et af deres mest pålidelige mål at kaste efter. Det er selvfølgelig rigtig positivt, men også lidt akavet, da de tog en anden tight end i første runde af årets draft.

Teis Joranger

Atlanta Falcons – Washington Redskins: 38-14

Atlanta Falcons: Forsvarsreserverne finder sig til rette
Tidligt i sæsonen mistede Falcons et par forsvarsstjerner i linebacker Deion Jones og safety Keanu Neal, og det førte til nogle horrible forsvarspræstationer. Men afløserne har efterhånden fundet sig til rette, og mod Redskins fik især linebacker Foye Oluokun og safety Damontee Kazee vist sig som kapable. Oluokun gjorde det godt imod løbet og hæderligt i opdækningen, mens Kazee leverede en ny god præstation i bagkæden og snuppede sin fjerde interception i denne sæson. Samtidig kører angrebet derudaf, hvor selv Julio Jones er begyndt at score touchdowns, og Falcons ligner efterhånden en slutspilsbejler.

Washington Redskins: Ny sæson, nye skader
I 2017-sæsonen var Redskins hårdt ramt af skader, og efter en ellers god 5-2-start har skadeshelvedet igen ramt Washington. Det har især gået udover den offensive linje. De måtte undvære venstre tackle Trent Williams mod Falcons, og i opgøret måtte guards Brandon Scherff og Shawn Lauvao udgå med skader, der vil holde dem ude resten af sæsonen. Det er et hårdt slag for et angreb, der er afhængig den offensive linjes kvalitet i løbespillet, imens kastespillet endnu ikke er kommet ordentligt igang med Alex Smith som quarterback.

Victor Risager

Houston Texans – Denver Broncos: 19-17

Houston Texans: Kareem Jackson har været strålende
Texans’ forsvar bliver bedre og bedre, og en af de bedst præsterende spillere har været defensive back Kareem Jackson. Han startede sæsonen som safety, hvor han var bundsolid, men på grund af skader og gode præstationer fra rookie Justin Reid er han nu rykket tilbage på cornerback, hvor han har huseret i mange år. Der har han de sidste par uger været decideret forrygende, og kampen mod Broncos var ingen undtagelse. Det er fedt at se, at 30-årige Jackson stadig kan være en profil i sin niende sæson hos Texans.

Denver Broncos: Shelby Harris er en bundsolid spiller mod løbet
Mens Vance Joseph stadig dummer sig og synger på sidste vers, var Broncos’ løbeforsvar generelt solidt. En af de spillere, som jeg det sidste års tid har lagt mærke til, er defensive tackle Shelby Harris. Han har i mange kampe vist sine evner i løbespillet, og selvom han ikke kommer med meget mod kastet, er han en rigtig fin rotationsspiller at have.

Los Angeles Chargers – Seattle Seahawks: 25-17

Los Angeles Chargers: Afklaring men uvished om kickersituationen
Caleb Sturgis var tilbage for Chargers til denne kamp, og uden hans to missede ekstrapoint og et misset field goal, havde Chargers vundet mere sikkert. Misserne tvang dog langt om længe holdet til at fyre den ustabile kicker.
Nu er Michael Badgley, der har ramt 3 af 3 field goals og 7 af 7 ekstrapoint, forståeligt tilbage som Chargers’ kicker, men holdets ledelse afviser ikke, at der kommer konkurrence ind. Dette skyldes formentlig primært, at Badgleys svage ben er tæt på ubrugeligt på kickoffs.

Seattle Seahawks: Shaquem Griffin har på grund af en manglende underarm en god og inspirerende historie – men han spiller ikke
Seahawks-spilleren er vel blandt de 50-70 mest omtalte NFL-spillere i denne sæson, men spillet på banen hører vi sjældent noget til – og det er der en grund til. Siden debuten i spilleuge 1 har Griffin spillet sølle tre snaps på forsvaret, mens det trods alt er blevet til 98 snaps på special teams i sæsonen.
Lad os håbe, at Griffin snart kan gøre sig gældende på banen, så historien kan få en god fortsættelse.

Dennis Cordsen

Los Angeles Rams – New Orleans Saints: 35-45

Los Angeles Rams: Marcus Peters er Rams’ største problem
Der var mange, der i off season var overraskede over, at Marcus Peters kun kostede Rams et andenrundevalg. På nuværende tidspunkt kan Rams dog på ingen måde være tilfredse med handlen, for Marcus Peters har slet ikke præsteret som håbet i år. I Kansas City var han de fleste år en kæmpe profil, men i år har han velsagtens været Rams’ svageste led. Mod Saints blev han nok en gang revet rundt i manegen, og Michael Thomas endte med at gribe 146 af sine 211 yards mod Marcus Peters. Rams skal til at finde ud af deres Peters-problem.

New Orleans Saints: Hvordan kan Benjamin Watson blive ved?
Dåbsattesten indikerer, at Benjamin Watson snart fylder 38 år. Alligevel bliver tight enden ved med at levere varen. Det er klart, at han ikke er en mand, der bærer angrebet. Han er dog et par stensikre hænder, som Drew Brees altid kan regne med. I år er Watson på vej mod over 500 yards, og han har i flere situationer leveret afgørende catches for Saints i år. Det er langt bedre, end jeg havde forventet fra den aldrende tight end.

Teis Joranger

Green Bay Packers – New England Patriots: 17-31

Green Bay Packers: Ingen undskyldninger for kollaps
Packers havde Patriots, hvor de ville have dem, men så var det som om, at alt faldt sammen. Aaron Jones fumblede, da Packers var på vej til at tage føringen for første gang i kampen, og derefter tillod et ellers velspillende forsvar 14 point i fjerde quarter deriblandt et 55-yard touchdown til Josh Gordon, hvor de bagerste rækker blev brændt fuldstændig. Endnu mere skidt var det, at angrebet gik helt i stå og ikke satte point på tavlen i fjerde quarter. Faktisk slet ikke i de sidste 26 minutter af opgøret. Selvfølgelig spiller små tilfældigheder ind, men det falder alt sammen tilbage på Mike McCarthy. Hvis du er en god træner for et godt footballhold, må dit hold ikke falde sådan sammen. Det er en ommer!

New England Patriots: Pass rushet skal i gang!
Patriots-forsvaret leverede en klassisk disciplineret og solid præstation mod Packers, hvilket på papiret ser fremragende ud, når man kun tillader 17 point mod NFL’s nok bedste quarterback. Men hvis vi kigger lidt nærmere på præstationen, er det stadig bekymrende for New Englands chancer senere i sæsonen, at der stort set intet pass rush er. Vi skulle dybt ind i anden halvleg mod Packers, før Clayborn og Flowers i fællesskab noterede sig for Patriots’ eneste sack i kampen. Ellers havde A-Rod det meste af dagen til at kaste, og det holder bare ikke mod Chiefs, Rams eller Saints, der med så mange ekstraordinære våben og stærke offensive linjer vil gøre, hvad der passer dem mod et ikke-eksisterende pass rush.

Alexander Paaske

Tennessee Titans – Dallas Cowboys: 28-14

Tennessee Titans: Dion Lewis overhaler (endelig) Derrick Henry
Titans holdt fast i Derrick Henry som den foretrukne runningback i starten af sæsonen, selv om de havde hentet Dion Lewis i free agency. Men Henry har ikke just imponeret, og nu har Titans’ trænerstab også indset, at Lewis er den bedre af de to. Imod Dallas fik Lewis således størstedelen af holdets løb med 19 af slagsen og var samtidig en trussel i kastespillet, hvor han scorede et touchdown. Derimod Henry var degraderet til en mindre rolle med blot seks løb. Det ligner den rigtige beslutning, og det er et valg, der kan hjælpe med at få gang i det haltende Titans-angreb.

Dallas Cowboys: Fint førstehåndsindtryk af Cooper
Amari Cooper blev for knap to uger siden sendt fra Oakland til Dallas i en byttehandel, men det tog ham ikke længe at etablere sig som Cowboys’ bedste receiver, da han debuterede natten til tirsdag. På Cowboys’ blot andet spil i kampen greb han sin første bold, og på det andet drive scorede han sit første touchdown i Cowboys-uniformen. Han fortsatte med at gøre livet surt for Titans-cornerbacken Malcolm Butler og sluttede med fem grebne bolde for 58 yards og et touchdown.

Victor Risager

SKRIV ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her