Så er den gal igen med Antonio Brown. Receiveren er endnu en gang involveret i en penibel sag.

Wide receiver for Tampa Bay Buccaaners Antonio Brown har muligvis fået lavet et falsk COVID-19-vaccinationskort.

På den måde kunne han uden at lade sig vaccinere, undgå de mange regler NFL har sat ind for uvaccinerede spillere. Det skriver Rick Stroud fra avisen Tampa Bay Times, og informationen kommer fra Browns tidligere private kok.

Browns kæreste, modellen Cydney Moreau, skrev i en sms i juli til kokken Steven Ruiz, at receiveren var villig til at betale 500 dollars, hvis han kunne få et Johnson & Johnson-vaccinationskort.

SMS-udvekslingen refererer ikke til Brown ved navn, men til hans ofte benyttede forbogstaver A.B., som bruges af såvel venner, trænere, holdkammerater og kommentatorer.

Ifølge Ruiz ønskede Brown vaccinekortet fra Johnson & Johnson, fordi det er det eneste, der består af et enkelt stik og ville kræve mindre papirarbejde.

Hvorfor fortæller Ruiz så pludselig denne historie?

Fordi Brown, som med så mange andre af sine ansatte, skylder ham penge.

Ruiz og Brown er uenige om en manglende betaling på omkring 10.000 dollars. Ruiz, der er baseret i Los Angeles og ejer Taste ThatLA, siger, at efter han uden held forsøgte at få pengene, og heller ikke kunne hverken få Brown eller hans advokat i tale, i stedet valgte at fortælle sin historie.

Ruiz siger, at han ikke var i stand til at fremskaffe et falsk vaccinationskort til Brown. Et par uger senere viste Brown ham dog et falsk vaccinationskort, som den kontroversielle receiver havde købt til sig selv og kæresten. Det var kort før starten på Buccaneers’ træningslejr.

Alex Guerrero, der er personlig træner for Tom Brady (og medstifter af Brady’s TB12), ankom til Browns hus samme aften for at hjælpe den 33-årige Pro Bowler med genoptræning efter en knæoperation. Ifølge Ruiz tog Guerrero et fotografi af Browns vaccinationskort, mens han var der.

For at dokumentere listen over vaccinerede spillere så hurtigt som muligt, fik Bucs nogle gange Guerrero eller andre i organisationen til at fotografere kortene for at sende dem til klubbens Corona-kontrolenhed.

Guerrero ønsker ikke at udtale sig om sagen, men Browns advokat Sean Burstyn skrev i en meddelelse torsdag eftermiddag, at Brown er vaccineret.

“Antonio Brown sætter pris på pandemiens alvor. Derfor har han fået vaccinen og støtter alle, for hvem det er tilrådeligt at få vaccinen,” skrev Burstyn. “Coronavirus har allerede kostet ham én kamp. Han er sund, vaccineret og klar til at vinde endnu en Super Bowl.” slutter advokaten.

Vi har næppe hørt det sidste til denne sag, som NFL helt sikkert vil kigge nærmere på. Hvis Brown ikke er vaccineret vil han få en betragtelig straf, lige som Buccaneers står overfor sanktioner.

Der er ikke præcedens i NFL for den slags sager, men den professionelle ishockey-liga NHL gav Evander Kane fra San Jose Sharks 21 kampes karantæne for et falsk Coronapas.