This is it. Vinder Kansas City Chiefs sin første Super Bowl i 50 år? Eller bliver det 49ers, der trækker det længste strå og vinder titel nummer seks?.

Vi er nået til sæsonens endegyldigt sidste kamp, og der er lagt op til et brag af et opgør, når Chiefs tørner sammen med 49ers i Miami. Men hvem vinder? Her er mine weekly winners for Super Bowl.


I sidste sæson var Kansas City Chiefs en dum offside-straf fra at stå i Super Bowl. Samme tid stod 49ers og skulle finde ud af, hvilke ændringer, man skulle foretage efter en 4-12-sæson. De to hold havde tilladt stort set lige mange point i grundspillet, men Chiefs havde sat hele 223 flere point på tavlen end San Francisco. I år er det helt anderledes tæt.

I grundspillet tillod 49ers 310 point, mens Chiefs tillod 308 point. På angrebet scorede 49ers 479 point mod Chiefs’ 451. Det er altså to helt lige hold, der mødes søndag på Hard Rock Stadium.

Spørger man bookmakerne er det også helt lige, og Danske Spil giver i skrivende stund Chiefs et favorit-prædikat med 1,5 points margin. Du kan derfor uden tvivl argumentere for sejr i begge retninger.

Nøglen til sejr for Chiefs:
Stop 49ers’ løbeangreb. I NFC-finalen kastede 49ers’ quarterback Jimmy Garoppolo kun bolden otte gange og det var muligt, fordi upåagtede Raheem Mostert tromlede henover Packers-forsvaret efter behag. Den unge runningback løb for mere end 200 yards, og får han lov til noget lignende mod Chiefs vil det ikke alene tage pusten fra Chiefs-forsvaret. Det vil formentlig også holde Patrick Mahomes på sidelinjen i en stor del af kampen, og det er bestemt ikke hensigtsmæssigt for Andy Reids tropper.

Nøglen til sejr for 49ers:
Hav succes med fire mands pass rush. San Francisco har en af de bedste defensive linjer i NFL, og de har hele sæsonen igennem har stor succes med at lægge pres på modstandernes quarterbacks med kun fire mand. Hvis de skal stoppe fænomenet Patrick Mahomes er det vigtigt for 49ers, at de kommer hurtigt ind til Mahomes og ikke mindst holder ham i lommen, så han ikke kan lave den magi, vi allerede i hans tredje sæson er blevet så vant til at se. Hvis Mahomes får tid og mulighed for at finde Travis Kelce og Tyreek Hill ned ad banen lægger det et enormt pres på 49ers’ angreb, der kommer til at skulle spille aggressivt for at følge med Chiefs’ eksplosive angreb.

Forudsigelsen:
Jeg tror, vi har en kanon Super Bowl i vente. Det er uden tvivl to af de bedste hold i NFL, der står over for hinanden, og det er to hold, der er solide på forsvaret, men så sandelig også eksplosive på angrebet. Dermed er der lagt op til et brag af en kamp, der kan gå begge veje.

I sidste ende tror jeg på, at 49ers vinder. De to hold er utrolig tætte, men det bekymrer mig på Chiefs’ vegne, at de er startet decideret dårligt i deres to slutspilskampe i denne sæson, inden de er eksploderet rent offensivt i anden halvleg. Hvis Chiefs endnu en gang får en skidt start, så tror jeg de får langt sværere ved at komme tilbage mod 49ers end mod Texans og Titans, og derfor giver jeg San Francisco sejren.

Kansas City Chiefs 31 – 34 San Francisco 49ers


Sidste uge: 1-1
I alt: 159-106-1

Bye week: Ingen