Der er ikke længe til, at Super Bowl 57 skal spilles. Så vi har samlet alle svar på dine vigtigste spørgsmål her!

Hvornår spilles Super Bowl?

Super Bowl LVII eller 57 spilles søndag d. 12. februar 2023. Faktisk er der først kickoff på den anden side af midnat, så det er reelt set allerede blevet mandag morgen, inden årets store finale sparkes i gang.

Hvornår er der kickoff på Super Bowl?

Helt præcist er kickoff sat til kl. 00.37. Efter et langt indløb med underholdning, holdpræsentation, nationalmelodi og lodtrækning bliver kampen sparket i gang på den anden side af halv et natten til mandag.

Hvor spilles Super Bowl?

Super Bowl spilles i år på State Farm Stadium i Phoenix-forstaden Glendale i staten Arizona. Det er tredje gang, at Super Bowl spilles her og fjerde gang i Arizona.

Hvilket underlag spilles Super Bowl på?

Underlaget i State Farm Stadium er græs. Der er teleskoptag over banen, som bliver kørt af på dagen, hvis vejr og temperatur tillader det.

Hvor mange tilskuere er der plads til ved Super Bowl?

State Farm stadium i Glendale har en normal kapacitet på 63.400, der udvides til ca. 73.000 til Super Bowl (plus hvad NFL nu får proppet ind af klapstole). Det største antal tilskuere til en Super Bowl var i Dallas i 2011, hvor der officielt var over 103.000 tilskuere.

Hvem spiller i Super Bowl?

Det er altid vinderne af NFLs to halvdele, der mødes i Super Bowl. I år mødes Kansas City Chiefs og Philadelphia Eagles i Super Bowl LVII. Chiefs vandt AFC-halvdelen, mens Eagles vandt NFC-halvdelen. Chiefs har vundet Super Bowl to gange i tre forsøg, mens Eagles ligeledes har været i Super Bowl tre gange men kun har vundet en enkelt.

Hvad får vinderne af Super Bowl?

Alle spillere får den samme belønning for at vinde Super Bowl. Helt præcist 152.000 dollars eller lige omkring en million kroner. Samtidig får kampens MVP (most valuable player) en bil som belønning. Se alle lønningerne her.

Hvad vejer Super Bowl trofæet?

Super Bowl trofæet er opkaldt efter Green Bay Packers legendariske træner og vinder af de to første Super Bowls Vince Lombardi. The Vince Lombardi trophy er fremtillet hos Tiffany’s af rent sølv. Trofæet er 56 cm højt og vejer 3,2 kilo.

Hvad koster en billet til Super Bowl?

Den pris, der står på billetten, er sjældent den pris, du ender med at betale. De officielle billetpriser for normale siddepladser uden loge, mad og drikke ligger på mellem 800 dollars og 1100 dollars (5-8.000 kroner), men de fåes sjældent til en pris på under 5.000 dollars (35.000 kroner).

Hvad koster reklamer til Super Bowl?

Prisen for 30 sekunders reklamer stiger år for år, og i 2023 sættes der igen rekord, når tv-stationen FOX tager omkring 7 millioner dollars pr. reklame. Det svarer til små 48 millioner kroner for 30 sekunder eller ca. 1,6 milloner kroner pr. sekund.

Er Super Bowl den mest sete sportsbegivenhed?

Hvis du spørger NFL og amerikanerne, så ja. Og som årligt tilbagevendende sportsbegivenhed er det også korrekt, men VM-finalen i fodbold har flere seere. Den bliver så kun spillet hvert fjerde år, så Super Bowl er den mest sete årlige finale, med Champions League finalen i fodbold som en tæt nummer to, og med det canadiske Formel 1 Grand Pirix på tredjepladsen.

Hvem har vundet flest Super Bowl mesterskaber?

New England Patriots og Pittsburgh Steelers deler den ære med seks sejre hver, når vi taler klubber. Men helt utroligt har Tom Brady vundet flere Super Bowls end nogen klub, da han vandt seks med Patriots og én med Tampa Bay Buccaneers, og dermed har den levende legende vundet syv i alt.

Hvem synger nationalmelodien til Super Bowl?

Der er stor prestige i at få lov at synge nationalmelodien inden Super Bowl. “The Starspangled Banner” er USA’s officielle nationalhymne og fremføres i år af Chris Stapleton, mens den uofficielle “America the Beautiful” synges af Babyface.

Hvem optræder til Super Bowl halftime show?

Som kunstner er det en unik mulighed at få lov at optræde i pausen i Super Bowl. Du får ikke på noget tidspunkt i karrieren mulighed for at spille for så mange mennesker på samme tid. Udover de 70-75.000 på stadion og 120 millioner amerikanske seere, så sidder der over 800 millioner mennesker rundt om i verden og ser enten showet live eller forskudt dagen efter. Rihanna er årets hovednavn, og mon ikke hun tager en enkelt eller to gæster med. Kunstnerne til Super Bowl optræder i øvrigt gratis.

Hvem er hjemmehold i Super Bowl?

I 54 år lykkedes det ikke et hold at spille Super Bowl på hjemmebane, og så skete det faktisk to år i træk, da først Buccaneers spillede og vandt hjemme på Raymond James Stadium i Super Bowl 55, og Rams derefter gentog bedriften hjemme på SoFi Stadium i Super Bowl 56. Forskellen på de to var, at Buccaneers var officielt hjemmehold, mens Rams var officielt udehold. I år er Philadelphia Eagles hjemmehold og har dermed førstevalg på trøje.

Hvem viser Super Bowl?

Du kan se Super Bowl på TV2. Du kan også streame den via NFL Gamepass eller TV2 play. Og så er der selvfølgelig masser af cafeer og sportsbarer landet over, der viser Super Bowl. Gul Kluds eget Super Bowl party afholdes i samarbejde med LA Travel på Proud Mary i København.