For første gang i 57 udgaver af Super Bowl skal et brødrepar mødes på banen.

De to All-Pro brødre Jason Kelce og Travis Kelce spillede sig begge i Super Bowl søndag aften.

Lillebror Travis, der bliver bredt betragtet som NFLs bedste tight end og også er blandt de allerbedste i historien, vandt med Chiefs 23-20 over Cincinnati Bengals.

Storebror Jason lignede for to år siden en mand på vej på pension, men han spiller stadig, og det har han næppe fortrudt, for med sejren over San Francisco 49ers i NFC-finalen, så står han nu for anden gang i Super Bowl.

Udover efternavnet har de to brødre én ting mere til fælles. De er nemlig begge valgt af Andy Reid i NFL draften. Han valgte Jason Kelce for Philadelphia i sjette runde af 2011-draften, mens han tog Travis i runde 3 for Kansas City to år senere.

Og Super Bowl 57 bliver en stor dag for familien. “Min mor kan ikke tabe.” sagde Travis Kelce efter AFC-finalen.

Og måske kan Travis heller ikke. Han har mødt sin bror tre gange i NFL, og Chiefs har vundet alle tre opgør, inklusive seneste møde i 2021 med 42-30. Og selvom de to brødre er bedste venner, så er kærligheden lige sat på pause et par uger.

Det er første gang, at to brødre begge skal spille i Super Bowl for hvert sit hold, men tidligere har to trænere mødtes, da John og Jim Harbaugh var cheftrænere for henholdsvis Baltimore Ravens og San Francisco 49ers for præcis 10 år siden i Super Bowl 47, hvor Ravens vandt 34-31.

Og i Super Bowl 53 spillede McCourty-tvillingerne, Devin og Jason, begge med, men de var holdkammerater hos New England Patriots i deres 13-3 sejr over Los Angeles Rams.