Eagles scorede fire touchdowns via løbet og vandt en sikker sejr på 31-7. San Francisco 49ers’ angreb fandt aldrig sin rytme, efter at Brock Purdy pådrog sig en albueskade.

Philadelphia Eagles er klar til sin fjerde Super Bowl-optræden nogensinde, efter at de besejrede San Francisco 49ers med 31-7 på Lincoln Financial Field i NFC-finalen.

Værterne kørte sejren i hus, da Jalen Hurts, Miles Sanders og resten af løbeangrebet spillede med musklerne og løb for 149 yards og scorede samtlige af holdets fire touchdowns. Derfor behøvede Jalen Hurts heller ikke at spille sig ud og sluttede opgøret med beskedne 121 kastede yards.

I skærende kontrast fandt Kyle Shanahans angreb aldrig sin rytme, hvilket især skyldtes, at Brock Purdy beskadigede sin albue på 49ers’ første angrebsserie. I Purdys fravær trådte nomadespilleren Josh Johnson til – og blev den fjerde quarterback, som 49ers har startet i 2022-sæsonen – men han holdt kun indtil tredje quarter, hvor han udgik med en hjernerystelse. Herefter måtte den tydeligt skadede Purdy tilbage i aktion, og 49ers måtte nøjes med at løbe bolden i resten af kampen.

Selvom Christian McCaffrey kæmpede bravt og scorede et spektakulært touchdown, måtte 49ers’ angreb altså give fortabt. Hvis vi ser bort fra gæsternes quarterback-kvaler, så spillede Eagles’ forsvar også en ny pragtkamp. Ikke mindst var Haason Reddick her, der og alle vegne, da han leverede tre tacklinger og to sacks, mens han både forcerede og opsnappede en fumble.

Med sejren kan Philadelphia Eagles se frem til at spille i Super Bowl LVII, der finder sted i Phoenix, Arizona. Senere i nat får vi svar på, om Eagles skal møde Kansas City Chiefs eller Cincinnati Bengals, der tørner sammen i AFC-finalen for anden sæson i træk.

Læs også: Optakt til AFC-finalen mellem Chiefs og Bengals