I et vaskeægte drama af vanvittige dimensioner blev Super Bowl for første gang nogensinde afgjort efter overtid. Patriots var nede med 28-3, men endte med at vinde 28-34.

Begge hold startede ud uden det bid, der havde sendt dem i finalen. Brady fik ganske vist fordelt bolde til samtlige sine receivere, men det var for ujævnt i Patriots’ angreb. Bl.a. blev Brady sacked to gange i første quarter, og det afbrød udmærkede angrebsserier.


Falcons lagde sådan set eksplosivt fra land med et 37-yard løb fra en storspillende Devonta Freeman, men der gik et stykke tid før Matt Ryan fik gang i sine receivere.


Før opgøret havde Patriots ikke scoret i første quarter af de seneste seks Super Bowl-optrædener, og det lykkedes endnu engang ikke for Brady og co. at sætte point på tavlen i kampens første kvarter. Heller ikke Falcons fik scoret, og så var det 0-0 på vej ind i andet quarter.
Turnovers will kill you
Det så ud til at Patriots skulle bryde dødvandet først. På et flot spil justerede Brady med en håndbevægelse Julian Edelmans rute, og så fandt Brady ham med et flot 27-yards kast. Men herfra startede kvalerne for forhåndsfavoritterne.
LaGarette Blount fumblede på et kort løb kort efter, da Deion Jones fik slået bolden fri. Bolden blev samlet op af Falcons-cornerback Robert Alford, og så var Falcons på bolden.


Det blev et kæmpe momentum boost til Falcons, og de udnyttede deres nyfundne medvind til at score. For første gang i kampen fandt Matt Ryan Julio Jones – ikke bare én, men to gange for 42 yards samlet. Herfra fortsatte Devonta Freeman sin imponerende første halvleg. Han nuppede først 15 yards, så 9 yards og så fandt han et hul i venstresiden fra 5-yard-linjen, og dermed var kampens første scoring en realitet. 7-0 til Falcons.


Patriots leverede enkelte udmærkede spil, og især James White fik en masse nærkontakt med griselæderet på en række kast. AFC-mestrene havde dog svært ved at finde stabilitet i angrebet, og derfor måtte de punte igen. I stedet udbyggede Falcons føringen til 14-0 på den efterfølgende serie.
To lange kast til henholdsvis Taylor Gabriel og Julio Jones bragte Falcons indenfor 20-yard-linjen. Herfra fandt Ryan sin rookie tight end Austin Hooper i endzone, efter at førsteårsspilleren havde oversprintet Patrick Chung.


Tom Brady lignede en vred mand, der var på revanchetogt på vej ud på næste serie. Han blev hjulpet af tre defensive holding straffe på Falcons. De automatiske første downs hjalp Patriots med at få angrebet til at flyde bedre, men optimismen blev dog kortvarig for Patriots.
Tom Brady var under pres på tredje down lige udenfor redzone, og han forsøgte at finde Danny Amendola. Men Robert Alford læste boldens rute perfekt, og snuppede den for næsen af Amendola. Alford undveg en akrobatisk tacklende Tom Brady, og så var der åbent hus for cornerbacken, der kunne levere sin egen og holdets anden turnover. En 82-yards pick 6 var en kendsgerning. 21-0 og Patriots-tilhængerne på stadion måbede over den katastrofale åbning på kampen.


Med lidt over to minutter tilbage af halvlegen skulle Brady forsøge at indhente lidt af det tabte. Han benyttede igen James White, som greb to bolde for 34 yards og løb for 3. I sidste ende fik Falcons dog stoppet Patriots i redzone, og så kunne Stephen Gostkowski score de første tre point i opgøret for Patriots med sit spark fra 38 yards. Dermed var pausestillingen 21-3 til NFC-mestrene.
Patriots-tilhængerne havde ikke opgivet, og de var højlydte fra anden halvlegs begyndelse.


Patriots forsvaret kom bragende ud og stoppede Falcons på første drive. Et flot punt return af Julian Edelman betød, at Brady startede sin første serie på egen 47-yard-linje. Patriots måtte dog forlade banen lige så hurtigt, som de var kommet ind.
Matt Ryan beviste efterfølgende, hvorfor han lørdag aften blev kåret til MVP. To lange kast til rookie Taylor Gabriel og et enkelt til Mohamed Sanu bragte Falcons helt op på 6-yard-linjen. Herfra svigtede han ikke. Et kort kast ud mod højre til Tevin Coleman blev bragt ind på det farvede græs, og dermed var Falcons foran med 28-3.


Patriots på vej tilbage?
Nu var det sidste udkald for Patriots, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om sejren. Det var de tilsyneladende selv klar over, og denne gang leverede de. Brady’s arm dominerede serien på 13 spil og 78 yards. Undervejs var konverterede Brady en fjerde down via et 17-yards kast til Danny Amendola. Senere konverterede han selv en tredje down via et løb på 15 yards.
Til sidst lykkedes det endelig at få scoret touchdown. Brady fandt en velspillende James White på et 5-yards kast i venstre side. Desværre for AFC-mestrene missede Stephen Gostkowski sit ekstra point, og dermed var stillingen 28-9 til Falcons.


Patriots forsøgte sig med et onside kick lige efter scoringen, men Falcons fik fat i bolden. De fik dog ikke scoret på trods af den favorable udgangsposition, og dermed var bolden tilbage hos Brady.
Patriots havde bedre held med at flytte bolden i anden halvleg. Som det jagtende hold gik det meste selvfølgelig via kastespillet, men fortsat via de mange kortere kast.
Patriots kom hele vejen ned på 7-yard-linjen, men Brady blev sacked to gange, og så måtte de nøjes med et field goal af Gostkowski. 28-12 med lige knap 10 minutter tilbage.
Patriots’ forsvar var indstillet på at fuldende comebacket, og en ellers usynlig Dont’a Hightower fremprovokerede en fumble på Matt Ryan, og Patriots erobrede bolden på Falcons’ 25-yard linje.


Fire spil senere var bolden i endzone. Brady fandt Danny Amendola i højre side af målfeltet, og helt umarkeret sikrede han sig bolden. Patriots gik efter to ekstra point og lykkedes. 28-20 med 5:56 igen.


Patriots-tilhængerne på NRG Stadium i Houston var rødglødende, og på trods af et 39-yard kast til Devonta Freeman og dernæst et imponerende fodarbejde af Julio Jones på en 27-yards reception, blev Falcons stoppet og tvunget til at punte.Patriots fik bolden tilbage. Med tre minutter og 30 sekunder tilbage skulle Brady & co. tilbagelægge 91 yards, for at komme i endzone. På spektakulær circus manér lykkedes det for Julian Edelman at slå tre Falcons-forsvare på et 23-yards kast ned igennem midten, og på det efterfølgende spil var det Danny Amendola, der skaffede 20 yards lige før two-minute-warning.


21 yards stod imellem Brady og endzone. To korte kast til James White bragte Patriots ned på mållinjen. Med 57 sekunder tilbage løb allestedsnærværende White så bolden ind til 28-26, og så skulle Patriots score to ekstrapoint. En screen til Amendola virkede, og dermed var det historiske comeback en realitet. 28-28.


Dermed skulle de to hold ud i historiens første overtidsafgørelse i en Super Bowl.
Patriots vandt lodtrækningen og lagde ud offensivt, og Brady havde tænkt sig at nuppe titlen. Først fandt han James White for 6 yards, og derefter gik han efter 18 yards dybt efter Chris Hogan. Et 15-yards kast til Julian Edelman og et 10-yards kast til White bragte Patriots ned på 15-yard-linjen. Brady forsøgte at lukke kampen, og gik efter Martellus Bennett i endzone. Der blev dømt pass interference.
Derfra kunne kampens store spiller James White løbe den ind i enddzone og fuldende det vanvittige comeback. 28-34 til Patriots.