Gul Klud mødte Kansas City Chiefs’ unge stjerne i svøb George Karlaftis til en snak om Super Bowl LVIII.

Henderson, Nevada. Inden for den græske mytologi er Ares kendt som krigsguden. Ares bliver betegnet som en blodtørstig og kontant kriger, der går forrest på slagmarken – uden moralske skrupler.

Analogien om Ares passer som fod i hose med Kansas City Chiefs’ græske forsvarsspiller George Karlaftis. Det er bare to år siden, at Chiefs valgte den nu 22-årige græker i første runde af draften, og i dag terroriserer han sine direkte modstandere i NFL.

Læs også: Forsvarsrevolutionen i Kansas City – interviews med spillerne

Gul Kluds Super Bowl-reporter Nicholas Isak Jørgensen fik mulighed for at møde ”The Greek Freak” i forbindelse med et pressemøde ved Kansas City Chiefs’ hotel uden for Las Vegas’ bymidte.

Netop Las Vegas Raiders er Kansas City Chiefs’ ærkerivaler. Patrick Mahomes har tidligere udtalt, at han mener, at Chiefs mod Raides er den største rivalisering i NFL. Derfor var det et naturligt sted at starte samtalen med George Karlaftis:

Nicholas: Først og fremmest. I træner og forbereder jer ude på Las Vegas Raiders’ faciliteter. Jeres ærkerivalers faciliteter. Er det ikke lidt mærkeligt?

George Karlaftis: Det er ret cool, når du siger det sådan. Men i sidste ende, så går jeg ikke op i, hvor vi træner henne, eller hvem vi træner hos. Vi skal bare være klar til at spille på søndag. Det er det, som det hele handler om.

Da George Karlaftis ankom til pressemødet, fulgtes han med Chiefs’ store defensive stjerne Chris Jones. Jones har spillet for Kansas City Chiefs, siden han blev draftet i anden runde af 2016-draften. Han står noteret for vanvittige 75,5 sacks i sin karriere, og bliver omtalt som den ubestridte leder af Chiefs’ forsvar:

Nicholas: Det virker til, at du og Chris Jones er tætte. Er han en slags mentor for dig – som en ung og ny spiller i NFL?  

George Karlaftis: Chris (Jones, red.) har været instrumental for min succes og overgang til NFL. Jeg lærer af ham hver dag. Og han forsøger hele tiden at presse mig til at blive bedre, uanset om det er på træningsbanen, eller om det er i filmrummet. Jeg kunne ikke bede om en bedre mentor, og jeg kan ikke sige nok positive ting om Chris.

Nicholas: Selvom I er tætte – Chris Jones og dig – så er I vidt forskellige spillere. Hvordan vil du betegne din spillestil?

George Karlaftis: Voldelig. Eksplosiv. Jeg elsker at angribe mine direkte modstandere, også selvom Spags (Steve Spagnuolo) er dygtig til at fjerne fokus fra mig og give mig fordelagtige positioner.

Den voldelige og eksplosive spillestil har også allerede givet pote. I sin bare anden sæson som professionel har Karlaftis fået sit store gennembrud i NFL. Han startede 16 kampe i grundspillet, hvor han leverede 47 tacklinger, 10,5 sacks og en enkelt fumble.

På søndag står George Karlaftis over for San Francisco 49ers, der scorede næstflest point (28,9 pr. kamp) og producerede flest yards (396,9 pr. kamp) i NFL. Brock Purdy har også bare taget 31 sacks i 2023-sæsonen, hvilket er 10. færrest blandt startere i NFL.

Nicholas: I står over for ligaens bedste angreb på søndag – og det skyldes ikke mindst deres offensive linje. Hvordan forbereder du dig på at skulle spille over for 49ers’ offensive tackles?

George Karlaftis: Jeg laver ikke andet end at se film for at forberede mig bedst muligt på deres tackles. Det er to dygtige spillere, men jeg tror, vi har gode chancer for at slå dem. Og så er jeg sikker på, at vores trænere også kommer til at finde svagheder i deres angreb, som vi kan udnytte.

Nicholas: Du kommer bl.a. til at stå over for Trent Williams, som spiller på et All Pro-niveau. Hvad synes du om ham og måden 49ers bruger hans styrker?

George Karlaftis: Han er altafgørende for deres angreb. Det er tydeligt, at de forsøger at bruge ham som et våben – især i løbespillet, når de trækker ham på tværs af den offensive linje, eller når de løber direkte i hans side. Det skal vi være klar til at håndtere.

Der er ingen tvivl om, at hvis Kansas City Chiefs skal blive det første hold siden New England Patriots (2003-04) til at vinde flere Super Bowls i træk, så skal George Karlaftis og Chris Jones vinde deres direkte dueller i skyttegravene. Derfor gør I klogt i at holde et vågent øje med “The Greek Freak” på søndag.

Læs også: Højdepunkter fra San Francisco 49ers ved “Opening Night”