Jeg tror aldrig i min karriere som træner, at jeg har kaldt det samme spil tre gange i træk. Men det var, hvad New England Patriots gjorde for at vinde Super Bowl 53.

Hoss Y Juke.

Det er navnet på det play, som Josh McDaniels tre gange i træk sendte ind til Tom Brady. Den fem-dobbelte Super Bowl mester må have tænkt, at nu rablede det for hans offensive coordinator, men ikke desto mindre fungerede spillet alle tre gange, og var grundlaget for det afgørende touchdown.

Hoss står for Hitches Outside Seam Seam, Y Juke betyder at Y-receiveren (tættest på linjen, ofte en tight end, men her Julian Edelman) har frit valg på at lave en fodfinte på sin direkte oppasser og gå ind, ud eller dybt.

En Hitch er en ca. 7-yard rute, hvor receiveren stopper op og kommer et skridt tilbage mod quarterbacken.
En Seam er en rute, der går lige ned af banen og forsøger at ramme det åbne område mellem to dybe zoner.
På Juke-ruten læser Tom Brady sin receiver og venter på, hvor han løber hen, inden han kaster bolden.

På papir ser “Hoss Y Juke” nogenlunde sådan her ud:

Patriots kørte Hoss Y Juke ud af tre forskellige formationer, og fik præcis det samme spil til at se forskelligt ud hver gang, og spejlvendte det også, så Rams ikke fangede, at det var det samme spil.

Første Hoss Y Juke
Læg mærke til Julian Edelman (står inderst på venstre side). Han har en-mod-en med en linebacker, snyder ham med en ind-ud-finte, og Brady finder nemt Edelman for et stort play.

Anden Hoss Y Juke
Husk på at dette er det samme play kørt lige efter det play, du netop har set. Rex Burkhead starter nede som runningback, går i motion og ender som receiver i venstre side. Rams jammer Edelman og Brady kaster i stedet til Burkhead, der griber bolden for 7 yards.

Tredje Hoss Y Juke
På det forrige spil lægger Josh McDaniels mærke til, at Gronk går fri på sin Seam-rute. Han kalder det samme spil, men denne gang med Edelman i motion for at forvirre Rams. Gronk går ganske rigtigt fri, og Brady finder ham mellem to Rams-spillere.

På den måde brugte Josh McDaniels og Tom Brady det samme spil tre gange i træk, ud af tre forskellige formationer, med tre completions til forskellige spillere.

På det næste play scorede Sony Michel kampens eneste touchdown, og Patriots vandt Super Bowl 53.