Spilleuge tre i NFL står for døren, og for første gang siden engang i 2004 er det uden Ben Roethlisberger og Eli Manning på banen. 

Den første er blevet skadet og er færdig for resten af sæsonen, mens sidstnævnte (langt om længe) er blevet bænket.  Det betyder debut til hhv. andenårsspiller Mason Rudolph og rookie Daniel Jones som startende NFL-quarterbacks.    

Læg dertil, at Drew Brees er ude mindst 5 uger, Andrew Luck har trukket sig tilbage, Sam Darnold har fået kyssesyge, Cam Newton er tvivlsom, og Super Bowl MVP Nick Foles måde bliver overhalet indenom af fyr ved navn Gardner Minshew, så ser quarterback-landskabet i NFLs sæson 100 helt anderledes ud, end vi havde forestillet os for 14 dage siden. 

NFL sæson 100 Jubilæumskamp
For at fejre NFLs sæson 100 vil ligaen hver uge have én kamp, der symboliserer det historiske. En vigtig kamp, et betydningsfuldt opgør, en Super Bowl rematch, et opgør mellem arvefjender eller en kamp, der kan dateres meget langt tilbage. 

I denne uge er det kampen mellem Dallas Cowboys og Miami Dolphins. Hvorfor spørger du sikkert. Men der er en (god) forklaring.

Det er en re-match af Super Bowl VI, hvor Dallas Cowboys vandt overlegent med 24-3. Det skal faktisk gå meget galt for Cowboys, hvis de ikke vinder større på hjemmebane søndag. Dolphins er i elendig forfatning, og der er blot odds 1,04 på en Cowboys-sejr.

Dolphins gik i øvrigt ubesejret gennem NFL-sæsonen året efter nederlaget i Super Bowl. Stadig som det eneste hold i historien. 

Torsdagskampen
Spillerunden skydes i gang med opgøret mellem Jacksonville Jaguars og Tennessee Titans.

Det er et rent AFC South opgør i en division, der kan gå hen at blive meget spændende. Houston Texans virker som det stærkeste hold, men Indianapolis Colts er ikke helt uefne. Kampen er derfor vigtig for både Jaguars og Titans i bestræbelserne på at holde fast i toppen af divisionen.

Jax er 0-2 efter to kampe, mens Titans er 1-1. Det er også en mulighed for Gardner Minshew til at vinde sin første kamp, og jeg glæder mig til at se ham i aktion på hjemmebanen torsdag nat. Han er en kæmpe chef, og har masser af karisma. Nu skal han overføre det til banen, og så vinder Jaguars rundens første kamp. Det er faktisk flotte odds 2,15 for

Spilleuge 3
Det er (igen) ikke verdens nemmeste runde, men når jeg skuler ned over kampene, er den hurtige konklusion: Masser af hjemmesejre. Faktisk vil jeg sige hjemmesejre i alle kampe, undtagen måske én eller to. Når det så er sagt, så vil der givetvis komme en del overraskelser, men hvor og hvor mange er det åbne spørgsmål.

Du kan også høre flere spiltips i podcasten NFL Showet, som udkommer hver onsdag.  

Money in the bank
Hver uge får du et spiltip, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Vi er startet godt ud igen i år, og Cowboys sejr over Redskins sender mig på  2-0 efter to uger. 

I denne uge kunne vi godt tage Cowboys over Dolphins til 1,04, eller Patriots over Jets til odds 1,03 igen, men det er simpelthen for kedeligt.  
I stedet får du et hold, der har levet op til hypen i første par uger, og ligner et mandskab, der kommer langt i år. Green Bay Packers tager hjemme på Lambeau Field imod Denver Broncos.

Det kunne også have været NFLs jubilæumskamp, da det er en rematch af Super Bowl 32, som var den første Super Bowl, jeg kommenterede.
Ved du sammen med hvem? Se svaret i bunden af artiklen.

Broncos vandt opgøret og John Elway blev kåret til MVP. Nu sidder han i Sportschefstolen, og jeg tvivler på, at hans mandskab kan slå Aaron Rodgers og co. på søndag. 

Packers nye angreb er stadig under udvikling, mens deres forsvar ser virkelig skarpt ud. Broncos forsvar burde være en force, men har haft det svært i de første par uger, hvilket er mere end man kan sige om angrebet. Der er odds 1,30 på en Packers-sejr.

Ugens bedste bet
Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer at odds-sætterne har skudt helt ved siden af. I sidste uge anbefalede jeg Buffalo Bills, og ikke bare vandt de kampen, men det medførte også et tronskifte hos Giants, hvor Eli-æraen nu er slut. Det får jeg ikke ekstra point for, men status er, at jeg nu er 1-1 i denne kategori.

I NFL Showet anbefalede jeg Jaguars som ugens bedste bet, men her får du et andet bud på en kamp med et godt odds og stor sandsynlighed for gevinst.  

I denne uge skal vi et smut til Minnesota, hvor Vikings hjemme tager imod Oakland Raiders. Jeg håber naturligvis på en sejr til de lilla helte, men er i tvivl om både udfald og størrelsen af en eventuel sejr. Raiders giver faktisk odds 4,30 igen for en sejr, men min anbefaling går her på handicap. 

Vikings scorer ikke mange point, og jeg synes faktisk Oaklands forsvar virker fornuftigt. Deres angreb er heller ikke helt ueffent, så kampen skal nok blive tæt. 

Kan Raiders holde et nederlag på under 8,5 point, så er der odds 1,87 igen. Spiller du med livrem og seler, så tag handicap på 11,5 point til 1,62.    

Vind NFL-rejse
I samarbejde med Oddset har vi en konkurrence kørende gennem hele NFL-sæsonen, hvor du kan vinde en NFL-rejse i 2020 til en værdi af kr. 10.000.

Du kan deltage her på Gul Klud eller på et af vores søster-sites. Det nye politisk ukorrekte madmekka Eat My Sports. Vores nye lækre fantasy-univers Fantasy Boss, vores podcast Det Ovale Kontor og podcasten NFL Showet, som jeg laver sammen med Thomas Qvortrup.

Læs her, hvordan du deltager eller deltag i denne uges konkurrence

Ugens overraskelse
Du får også i hver artikel mit bud på et odds, som er for godt til ikke at prøve. Her har jeg ikke haft heldet med mig i de første to runder. 0-2 i den kategori indtil videre, så i denne uge SKAL vi tilbage på hesten.

Mens Washington Redskins i de første to spilleuger sikrede mig/dig gevinst ved at tabe, så skal de vinde i denne uge for at sikre dig lidt ekstra på kontoen.

Chicago Bears er 1-1 efter to spilleuger, men de har på ingen måder imponeret. Quarterback Mitchell Trubisky er ikke blevet bedre siden sidste år, nærmest tværtimod, så holdet er meget afhængig af deres forsvar. Det er stadig en styrke, og Khalil Mack er et monster, men de har ikke samme niveau som sidste års udgave.

Redskins har hjemmebane, og selvom de har tabt de to første kampe, så er der masser af positive tendenser at spore. Faktisk har de ført stort i begge kampe, og har smidt sejren væk mod eksplosive angreb. Se, det har Bears ikke noget af, så kampen her bliver tæt.

Jeg tror Redskins kan hive årets første sejr i land, og det er der fine odds 2,80 igen på.   


Elming Specials
Sidst men ikke mindst laver jeg i år sammen med Oddset en stak specials, som jeg synes kunne være sjove at prøve, og hvor der er gode odds at hente. Samtidig  smider Oddset 10% oveni, så er der er endnu mere at hente, hvis de går hjem.

Jeg er ret sikker på, at Bills vinder, og kan både 49ers og Seahawks vinde deres kampe mod mandskaber, der stiller til start med en backup quarterback (hhv. Steelers og Saints), ås er der odds 3,00 i posen til dig på Elmings triple

Der er også mulighed for at spille på tre spillere til at score touchdown, og der har vi to uger i træk været meget tæt at score den store gevinst. Den er dog ikke gået hjem endnu, men her kommer endnu et forsøg: Travis Kelce scorer for Chiefs, og Odell Beckham Jr. scorer for Browns. Så langt så godt. Kan vi så også få et touchdown fra 49ers rookie receiver Deebo Samuel, så er der odds 11,00 igen

Opdateret: Nedenstående Antonio Brown væddemål er ikke længere relevant, efter han fredag blev fyret fra Patriots.

Vi har længe truet med fræk Antonio Brown-special, og endelig ved vi (eller forventer vi), at han er stiller til start. I weekenden spiller New England Patriots mod New York Jets, og griber Antonio Browns bolde for 150 yards, så er der flotte odds 10. Det synes jeg er værd at prøve. 

Tanker på falderebet
Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.
Rams taber ikke til Cleveland. Det er der odds 1,60 på.
Buccaneers forsvar er for stor en mundfuld for Daniel Jones. 1,37 på Bucs.
Lions ude over Eagles giver odds 3,25. Just sayin…  

God fornøjelse med tredje spilleuge i sæson 100
Claus Elming 

PS Jeg kommenterede Super Bowl XXXII (32) sammen med Golf-Guden Henrik Knudsen på TV3. Det var den første af 10 Super Bowls jeg kommenterede i træk. Resten var sammen med Jimmy Bøjgaard på TV2 og TV2 Zulu.