Fire slutspilskampe afviklet, fire vindere fundet og nu kun otte hold tilbage. NFL slutspillet spidser til, og vi nærmer os en Super Bowl med LIV i.

Otte hold skal kæmpe om to finalepladser, og selvom NFL kalder det noget andet volapyk, så er det reelt kvartfinalerne til Super Bowl, der skal spilles lørdag og søndag.

Artiklen er bragt i samarbejde med Oddset fra Danske Spil

Divisional Playoffs Weekend
Der er otte hold tilbage og alle er i aktion i weekenden. Det er den såkaldte Divisional Playoffs weekend, hvor de fire topseedede mandskaber træder ind i slutspillet og møder vinderne fra Wild Card weekenden. De fire førstnævnte har hjemmebane.

Du får her mine bud på interessante væddemål til weekendens runde, og også opdatererede bud på en Super Bowl vinder.   

Sådan spilles der i Divisional Playoffs weekenden:

Lørdag
22:35 San Francisco 49ers – Minnesota Vikings
02:15 Baltimore Ravens – Tennessee Titans
Søndag
21:05 Kansas City Chiefs – Houston Texans
00:40 Green Bay Packers – Seattle Seahawks

Du kan også høre flere spiltips i podcasten NFL Showet, som udkommer hver onsdag.  

For at få det store overblik til weekenden, anbefaler jeg at checke disse links:
Se også: 10 ting vi lærte i Wild card runden
Se også: Sådan spilles der frem mod Super Bowl
Se også: Sådan ser NFL-slutspillet ud lige nu

Money in the bank
Hver uge får du et spiltip, som ganske enkelt ikke kan gå galt. Eller lad mig omformulere. Helst ikke burde gå galt. Der skulle overtid til, inden mine lilla helte gik videre i søndags, men endnu vigtigere, så gik vores væddemål hjem med antal scorede point. Dermed er jeg nu 16-2 efter de 17 grundspilsuger og én slutspilsuge i denne kategori (og 36-3 gennem de sidste to sæsoner). 

I denne uge får du en vinder, som jeg har meget svært ved at se ikke går hjem, men nu er det playoffs, så alt kan ske. 

Kansas City Chiefs sikrede sig som et af de første hold en plads i playoffs, men vi skulle helt hen til sidste spilleuge før det stod klart, at Chiefs fik en oversidder som 2.-seed i AFC-halvdelen. De kunne derfor sidde hjemme i sofaen og se Houston Texans besejre Buffalo Bills.

Dermed står det klart, at kvartfinalen på søndag bliver Texans mod Texans. Og så tænker du, at jeg har skrevet forkert, men faktisk hed Chiefs Texans, inden de flyttede fra Dallas til Kansas City i 1963. Det er længe siden, og de fleste har glemt at Chiefs engang hed Texans, men på søndag får de altså mulighed for at besejre deres nye navnebrødre. 

Og det gør de. Omend Texans ( de nye) leverede et overbevisende comeback mod Bills, så er det en helt andet kaliber modstand, de står overfor i weekenden.

Chiefs er hurtigere og skarpere, de har en bedre quarterback, og eneste svaghed ligger måske i kasteforsvaret. Texans får Will Fuller tilbage, og det vil klart være en gevinst og skabe udfordringer for Chiefs, men jeg tror ikke Texans kan følge med i 60 minutter.  

Der er odds 1,23 på en hjemmesejr og vil du have lidt mere i posen, så spil på Chiefs føring ved halvleg og fuldtid til 1,55

Ugens bedste bet
Hver uge får du også et bud på et væddemål, hvor jeg vurderer at odds-sætterne har skudt helt ved siden af. I sidste uge missede vi Seahawks sejr over Philly, og dermed faldt jeg til 7-11 i denne kategori i grundspillet.  

Jeg vælger at spille imod Seahawks endnu engang, omend det lige nu virker lettere risky, men ikke desto mindre tror jeg, de får svært ved at vinde på Lambeau. 

Faktisk har Seahawks ikke vundet de seneste otte gange de har været på besøg i Green Bay, ja faktisk er det så længe siden, de har vundet, at de dengang var en del af AFC West divisionen. 

Men Seahawks har en ubekendt i form af Russell Wilson og så et overraskende  godt forsvar, der kan lukke ned for selv de bedste modstandere. 

Men søndag er de oppe mod Packers, der lige har siddet over, spiller på hjemmebane, og har Aaron… Jones. Og nå ja, også ham Aaron Rodgers. Og så har de Smith. Preston og Za’Darious. Til at jagte Wilson.

Jeg tror det bliver en for stor mundfuld for et skadesplaget Seahawks-mandskab, og der er 1,50 for en Packers-sejr. Du får faktisk lækre 1,92 igen, hvis Packers kan vinde med mere end fire point.    

Ugens overraskelse
Du får også i hver artikel mit bud på et odds, som er for godt til ikke at prøve. I sidste uge ramte jeg Titans sejr over Patriots, og dermed er vi nu 8-10 i denne kategori i sæsonen. 

Jeg kan ikke give dig en overraskelse i denne uge, da jeg reelt tror på fire favoritsejre, omend Vikings giver odds 3,40 for en sejr over 49ers, og Titans giver odds 4,20 for en sejr over Ravens.  Den tætteste kamp af de fire kunne meget vel blive Packers-Seahawks, og trækker sidstnævnte sig sejrrigt ud, så er der odds 2,80 for det

I stedet leder vi efter efter et andet godt odds, og her har jeg gransket oddsene på de fire kampe, og fundet frem til et særdeles attraktivt væddemål. 

Kansas City har hjemmebane og uanset om de får bolden til at starte med eller ej, så kan du spille på, hvordan deres første angrebsserie ender.

Jeg kunne godt se dem køre hele vejen ned af banen og så stoppe indenfor 30-yard linjen, hvor de må nøjes med et field goal. Hvis de gør det (og hvis Harrison Butker rammer sit spark), så er der altså odds 6,70 igen. Det er sæsonens højeste odds, jeg har anbefalet i denne kategori, men jeg synes det er endog meget plausibelt.     

Super Bowl LIV
Hvem vinder Super Bowl? Det er naturligvis det helt store spørgsmål. Der er blot otte mandskaber tilbage, og i princippet kan alle otte vinde, omend Texans, Seahawks og til dels Vikings virker som longshots.  

Jeg havde to gode bud på en Super Bowl vinder i sidste uge, men New Orleans Saints tabte til Minnesota Vikings (hvilket i min lilla optik ikke gør noget), og dermed er der kun Chiefs tilbage. De gav odds 5,50 i sidste uge, og det er nu faldet til odds 4,50, så du skal skynde dig, hvis du stadig tror på et Chiefs-mesterskab.  

Efter Tennessee Titans overbevisende sejr over New England Patriots, synes jeg dog det er fristende at spille på, at Titans vinder hele baduljen. Det kræver naturligvis to store sejre mere bare i AFC-halvdelen, inden de står i Super Bowl, hvor de så skal forbi NFC-mesteren. Men lykkes det, så er der altså odds 28 igen, hvilket med blot otte hold tilbage i sæsonen er et vanvittigt højt odds.   

Elming Specials
Sidst men ikke mindst laver jeg i år sammen med Oddset en stak specials, som jeg synes kunne være sjove at prøve, og hvor der er gode gevinster. Samtidig  smider Oddset 10% oveni, så er der er endnu mere at hente, hvis de går hjem.

Jeg tror på fire hjemmesejre, men håber naturligvis at mine lilla helte kan besejre 49ers. Derfor får du i min tripel et bud på, at de tre andre hjemmehold vinder, og det er der beskedne odds 2,45 på.

Min touchdown tripel er til gengæld lidt sjovere. Odds 10 rent er der, hvis Aaron Jones scorer for Packers, Adam Thielen for Vikings og Derrick Henry for Titans. Det er ikke helt umuligt.

Sidst men ikke mindst får du et kanon odds på, at både Russell Wilson og Deshaun Watson løber eller griber et touchdown (det tæller ikke, hvis de kaster et). Men scorer de begge, så scorer du odds 25!

For at få det store overblik til weekenden, anbefaler jeg at checke disse links:
Se også: 10 ting vi lærte i Wild card runden
Se også: Sådan spilles der frem mod Super Bowl
Se også: Sådan ser NFL-slutspillet ud lige nu

Tanker på falderebet
Og nå ja, så til allersidst får du lige mine tanker om 3-4 væddemål i runden.
Chiefs og Texans scorer over 48 point til odds 1,65.
Packers og Seahawks scorer under 51 point til odds 1,58
Vikings og 49ers scorer over 45 point til odds 2,00

God fornøjelse med slutspillet
Claus Elming