Seattle Seahawks’ angreb startede som fyr og flamme, men brændte ud midt på sæsonen. Holdets stjernereceiver mener han har fundet grunden.

I et interview med podcasten “I Am Athlete” blev DK Metcalf, en af NFLs helt store offensive stjerneskud, spurgt ind til, hvorfor holdet ikke levede op til det høje niveau, som de satte tidligt på sæsonen. Metcalf svarede kort og kontakt, at det simpelthen var fordi, at modstanderne lurede deres angreb.

Det blev efterfølgende uddybet en smule, men meningen var den samme. Angrebet fulgte den samme formular. Det blev for ledt at forsvare sig imod og det satte et loft på det hele.

“Vi har løbet dybt de seneste.. lige siden Pete kom til klubben, play-action, løb bolden, løb bolden, løb bolden og kast dybt. Holdene sagde ‘vi lader jer ikke kaste dybt mere’, så.”

Den 23-årige receiver spillede sin blot anden sæson i NFL, men fik sit helt store gennembrud. Det blev til 83 grebne bolde for 1303 yards, en ny klubrekord. Derudover scorede det fysiske vidunder 10 touchdowns. Trods Russell Wilson havde både Metcalf og Tyler Lockett, så gik angrebet dog i stå. De scorede mere end 30 point i syv af de første otte kampe, men formåede kun at nå mere end 30 point i et enkelt af de resterende ni opgør i sæsonen. Netop Lockett havde lignende tanker efter nederlaget til Rams.

Pete Carroll fyrede den offensive koordinator Brian Schottenheimer kort efter nederlaget til Los Angeles Rams i slutspillet. Cheftræneren udtalte efterfølgende, at holdet bør løbe mere effektivt for at tvinge modstanderne fra at forsvare sig dybt. Seattle har endnu ikke fundet deres nye offensive koordinator, men det bliver interessant at følge, hvad planen bliver.

Metcalf rangerede sig selv som den næstbedste receiver i hele NFL i samme interview, så mon ikke den unge receiver ville være ked af, hvis han fik færre kast i sin retning i 2021.