Hvilke tilføjelser får størst værdi for deres respektive mandskab i den kommende sæson?

Der er kun en lille måned til, at Los Angeles Rams og Buffalo Bills sparker liv i den 103. sæson af NFL. Forinden vil vi på Gul Klud gøre vores bedste for at klæde dig på med sæsonoptakter og sæsonforudsigelser.

I denne artikel sætter vi fokus på de tilføjelser, som vi forventer, får størst betydning for deres respektive mandskaber i den kommende sæson. Det kan være nye spillere, trænere eller ansigter på ledelsesgangene. God læselyst!

Dallas Cowboys: WR, Jalen Tolbert

Kellen Moore får nok at se til, når han skal forsøge at genskabe sidste års Cowboys-angreb, der scorede flest point og producerede flest yards i NFL. Det skyldes ikke mindst, at receiverkorpset har mistet Amari Cooper og Cedric Wilson, mens Michael Gallup indleder sæsonen på skadeslisten. Derfor skal I holde et vågent øje med Cowboys’ tredjerundevalg Jalen Tolbert, der meget vel kan blive holdets vigtigste og bedste tilføjelse i 2022. Tolbert har været særdeles produktiv for South Alabama, hvor han senest greb 82 bolde for 1.474 yards og otte touchdowns i 2021. Han er en glimrende ruteløber, som også besidder en fin kombination af fart og evne til at vinde sine direkte dueller om bolden. I manglen på konkurrenter får Tolbert en vigtig rolle som det primære supplement til CeeDee Lamb, hvilket ikke mindst gælder, mens Gallup sidder ude.

Philadelphia Eagles: WR A.J. Brown

Nyheden om at Eagles havde lavet en handel med Tennessee Titans om at sende AJ Brown til Philadelphia landede som en bombe midt i første runde af årets draft. AJ Brown blev valgt i anden runde af 2019 draften og imponerede allerede som rookie, hvor han i gennemsnit fik 20 yards pr. grebet bold og tilmed lavede otte touchdowns. Indtil videre har AJ Brown lavet 24 touchdowns i sin treårige NFL-karriere, så det er uden tvivl en stor playmaker Eagles har fået ind på holdet. Det helt store spørgsmål hos Eagles er, om Jalen Hurts er den rigtige mand på QB positionen. Med et våben som AJ Brown på den ene side og rookie sensationen DeVonta Smith på den anden side, så har man for alvor givet Hurts alle muligheder for at vise hvad han kan med receiver en receiver-duo, der ikke er set i Philadelphia siden starten af 2010’erne.

Washington Commanders: WR, Jahan Dotson

Der er ikke kommet mange nye navne til i Washington, men begge holdets højtvalgte offensive rookies er spændende og få stor betydning for holdet i løbet af sæsonen. Mit valg falder dog på receiver Jahan Dotson, der kan blive en vigtig spiller for angrebet. De seneste år har Terry McLaurin været en yderst seværdig spiller, men på mange måder også en enmandshær i kasteangrebet. De seneste tre år har han grebet bolde for henholdsvis 541, 448 og 656 yards mere end sine medspillere. Kun en enkelt gang i de sæsoner har en anden Washington-spiller grebet for mere 400 yards. Dotson har nogle fine kvaliteter som playmaker og trods han ikke er den største, så kan han nogle imponerende ting i luftspillet. Der er desperat brug for en andenbanan i hovedstadsklubben, og derfor er Dotsons udvikling vigtig.

New York Giants: OT, Evan Neal

Valget stod mellem de to højtvalgte rookies, Kayvon Thibodeaux og Evan Neal, fordi begge må forventes at få hovedroller allerede i år et. Selvom førstnævnte bliver enormt vigtig for Don Martindales defensive system, hvor pres er gud og omtanke kan være en by i Rusland, så ender valget med at falde på Neal. Det gør det, fordi han spiller på angrebet, hvor hans indflydelse, sammen med en generelt forbedret offensiv linje, bør give Daniel Jones meget bedre arbejdsbetingelse. For det er en afgørende sæson for Jones, måske den afgørende sæson, hvor vi endelig finder hylden at sætte ham på – kan han låse op for talentet og udleve potentialet, der nu engang er, eller er han bare en karriere-backup? Dertil er Neal en rigtig god ingrediens for Jones, Daboll og resten af de blå banditter fra New York.

Buffalo Bills: EDGE, Von Miller

Jeg var lidt fristet af at skrive rookiecornerback Kaiir Elam, men det kan ikke være andre end Von Miller. Man har vinket farvel til både Jerry Hughes og Mario Addison i denne sæson, og med Von Miller får Buffalo den pass rusher-stjerne, man har manglet i nogle år. Han er godt nok ikke samme spiller, som han var for år tilbage, men han skal nok bidrage med godt med sacks for Bills.    

New England Patriots: WR, Devante Parker

Der er ingen af spillerne, som Patriots har tilføjet i denne offseason, som jeg for alvor er helt oppe at ringe over, men den, som kommer tættest på er receiver Devante Parker. New England har i en del år klaret sig med middelmådighed på receiverpladsen, eller i hvert fald manglet en spiller, der kan vinde de helt tætte duelle mand mod mand og dominere i luftrummet. Det kan Parker, når han er rask. Jeg har altid været begejstret for ham som spillertype, men skader har gjort det næsten umuligt for ham at finde ind i en rytme. Kun en enkelt gang i karrieren er det blevet til 16 kampe, og her var kun 14 af disse fra start. Den 190 cm. høje receiver kan, hvis rask, blive en rigtig gevinst for New England og Mac Jones.

Miami Dolphins: OT, Terron Armstead

Den her var svær. Tyreek Hill, der nærmest på egen kan ændre et angreb? Eller Terron Armstead, der er en af ligaens bedste venstre tackles? Jeg går med sidstnævnte et my foran Tyreek Hill, fordi Dolphins virkelig, virkelig har brug for, at den offensive linje bliver bedre. Terron Armsteads tilgang kan være med til at løfte hele den offensive linje, så Tua Tagovailoa får markant bedre arbejdsbetingelser – blandt andet til at finde Tyreek Hill med dybe kast. 

New York Jets: CB, Ahmad “Sauce” Gardner

Det er efterhånden et godt stykke tid siden, at der har været en rigtig superstjerne på det grønne newyorkerhold, men forud for denne sæson har de faktisk investeret i flere spillere, der kunne gå hen og blive det. Et par af de etablerede navne, eksempelvis en anden cornerback i DJ Reed, havde måske været mere sikre valg, men Gardners potentiale er skyhøjt. Jets har længe haft store defensive problemer, og siden de mistede Darrell Revis har det været på jagt efter en erstatning. Den type spiller kan Sauce ende med at blive, hvis alt flasker sig. Om ikke andet, så får de en spiller med en masse karisma og energy. Det kan være en vigtig faktor i at få vendt skuden i klubben.

Green Bay Packers: WR, Sammy Watkins

Med handlen af Davante Adams til Raiders fjernede man Aaron Rodgers bedste våben i Packers-angrebet. I anden runde af draften hentede man så North Dakota States Christian Watson, men han ser ud til at være skadet og skal nok bruge lidt tid på at komme i gang. Enter Sammy Watkins. Den mangeårige veteran har aldrig helt levet op til sit potentiale, men nu har han både quarterbacken og chancen for at være holdets bedste receiver. Derfor bliver hans erfaring livsvigtig for Packers i den kommende sæson. Watkins skal relativt hurtigt kunne gå ind og tage en stor rolle i Packers-angrebet, hvis Aaron Rodgers og co. skal gøre sig forhåbninger om at vinde Super Bowl.

Minnesota Vikings: EDGE, Zadarious Smith

Minnesota Vikings har savnet pass rush i de seneste par sæsoner. Både på grund af manglende talent, men også fordi unge Danielle Hunter har siddet ude i næsten to hele sæsoner med en nakkeskade. Nu er han tilbage og han får en ny makker i den erfarne Zadarious Smith, der har haft succes hos Baltimore Ravens og senest Green Bay Packers. Dermed slår Vikings to fluer med et smæk. De får en tiltrængt forstærkning, og napper en spiller fra en divisionsrival. Med Smith og Hunter på ydersiden kan Vikings nye 3-4 forsvar blive ganske giftigt.  

Chicago Bears: T, Riley Reiff

Det har umiddelbart været småt med kvalitetstilføjelser i Chicago, så det har været svært at vælge. Den helt store prioritet bør være at skaffe så meget hjælp til Justin Fields som muligt, og den bedste chance for det findes på den offensive linje, hvor rutinerede Riley Reiff træder til. Veteranen har spillet for tre klubber de seneste tre sæsoner, men været overvejende fornuftig alle steder. Bears har virkelig brug for stabilitet på angrebet, og det kan den store offensive tackle være med til at bidrage. Reif ligner den startende venstre tackle, da sidste års rookie, Teven Jenkins, på ingen måde har slået til.

Detroit Lions: DE, Aidan Hutchinson

Detroit Lions gjorde ikke meget væsen af sig i free agency, hvilket bl.a. skyldes, at holdet stadig er bundet til Jared Goffs enorme kontrakt. Derfor er det naturligt at kigge mod draften for at finde deres bedste tilføjelse og her skiller førsterundevalget Aidan Hutchinson sig ud. Hutchinson besidder en imponerende fysik med sine 198 centimeter og 120 kilo, som han bruger virkelig effektivt. Han er ubarmhjertig i sit presspil, han kører på uden stop og smadrer vitterligt sine modstandere med sine hænder. Hutchinson må forventes at starte modsat Romeo Okwara og blive en faktor på Lions’ defensive linje allerede i sin debutsæson.

Se næste side: Matt Ryan skal tage Indianapolis Colts hele vejen