Det blev en kort fornøjelse for den danske kicker Phillip Friis Andersen, der mandag blev fritstillet af Buccaneers

Midt i glæden over at Hjalte Froholdt er blevet draftet af New England Patriots, fik vores anden NFL-dansker en ærgerlig nyhed.

Lørdag kunne danskeren se Buccaneers drafte en anden kicker i femte runde, og så var terningerne kastet. Mandag fik Phillip Friis Andersen så at vide, at han var fritstillet fra klubben.

Man kunne selvfølgelig have håbet på, at Buccaneers havde beholdt den 26-årige nordsjællænder, men de valgte i stedet at beholde en anden udlænding, brasilianske Cairo Santos.

Nu skal sidstnævnte så kæmpe om pladsen som Bucs kicker med den nye mand Matt Gay.

På college hos Utah ramte Matt Gay på 56 af 65 field goal-forsøg, hvilket er 86 procent, og han ramte otte spark på mere end 50 yards, hvilket er en skolerekord. Derudover ramte han på samtlige af sine 85 extra point.

Det er ikke første gang, at Tampa Bay vælger en kicker forholdsvis tidligt i draften. I 2016 valgte de kicker Roberto Aguayo fra Florida State, og han blev en gedigen fiasko, da han ramte på blot 71 procent af sine field goal-forsøg, mens han også brændte to extra point-spark.

Phillip Friis Andersen skrev i februar under på en kontrakt med Tampa Bay Buccaneers, men nu må han foreløbigt se sig om efter en anden klub.