San Francisco 49’ers cornerback kan ikke forstå, at den tidligere MVP Cam Newton ikke kunne få en bedre kontrakt end den etårige aftale, Patriots tilbød ham

New England Patriots stjal overskrifterne, da de natten til mandag hentede quarterback Cam Newton. Og efter kontraktdetaljerne er kommet på bordet, ligner det, at klubben har gjort sig et røverkøb.

Ifølge Ian Rapoport fra NFL Network er der tale om en etårig “minimumskontrakt” med en maksimal værdi på 7,5 millioner dollar, hvis Newton når en række præstationsmål. Gør han ikke det, er minimumslønnen for en spiller med Cam Newtons erfaring omkring en million dollar.

Og den kontrakt har fået Richard Sherman op i det røde felt.

Kort efter at nyheden kom frem, tweetede den rutinerede cornerback følgende.

– Hvor mange tidligere MVPs har været nødt til at skrive under på en minimumskontrakt (spørger for en ven)? Latterligt. Et kæmpe talent, og mindre talentfulde quarterbacks får 15-16 millioner dollar om året. Ulækkert.

Selv hvis Cam Newton når alle sine præstationsmål, vil han med en løn på 7,5 millioner dollar blot være den 25. bedst betalte quarterback i NFL. Samtidig er hans minimumsløn dårligere end bl.a. reserverne Chase Daniel (2 millioner dollar), Jeff Driskel (1,75 million dollar) og Nathan Peterman (2,13 millioner dollar).

Selvom Cam Newton er langt fra sin 2015-form, hvor han blev ligaens MVP og tog Panthers i Super Bowl, så er hans kontrakt ud fra alle tænkelige parametre et røverkøb for New England Patriots.

Og hvis Newton spiller godt i 2020 og forlader klubben igen efter sæsonen, kan holdet endda få et kompensationsvalg i tredje runde af 2022-draften – samme runde som klubben netop har fået frataget et draftvalg i 2021-draften.