Det kommer ikke som det store chok, men alligevel er det først nu helt officielt at 2021-sæsonen bliver den første med 17 kampe i grundspillet. Samtidig rykkes Super Bowl en uge.

Tirsdag mødtes de 32 NFL-ejere online og stemte for til forslaget om udvidelse af grundspillet. Dermed udvides grundspillet for første gang siden 1978, hvor ligaen gik fra 14 til 16 kampe i grundspillet.

Samtidig melder NFL ud, at antallet af træningskampe i pre-season skæres ned fra fire til tre.

Muligheden for at udvide antallet af kampe i grundspillet blev en realitet, da NFL og spillerforeningen NFLPA blev enige om en ny overenskomst sidste år. Et af hovedpunkterne i den nye aftale var en større andel af NFLs omsætning til spillerne, mod at ligaen allerede fra 2021-sæsonen kunne lægge en ekstra kamp ind i grundspillet.

Ikke overraskende vedtog NFLs ejere endegyldigt nu at gå videre med det, og dermed får vi et helt nyt format til efteråret.

Mens ejerne glæder sig over udsigten til større indtægter, så er flere spillere imod udvidelsen. Alvin Kamara har kaldt den ekstra kamp for “Shit dumb”.

Det nye kampprogram bygger ovenpå det nuværende system med 12 kampe mod hold fra egen halvdel (NFC og AFC) og fire kampe mod modstandere fra den anden konference.

Den 17. kampe vil også blive en kamp mod et hold fra den modsatte konference baseret på, hvilken placering holdet fik året inden – 1ere møder 1ere, 2ere møder 2ere og så fremdeles. I år er det AFC-hold, der får en ekstra hjemmekamp:

HjemmeholdUdehold
AFC EastNFC East
1. Buffalo Bills1. Washington Football Team
2. Miami Dolphins2. New York Giants
3. New England Patriots3. Dallas Cowboys
4. New York Jets4. Philadelphia Eagles
 
HjemmeholdUdehold
AFC NorthNFC West
1. Pittsburgh Steelers1. Seattle Seahawks
2. Baltimore Ravens2. Los Angeles Rams
3. Cleveland Browns3. Arizona Cardinals
4. Cincinnati Bengals4. San Francisco 49ers
 
HjemmeholdUdehold
AFC SouthNFC South
1. Tennessee Titans1. New Orleans Saints
2. Indianapolis Colts2. Tampa Bay Buccaneers
3. Houston Texans3. Carolina Panthers
4. Jacksonville Jaguars4. Atlanta Falcons
 
HjemmeholdUdehold
AFC WestNFC North
1. Kansas City Chiefs1. Green Bay Packers
2. Las Vegas Raiders2. Chicago Bears
3. Los Angeles Chargers3. Minnesota Vikings
4. Denver Broncos4. Detroit Lions

NFC og AFC-hold skiftes årligt mellem at have otte og ni hjemmekampe i en sæson.

Dog vil alle hold hvert år få 10 hjemmekampe, hvis man tæller pre-season med. De hold med 9 hjemmekampe i grundspillet får kun én pre-season kamp, mens hold med 8 hjemmekampe i grundspillet får to pre-season kampe.

NFL beholder sin Kickoff Weekend med en kamp på den anden torsdag i september, og dermed slutter hele sæsonen en uge senere. Grundspillets sidste runde er 8. og 9. januar 2022, derefter følger tre ugers slutspil, så kommer Pro Bowl på den normale Super Bowl Sunday d. 6. februar på Allegiant Stadium ii Las Vegas, og først en uge senere spilles Super Bowl LVI på det nye SoFi Stadium i Los Angeles. Datoen er søndag 13. februar, 2022.

Super Bowl blev sidst rykket i 2002, da NFL efter 9-11 katastrofen måtte skubbe spilleugen umiddelbart efter terrorangrebet til januar, og de skubbede så Super Bowl fra den sidste weekend i januar til den første i februar, hvor den har ligget siden. Nu rykkes den så til anden søndag i februar.