Training Camp er godt i gang og det er begyndt at vælte ind med historier om netop dit yndlingshold og den nye kommende stjerne, du aldrig har hørt om før! Men hvad er Training camp? Er du heller ikke helt sikker på, hvad spillerne laver i optakten til den kommende sæson, så læs med her og bliv klogere.

Training camp indikerer starten på den kommende NFL-sæson. I løbet af foråret og sommeren er du måske stødt på NFL termer som “OTA”, “Rookiecamp” eller “Minicamp” men disse er enten kun for nogle spillere, eller ikke obligatorisk.

Kun den obligatoriske minicamp er, som navnet indikerer, obligatorisk, men denne er begrænset i overenskomsten til at vare maksimalt 3 dage og er kun for veteraner – altså ikke-rookies. Rookies holder deres egen minicamp.

So. At last, we meet.

Indtil begyndelsen af training camp har der været tre faser af off season træninger. Disse har dog primært været styrketræning og gennemgang af spilkoncepter. Det er klart defineret i overenskomsten, at der ikke må være kontakt. Træningerne er desuden frivillige (Nogle gange er der indskrevet bonusser forbundet med at træne med ved træningerne som ved nedenstående), så det er heller ikke alle, der er mødt op.

Spillerne har derfor en del rust, der skal bankes af på kort tid. Den del af overenskomsten bliver typisk kommenteret af trænerne, der ikke mener, at spillerne kan nå at blive klar til den kommende sæson.

Den korte varighed giver også spillerne svære kår for at vise sit værd og tilspille sig en rolle på holdet.

Hvem bruger Training Camp til hvad?

Training Camp har nemlig forskellige formål, alt efter din plads i “Hierarkiet”. Der er veteranerne, som skal bruge campen på at komme tilbage i form eller lære den nye playbook, hvis der er kommet ny træner siden sidste sæson. Disse spillere har ikke det store at frygte, da campen for dem blot er optakt til sæsonen.

Der findes dog også en stor gruppe af spillere, der skal kæmpe for at have et job i den kommende sæson. Ved Training campens begyndelse må holdene have op til 90 spillere, mens de pr 31. august skal være skåret ned til 53 spillere.

Der er derfor en masse perifierispillere og rookies, der skal bevise sit værd på meget få dage og sikre sig en af de vigtige pladser på holdet.

Hvornår må vi starte?

NFL-holdene må ikke starte Training Camp tidligere end 15. juli eller 15 dage før første træningskamp – hvad end der kommer sidst. Der er derfor forskellige startdatoer for de forskellige hold i ligaen.

Der er desuden forskel på, hvor gennemsigtige de forskellige hold vælger at være. De fleste hold oplyser alle træningsdage og starttidspunkter, mens nogle hold kun vælger at oplyse de dage, der er åbne for tilskuere.

Hvad laver de i løbet af Training Camp?

Der er klare regler for de første par dage i Training Camp, inden holdene får mulighed for at bestemme selv.

Første dag af Training Camp forløber med undersøgelser af spillerne og deres skader, møder, instruktionsmøder samt løbe- og konditionstræning. Der må ikke foregå såkaldte “on-field activities”.

Dag to og tre må bruges på træning, men der må endnu ikke benyttes skulderbeskyttelse eller hjelme.

Startende fra dag fire må spillerne træne to gange om dagen. Spillerne må træne i op til fire timer om dagen fordelt på de to træningspas. Det er herfra, at Training Campen for alvor starter.

Lad os høre fra spillerne

Der er flere tidligere spillere, der har været på nettet og fortælle om en typisk dag i Camp.

For at blive klar til det fysisk krævende program, starter dagene derfor omkring kl 6, hvor der skal lægges en god bund. Har man skader, skavanker eller blå mærker, er der tid efter morgenmaden til at få tjekket det hele igennem, hvilket bliver gjort grundigt at trænerne, der holder tæt øje med alle spillerne.

Dernæst skal der straffes vægte i træningslokalet i en times tid. Så er der møder, hvor der enten bliver gennemgået gårsdagens træning eller et specielt punkt, som træneren vil fremhæve, inden det er tid til første omgang træning.

Så er det frokosttid, og spillerne får en pause, der typisk bruges på en lur eller anden restituering. Dernæst står den på træning to, som er meget vigtig for spillerne.

Første træningspas bruges til at gennemgå tekniske eller taktiske aspekter i lunte tempo. Eftermiddagstræningen kører på et højere niveau, og det er her, at spillerne skal vise, at de hører hjemme på holdet.

Efter den sidste træning, bliver træningen gennemgået på eftermiddags- og aftensmøder, inden spillerne får fri. Med den smule energi, der er tilbage i kroppen, kan spillerne hænge ud, snakke med familie eller gå tidligt i seng, så de er klar til næste dag.

Og så er der de delte træninger

Der er desuden nogle af holdene, som vælger at afholde dele af Training Camp sammen med andre hold. Men at træne med nogen, man ikke kender så godt, kan få temperamentet til at koge over: