I håbet om at kunne gøre sig gældende i free agency og måske sikre kontraktforlængelser med nøglespillere som Aaron Jones og Corey Linsley, vil Packers, ifølge ESPN, inden længe omstrukturere Rodgers’ kontrakt.

2021-sæsonens lønloftsnedsættelse kommer til at medføre store ændringer på holdkortene i NFL. Nogle bliver tradet, flere bliver cuttet, og andre vil få deres kontrakter omstruktureret. Green Bay-holdet har allerede fritstillet Christian Kirksey og Ricky Wagner, der begge var startere i 2020. Og nu er turen tilsyneladende kommet til Rodgers. Naturligvis er der ikke tale om en fritstillelse, men med en samlet kompensation på 21,5 mio dollar i 2021, skulle en kontraktomstrukturering kunne give begge parter, hvad de ønsker.

Rodgers har ikke været bleg for at udtrykke sin utrildfredshed med holdet, efter de blandt andet fravalgte at drafte ham nogen våben i den seneste draft, men derimod tradede op for at tage hans tiltænkte fremtidige afløser, Jordan Love, der som tredje-quarter back reelt ingen indvirkning havde i indeværende sæson.

At dømme udfra historier og udtalelser, vil Rodgers derfor have Packers til at forpligte sig til ham i længere tid, og med flere garanterede penge, der gør det sværere for klubben at skille sig af med ham. Packers, derimod, ønsker at lette lønbudgettet lige nu, hvor lønloftet er skrumpet. Dette kan altså lade sig gøre, hvis Packers og Rodgers eksempelvis ‘back-loader’ en omstrukturering/forlængelse af hans kontrakt, således at Rodgers’ lønudgift mindskes nu, men så stiger løbende.

På trods af sikringen af NFC’s førsteseed i 2020, lykkedes det atter ikke Packers, at booke plads til Super Bowl. J.J. Watt, der er født og opvokset i Wisconsin, rygtes, blandt andre steder, til Packers. Ligeledes har Aaron Jones og Corey Linsley – begge vigtige brikker i Packers sprudlende 2020-angreb – kontraudløb. Det er blandt andet spillere som disse, en omstrukturing altså vil kunne resultere i, forud for 2021, hvor et Lombardi-trofæ igen skal jagtes.