Der er nyt i en af de mest markante sager i NFL det seneste år, hvor Clevelands quarterback nu har afsluttet størstedelen af søgsmålene mod sig, men stadig kan ryge ind i en lang karantæne.

Deshaun Watson havde civile søgsmål mod sig fra 24 kvindelige anklagere, som alle omhandler upassende seksuel adfærd, overgreb og krænkelser, men har nu indgået forlig i 20 af disse sager.

Advokat Tony Buzbee, der har repræsenteret alle kvinder, der har anklaget Browns-quarterbacken, fortæller i en pressemeddelelse, at anklagerne frafalder i de sager, hvor der nu er indgået i forlig. Hvad forliget indeholder og hvor stort et beløb, som kvinderne vil få vil forblive hemmeligholdt.

Buzbee takker også Ashley Solis, den første kvinde som kontaktede advokatfirmaet for at beskrive, hvad Deshaun Watson angiveligt havde gjort mod hende. Advokaten kalder hende modig og et forbillede, og som de resterende anklagere har hun været en kriger i sagen og kastet lys på, hvordan sportsudøvere og hold kan dække over forfærdelige begivenheder.

Selv om størstedelen af sagerne nu, i et juridisk perspektiv, er afsluttede, så betyder det ikke, at Deshaun Watson klarer frisag. Foruden de fire resterende civile søgsmål, så har NFL endnu ikke nedfældet deres dom i sagen. Som privat organisation kan de fortsat dissiplinere quarterbacken. Ifølge Mark Maske, journalist for Washington Post, forventede en kilde i Watsons lejr, at ligaen gik efter en hel sæsons karantæne. Det blev rapporteret i den forgangne uge, altså før der den 21. juni kom nyt via Tony Buzbee.

Rob Maaddi fra Associated Press efter nyheden omkring forliget, at NFL fortsat agter at give Browns-spilleren en langvarig karantæne.

Trods den massive mængde anklager mod Watson, så valgte Cleveland Browns alligevel at sende tre førsterundevalg samt flere andre draftvalg til Houston for at sikre sig spilleren. Efterfølgende har de givet ham en fuldt garanteret kontrakt på 230 millioner dollars. Dermed er quarterbacken finansielt sikret, selv om de fleste sponsorerer har valgt at distancere sig fra den skandaleramte spiller.