Repræsentanter for den tidligere 49ers quarterback har offentliggjort en pressemeddelelse for at ‘klargøre nogle facts vedrørende Colin Kaepernick’

Colin Kaepernick har ikke været på et NFL-mandskab siden 2016-sæsonen, hvor han begyndte at knæle på sidelinjen under USA’s nationalmelodi for at sætte fokus på landets store raceforskellene. Siden har der været meget snak og spekulation om den 31-årige quarterback, der har været person non grata hos NFL’s 32 hold siden 49ers fritstillede ham efter sæsonen.

Nu har Kaepernicks repræsentanter – den garvede agent Jeff Naley og PR-manden Jasmine Windham – valgt at offentliggøre en to-siders pressemeddelelse med kommentarer til nogle af de mange rygter.

Pressemeddelelsen kan her ses i sin helhed.

Ingen eller lille respons fra NFL-mandskaberne

I meddelelsen gør Kaepernicks’ lejr bl.a. klart, at de har kontaktet samtlige NFL-hold med ingen eller lille respons, og at Kaepernick på intet tidspunkt har stillet nogle lønkrav til potentielle arbejdsgivere. På trods af dette er Kaepernick ikke blevet inviteret til en eneste prøvetræning. Agenten Jeff Narley understreger her, at han aldrig har oplevet noget lignende i sine 25 år som agent.

Her er nogle af pressemeddelelsens andre punkter:

  • Kaepernick ønsker stadig at spille og har trænet fem dage om ugen de sidste tre år.
  • Kaepernick har stor erfaring med ‘West Coast’-angrebet, som er udbredt i hele NFL. Derfor kan holdene ikke påstå, at Kaepernick ikke kan implementeres i deres angreb.
  • Kaepernick har niveauet til at spille i NFL. Hans touchdown/interception-ratio er sjettebedst i NFL’s historie foran bl.a. Matt Ryan og Drew Brees. Dertil havde han i sine sidste fire kampe som starter en passer rating på 101.1 på trods af manglende offensive våben og en dårlig offensiv linje.

Pressemeddelelsen slutter af med følgende opsummering:

– Det er svært at tænke på en anden ung spiller i NFL’s historie med så imponerende statistikker og personlighed som Kaepernick, der ikke har fået chancen for at vinde en plads på et NFL-mandskab på trods af alle sine præstationer.

Kommer næppe på banen igen

Selvom pressemeddelelsen har flere gode og reelle punkter, kommer den næppe til at betyde det store for Kaepernicks (manglende) jobmuligheder.

Du kan læse mere om Kaepernick-sagen her.

Læs: Forstå Kaepernick-sagen

Læs: NFL indgår forlig med Kaepernick og Reid