I 14. spillerundes sidste kamp stod Miami Dolphins for en pæn overraskelse

Modstanderen var New England Patriots, der havde vundet de seneste otte kampe, og kom ind til opgøret i Miami som storfavoritter,
Ikke desto mindre viste scoretavlen 27-20 til hjemmeholdet, da kampen var forbi, og – utroligt, men sandt – så udspillede Jay Cutler den 5-dobbelte Super Bowl mester Tom Brady.
Faktisk var Brady under pres hele natten og for første gang siden 1991 lykkedes det ikke Patriots at konvertere en eneste 3. down til 1. down. Brady gik 0 for 11 i den kategori. Et udtryk for en forrygende defensiv indsats af Dolphins.
Det begyndte allerede på Patriots første angrebsserie, hvor Brady kastede en interception på sit blot andet kast. Dolphins cornerback Xavien Howard løb side om side med Brandin Cooks ned af sidelinjen og læste Bradys kast perfekt.
Han gentog bedriften i starten af anden halvleg, hvor Brady igen gik dybt efter sin hurtige receiver.

Dermed har Howard lavet fire interceptions i de seneste to kampe. Han havde nul i sin karrieres første 18 kampe.
Brady fandt aldrig sin rytme og det virkede tydeligt, at han savnede Rob Gronkowski, der sad udenfor med karantæne. Brady ramte kun på lidt over halvdelen af sine 43 kast og sluttede med 1 TD og 2 interceptions.
Jay Cutler var forrygende og spillede sin bedste kamp hele året. Han ramte på 25 af 38 kast for 263 yards med tre touchdowns uden interceptions.
To af Cutlers touchdowns gik til Jarvis Landry, mens Jakeem Grant greb det sidste.
Rex Burkhead scorede på et løb for Patriots i første halvleg til 7-6 – Patriots eneste føring i kampen – mens James White greb et touchdown i anden halvleg.
Patriots har tabt fire af de sidste fem år i Miami, og Brady har tabt 9 af 16 opgør i strandbyen.
Patriots nederlag betyder samtidig, at kampen mod Pittsburgh Steelers på søndag bliver endnu vigtigere. Vinder Steelers, sikrer de sig hjemmebane hele vejen gennem AFC-slutspillet,