Cincinnati Bengals head coach, Zac Taylor, er begejstret over det, Joe Burrow viser på træningsbanen indtil videre.

Den regerende Heisman-vinder og draft-førstevalg, Joe Burrow, har sin sag for, hvis han skal rejse Ohio-klubben op fra bunden af ligaen. Men at dømme udefra en række virtuelle workouts, ifølge Zac Taylor, er Burrow lige så god som forventet. Skal man dømme det udefra det faktum, at de valgte ham over enhver anden spiller i årets draft, er det gode tegn for de tigerstribede.

Quarterbacks har ofte meget svære vilkår, når de, som Joe Burrow, bliver taget allerførst i draften. Ikke alene skal de lede et hold, der spiller i en liga med langt højere niveau end de har været vant til, de ender, grundet draftens natur, oftest med at ende hos de mindst talentfulde hold. En af liganes absolut bedste quarterbacks nogensinde, Peyton Manning, der røg som nummer et til Indianapolis Colts i 1999-draften, gik 3-13 i sin rookie særn, hvor han også kastede 28 interceptions. Året efter gik Manning og Co(lts) 13-3. Det kan derfor kræve noget særligt, hvis en højtdraftet quarterback skal trække et svagt hold til storhed.

Selvom de færreste måske forventer at Bengals kan blive ‘worst to first’ og gå i playoffs allerede i 2020, så tror mange på Burrows evner som quarterback i NFL. Det anerkendte Pro Football Focus forudser bla., at Joe Burrow får en bedre sæson et anden tidligere draft-førstevalg, Baker Mayfield, der ellers må siges at have markant bedre arbejdsbetingelser i det stjernespækkede Browns-angreb.

Under en række virtuelle træningspas har Zac Taylor testet Burrow og tilladt ham at diktere spilkald og gøre Bengals offensive linje vant til at mærke og føle hans stil og lederskab.

Corona-krisen har ikke kun medført virtuelle træningspas, men også tvivl om, hvorvidt den kommende NFL-sæson faktisk begynder som planlagt. Går alt efter planen åbner Cincinnati Bengals og Joe Burrow deres sæson imod Los Angeles Chargers på Paul Brown Stadium i Cincinnati.