Der er et par store navne imellem den endelige liste af NFL-spillere, der frivilligt har valgt at springe 2020-sæsonen over.

Da NFL og spillerforeningen (NFLPA) blev enige om retningslinjerne for håndtering af Covid-19 i forbindelse med opstart af sæsonen, havde førstnævnte nok ikke forventet, at 66 spillere ville tage imod tilbuddet om at springe sæsonen over.

Ikke desto mindre er det tilfældet, hvor 66 aktive spillere og en enkelt free agent har vurderet, at risikoen ved at træne og spille i år er for stor i forhold til at blive smittet med Corona.

Da Covid-19 skadeslisten lukkede torsdag aften kl. 22 dansk tid, stod det klart, at 29 af NFLs 32 klubber har mindst én spiller, der har valgt at sidde udenfor i år. Hårdest ramt er New England Patriots med hele otte spillere, der har valgt at benytte muligheden, heraf stjerner som linebacker Dont’a Hightower, safety Patrick Chung og offensive tackle Marcus Cannon.

Men også andre klubber kommer til at undvære et par store profiler i 2020. Jets får ikke glæde af linebacker CJ Mosley, Cardinals og quarterback Kyler Murray må kigge langt efter højre tackle Marcus Gilbert, det samme gør sig gældende for Giants quarterback Daniel Jones, der mister sin venstre tackle Nate Solder, mens Vikings lige nu har et stort hul i midten af forsvaret, hvor Michael Pierce skulle have stået.

Spillere tilmeldt listen vinker endegyldigt farvel til 2020-sæsonen og kan ikke vende tilbage, uanset hvordan smittesituationen udvikler sig i USA. Spillere, der ikke er tilmeldt før torsdagens deadline kl. 22, kan i nødstilfælde (egen sygdom, familie sygdom o.lign) komme på listen i løbet af sæsonen.

Spillere, der frivilligt vælger at sidde udenfor, får et forskud på næste års løn på 150.000 dollars, mens spillere, der vurderes at være i høj-risiko-gruppen, får en løn/kompensation for 2020 på 350.000 dollars.

Du kan se hele listen med alle 66 spillere, der har valgt at sidde udenfor i 2020, her.