I anledningen af Super Bowl 58 får du her 58 ting som gjorde 2023-sæsonen i NFL speciel.

Selvom Super Bowl LVIII ikke er blevet spillet endnu, så er der alligevel et hav af ting som vi vil huske 2023-udgaven af NFL for. Super Bowl 58 spilles mellem Kansas City Chiefs og San Francisco 49ers, og vi kan ikke vente med at se, hvilket episk opgør det bliver. Hvilke spil og sekvenser kommer vi til at huske netop den kamp for?

For at slå ventetiden lidt ihjel får du her 58 ting som 2023-sæsonen vil blive husket for.

1 Hjalte Froholdts gennembrud
Med de danske briller var den her historie den måske absolut største i 2023-sæsonen. Danske Hjalte Froholdt var fast starter hele året som center for Arizona Cardinals. Han spillede en virkelig flot sæson, og leverede flere meget gode præstationer mod slutningen af året. Med sit gennembrud i 2023 er det svært at forestille sig, at Froholdt ikke også har et starterjob i 2024. Det er simpelthen fantastisk for NFL Danmark. 

2 Travis og Taylor
Forholdet mellem Travis Kelce og Taylor Swift har fyldt meget. Både i medierne generelt, men i særdeleshed også i NFL. NFL har set det som en gylden mulighed for at udvide sportens fangruppe, hvorfor der også med garanti er billeder af hende, hver gang hun er på plads til en NFL-kamp. Det har uden tvivl givet pote for ligaen, der havde nye seerrekorder i slutspillet. Det tyder på, at Swift bliver en stor del af NFL-dækningen, så længe Kelce spiller.

3 Aaron Rodgers skade
Der var lagt op til det helt store for Jets inden sæsonen, da man hentede Aaron Rodgers. Rekordmange primetime kampe, Hard Knocks, og generelt meget omtale, havde sat forventningerne skyhøjt til 2023-udgaven af Jets. Men blot fire snaps inde i sæsonen var den nærmest tabt, da Aaron Rodgers blev kørt fra banen med en overrevet akillessene. Dog kom Rodgers på mirakuløs vis tilbage på træningsbanen i sæsonen, men aldrig tilbage i kamp.

4 Bill Belichick og Patriots skilles
Det er stadig vildt at sige, men den legendariske træner Bill Belichick er ikke længere en del af Patriots. New England havde deres færreste antal sejre siden 1992 i 2023 (4-13). Belichick nåede ikke at vinde en slutspilskamp uden Tom Brady og gik 29-38 i de fire sæsoner efter Brady. Hvad der næsten er endnu vildere er, at Belichick ikke har et trænerjob et andet sted i 2024. 

Læs også: Belichick siger farvel til Patriots 

5 Dolphins scorer 70
Dolphins blev det første hold siden 1966 til at score 70+ point i en kamp. De gjorde det i uge tre mod Denver Broncos, der ikke havde noget svar mod det eksplosive Miami angreb. Derudover blev Dolphins også blot det andet hold i historien til at lave over 700 yards i én kamp. 

6 Cowboys smadret i slutspillet 
Cowboys har stadig ikke været i en konferencefinale siden 1995. I år blev de ydmyget på hjemmebanen mod 7. seedet Packers. Selvom Cowboys var fremragende i grundspillet, og Dak Prescott førte ligaen med 36 touchdowns, så kan Cowboys bare stadig ikke vinde i slutspillet. 

7 Eagles kollaps
Eagles havde den bedste record med 10-1 i december. Herefter tabte de fem af deres sidste seks kampe i grundspillet, hvorefter de fik tæsk af Buccaneers i slutspillet. Et historisk kollaps, der ikke er set siden Jets i 1986. 

8 CJ Strouds rookie-sæson
Det er svært lige at komme på en rookie quarterback, der har haft en bedre debut-sæson end CJ Stroud. Stroud førte ligaen med 273,9 yards pr. kamp, og blev dermed den blot tredje quarterback i de seneste 50 sæsoner til at føre ligaen i kastede yards pr. kamp og TD-INT ratio. Han blev samtidig den yngste quarterback nogensinde til at vinde en slutspilskamp (22), og den højest draftede rookie quarterback (2) til at vinde en slutspilskamp. Texans har i den grad fundet deres franchise quarterback.

9 Bears får alligevel no.1 overall 
Bears tradede sit første overall valg i draften i 2023, men takket være Carolina Panthers står Bears nu igen med førstevalget i 2024-draften.

10 Trænerfyringer i sæsonen
Josh McDaniels blev fyret efter otte kampe i sin anden sæson i spidsen for Raiders. Frank Reich blev fyret efter 11 kampe hos Panthers i sin første sæson. Brandon Staley blev fyret efter 14 kampe i sin tredje sæson hos Chargers. Der var i alt otte ledige cheftræner positioner efter grundspillet i 2023.

Næste side: Vilde spillerpræstationer