Patrick Mahomes mod DeShaun Watson. Der er lagt i kakkelovnen til en delikat forret, hvor vi får serveret to af ligaens såvel nuværende som fremtidige stjerner på quarterback-positionen. Det er slet ikke utænkeligt, at søndagens slutspilsopgør bliver startskuddet til en nymoderne slutspilsklassiker – baseret på tempofyldt angrebsspil.

Netop DeShaun Watson var stærkt medvirkende til, at Houston Texans spillede sig forbi Buffalo Bills i sidste weekends wildcard-runde. Her kastede Watson 247 yards og et touchdown, mens han løb for yderligere 55 yards og en scoring. Derudover markerede J.J. Watt sin tilbagevenden med et afgørende sack i starten af anden halvleg. Det kommer til at kræve en ny pragtpræstation af Texans’ polerede duo, hvis mandskabet skal spille sig i sin første AFC-finale nogensinde.

Kansas City Chiefs formåede at tyvstjæle New England Patriots’ andet seed i sidste spillerunde af grundspillet, hvorefter Andy Reid og co. har holdt en uges kampfri. Chiefs viste tænder i grundspillets afgørende fase og vandt seks kampe i træk, hvor særligt forsvaret fandt et ekstra gear. Kombinationen af et velspillende forsvar og et angreb anført af Patrick Mahomes virker relativt skræmmende.

De to mandskaber tørnede sammen i sjette spillerunde af 2019-grundspillet i Kansas City. Her sejrede Houston Texans med 31-24 i en yderst seværdig forestilling, hvor de to mandskaber satte 781 offensive yards, syv touchdowns og fire turnovers på tavlen tilsammen!

Seneste nyt på skadesfronten

Houston Texans har et hav af semiskadede spillere, der ikke har kunnet træne med for fuld styrke i den seneste uge. Bill O’Brien forventer imidlertid at få receiver Will Fuller (lyskenproblemer) tilbage til søndagens slutspilsopgør. Som påpeget i sidste uges optakt er der væsentlig forskel på Texans’ angreb med og uden Will Fuller. I grundspillet producerede angrebet i gennemsnit 298 kastede yards og 26,3 point pr. kamp med Fuller på holdkortet – mens de præsterede sølle 158 kastede yards og 19,6 point pr. kamp uden Fuller.

Omvendt har Kansas City Chiefs – bl.a. i kraft af friugen – et fåtal af skadeskvaler. Således er det kun cornerback Morris Claiborne, der misser slutspilsbraget med en skulderskade. Dog har Travis Kelce døjet med knæproblemer, som betød at han kun deltog i et begrænset omfang i Chiefs’ seneste træningspas. Kelce producerede 1.229 yards og fem touchdowns i grundspillet.

Hold øje med…

Kan Kansas City Chiefs’ forsvar fortsætte de flotte takter?

Mens Kansas City Chiefs først og fremmest kendetegnes ved holdets eksplosive angreb og superstjernen Patrick Mahomes, er det forsvarets seneste præstationer, som for alvor giver tro på, at Chiefs kan gå hele vejen. I de sidste seks opgør har Chiefs-forsvaret kun tilladt 11,5 point i gennemsnit – og særligt enhedens bagerste geled, anført af Tyrann Mathieu, har været velspillende. Det har bl.a. medvirket til, at Chiefs’ pass rush leverede 13 sacks i de sidste fem kampe. Særligt Chris Jones, der er brandvarm med syv sacks i de seneste otte kampe, udgør et mismatch over for Texans’ offensive linje, som I skal holde øje med.

Derfor bliver det afgørende, at DeShaun Watson lykkes med at slippe bolden hurtigere, end det var tilfældet mod Buffalo Bills, hvor han blev sacket syv (!) gange. Her formåede Bills’ defensive linje at overrumple Texans’ offensive ditto, mens opdækningen ligeledes var solid.

Det understreger også vigtigheden af, at DeShaun Watson får Will Fuller tilbage. Foruden at være en forrygende spiller, kan Fuller også supplere og åbne op for DeAndre Hopkins’ spil, hvilket utvivlsomt hjælper Texans’ angreb.

Kan vi se frem til et festfyrværkeri af Patrick Mahomes og Chiefs’ profilerede angreb?

Som tidligere hentydet er Kansas City Chiefs’ trup nærmest skadefri inden søndagens slutspilsbrag. Det indbefatter quarterback Patrick Mahomes, som bl.a. pådrog sig en knæskade i syvende spillerunde mod Denver Broncos. Trods sine skadeskvaler kastede Mahomes for 4.031 yards og 26 touchdowns i 2019.

Det bliver ekstremt spændende at se, om Patrick Mahomes er blevet sine skadeskvaler kvit i løbet af Chiefs’ friuge – og i givet fald, om han genfinder sit unikke niveau fra 2018?

I den forbindelse er det bemærkelsesværdigt, at Houston Texans’ forsvar har tilladt fjerde flest kastede yards i 2019 med 266,4 pr. kamp i gennemsnit. Det ligner på papiret et forfærdeligt matchup over for Chiefs’ væld af receivere i form af Tyreek Hill, Sammy Watkins, Travis Kelce og Mecole Hardman. I det forudgående opgør mellem Chiefs og Texans brændte Tyreek Hill eksempelsvis af med 80 yards og to touchdowns.

Det er langt fra utænkeligt, at Chiefs’ angreb udnytter det fordelagtige matchup og sætter minimum 35 point på tavlen.

Spiltip

Som nævnt oven for er Kansas City Chiefs’ angreb i stand til at sætte point på tavlen gennem hele opgøret. I den forbindelse giver Danske Spil odds 2,20 på, at Chiefs scorer i alle fire quarters.

I kan finde spillet her. Spil ansvarligt!

Forudsigelse

Hvis Kansas City Chiefs’ forsvar fortsætter de flotte takter fra de seneste seks spillerunder, er det svært at se, hvem der skal stoppe Andy Reids mandskab. Houston Texans har simpelthen ikke råd til at levere en scoringsløs periode i opgøret, som det var tilfældet mod Buffalo Bills.

Patrick Mahomes og co. skal nok skal sætte deres point på tavlen, hvorpå Texans’ eneste sejrschance ligger i et højtscorende opgør. Jeg tror ikke, at DeShaun Watson og Texans’ angreb er stabilt nok til at gentage svendestykket fra sjette spillerunde. 

Kansas City Chiefs vinder med 38-20 og marcherer dermed videre til AFC-finalen.