Gul Klud giver dig i dette helt nye format en optakt med fokus på alle weekendens kampe.

Hvis du vil klædes bare en lille smule på til alle weekendens kampe i hver spillerunde, så skal du bare følge med her i vores ugentlige optakt.

Denne optaktsartikel af Gul Kluds Alexander Paaske er den femte i et nyt format, der giver dig en lynoptakt til alle søndagens kampe. Du får også en spiller i hvert opgør, som du især skal holde øje med.

Bye weeks: Detroit Lions og Green Bay Packers

Søndag kl. 19.00

Atlanta Falcons – Carolina Panthers
Dan Quinns dage i Falcons kan kun være på lånt tid. Holdet er 0-4 og virker fuldstændig fortabt. For Falcons’ skyld håber jeg, at de selvtillidsfyldte gæster fra Carolina vinder, så kan det ikke betyde andet end en fyreseddel til Quinn. Cheftræneren kan ikke tage holdet til det næste niveau, og det underpræsterer noget så eftertrykkeligt. Panthers-fans kan til gengæld se rigtigt positivt på både opgøret her og franchisets fremtid. Matt Rhule har allerede sat et godt præg på holdet, der har hentet to flotte sejre i træk over Chargers og Cardinals. På trods af begrænset talent spiller forsvaret overraskende fornuftigt, og angrebet anført af Teddy Bridgewater ser godt ud – endda uden superstjernen Christian McCaffrey. Det ligner mange point og en sejr over et kønsløst Falcons-mandskab.

Hold især øje med: EDGE Dante Fowler Jr., Falcons

Baltimore Ravens – Cincinnati Bengals
Ravens kom i sidste uge tilbage på sporet uden at imponere, da de tog en komfortabel sejr over Washington. Nu kommer stjerneskuddet Joe Burrow så på besøg i Baltimore for første gang, og det kan kun blive seværdigt med ham og Lamar Jackson i samme kamp. To Heisman-vindere med eminente evner og hver deres stil. Læg dertil, at Burrow er sprængfyldt med selvtillid efter hans første sejr i sidste uge, så han kommer ikke til at være bange for opgaven. Når det er sagt, er hjemmeholdet store favoritter. Angrebet har alt for mange strenge at spille på over for en middelmådig Bengals-defensiv, og de forreste syv på forsvaret kommer til at blive en kæmpe mundfuld for Cincinnatis svage offensive linje.

Hold især øje med: QB Lamar Jackson, Ravens (spiller han??)

Læs også: Weekly Winners 2020: Uge 5

Houston Texans – Jacksonville Jaguars
Bill O’Brien er fortid i Texans. Men hvor efterlader det egentlig det egentlig Deshaun Watson og co., hvis sæson er så godt som færdig efter fire nederlag i fire kampe? Ser man positivt på det, kan Houston ikke gøre andet end at give den en skalle, og på trods af den dårlige sæsonstart er chancerne for en sejr fornuftige mod Jaguars. Gæsterne er kommet ned på jorden igen efter den flotte premieresejr. De seneste tre kampe har vist, at Jacksonville er blandt de dårligste hold i NFL. Jeg forventer en højtscorende kamp mellem to hold med dårlige forsvar. Texans får en god start på tiden efter O’Brien.

Hold især øje med: WR Brandin Cooks, Texans

Kansas City Chiefs – Las Vegas Raiders
Kansas City Chiefs slog godt nok New England Patriots med 16 point mandag nat og er for fjerde sæson i træk 4-0 – som det første hold i NFL-historien. Noget usædvanligt kom sejren i land takket være mange fejl fra Patriots og et forsvar, der slog til på de rigtige tidspunkter. Angrebet spillede slet ikke op til vanligt niveau. Søndag venter dog et Raiders-forsvar, som Mahomes plejer at have rigtig god tag på, og jeg forventer det samme billede denne gang. Hvis Raiders skal have en chance, kræver det en storkamp fra løbeangrebet og Josh Jacobs, der muligheder mod et Chiefs-forsvar, der så svagt ud mod Patriots. Og så skal Derek Carr simpelthen være villig til at slynge nogle dybe kast af sted. Det er nok med kast kortere end ti yards. Konklusion: Jeg har meget svært ved at se, at Raiders kan levere den store overraskelse.

Hold især øje med: TE Darren Waller, Raiders

New York Jets – Arizona Cardinals
Jeg gider næsten ikke sætte ord på kampe med New York Jets. Når du ikke en gang kan slå et skadesplaget Broncos-hold med deres tredje-quarterback, så står det skidt til. Heldigvis er ikke nedrykning i NFL, for så ville Jets stryge direkte ned og ud af ligaen. Adam Gase har kørt det her hold i sænk, og nu skal vi endda se quarterback Joe Flacco bag center i stedet for Sam Darnold… Nå, det bliver trods alt interessant at se, om gæsterne fra Arizona kan løfte sig og finde tilbage på sporet efter to rigtig skuffende kampe. Specielt Kyler Murray har ikke set god ud. Men Jets er en oplagt mulighed for at komme tilbage på sejrssporet og få tanket lidt selvtillid.

Hold især øje med: S Marcus Maye, Jets

Læs også: Tanker fra runde 4: Hvorfor er Gregg Williams stadig i NFL?

Pittsburgh Steelers – Philadelphia Eagles
Pittsburgh Steelers fik en ufrivillig bye-week i sidste uge, mens Philadelphia Eagles fik sæsonens første sejr i San Francisco efter en solid forsvarsindsats. Nu mødes de to hold så i kampen om Pennsylvania, og det er med Steelers som klare favoritter. Hjemmeholdet har et fremragende løbeforsvar, så det bliver overordentligt svære arbejdsbetingelser for Eagles-runningback Miles Sanders. Samtidig har Pittsburgh bare et godt og sammenhængende angreb, som kun holdes tilbage somme tider af konservative spildkald. Gæsterne fra Philly må have tanket selvtillid efter sejren over 49ers, men Wentz skal blive bedre end det tålelige niveau mod 49ers, hvis Eagles skal have en chance. Han får måske tiltrængt hjælp, da wide receiver-duoen DeSean Jackson og Alshon Jeffery kan gøre comeback efter skader.  

Hold især øje med: DL Cam Heyward, Steelers

Washington Football Team – Los Angeles Rams
Dwayne Haskins Jr. er helt berettiget blevet bænket til fordel for Kyle Allen, der debuterer for Washington mod sin tidligere arbejdsgiver, Los Angeles Rams. Washington har egentlig vist overraskende fine takter i sæsonstarten med et ganske okay løbeangreb og et solidt forsvar. Problemet har været Haskins, så det bliver spændende at se, om Washington kan blive endnu mere konkurrencedygtige med Allen bag center. Rams er stadig pæne favoritter i denne her kamp, men det kræver, at de spiller som i de tre første uger og ikke som i uge 4, hvor de sagtens kunne have tabt til New York Giants. Det var simpelthen for uskarpt og under niveau, og forbedres det ikke, så vinder Football Team. Det kunne godt blive et opgør med rigtig mange løb, og dermed masser af Antonio Gibson og Darrell Henderson.

Hold især øje med: QB Kyle Allen, Football Team

Næste side: Corona udsætter interessante AFC-kampe (brug knappen neden for)