Gul Klud giver dig i dette helt nye format en optakt med fokus på alle weekendens kampe.

Hvis du vil klædes bare en lille smule på til alle weekendens kampe i hver spillerunde, så skal du bare følge med her i vores ugentlige optakt.

Denne optaktsartikel af Gul Kluds Alexander Paaske er den anden i et helt nyt format, der giver dig en lynoptakt til alle søndagens kampe. Du får også en spiller i hvert opgør, som du især skal holde øje med.

Søndag kl. 19.00

Chicago Bears – New York Giants
Chicago Bears blev udspillet af Lions i tre quarters, men så kastede Mitch Trubisky bjørnene til sejr med tre touchdowns i fjerde quarter. Derfor er Bears 1-0 og favoritter mod et Giants-hold, der viste okay tendenser i nederlaget til Steelers, men stadig har mange svagheder. De største svagheder er den offensive linje, der især i løbespillet blev tromlet over og gav Saquon Barkley kummerlige arbejdsforhold. Og så er der en yderst tvivlsom secondary, som bør give Trubisky gode muligheder for at bygge videre på den gode afslutning på Lions-kampen. Daniel Jones skal følge op på sin lovende præstation mod Steelers.

Hold især øje med: WR Allen Robinson, Bears

Dallas Cowboys – Atlanta Falcons
Cowboys skuffede i premierekampen mod Rams, hvor angrebet ikke var så skræmmende godt som forventet. Slet ikke faktisk. Mod Falcons’ ringe secondary SKAL Dak Prescott og co. kunne se godt ud. Seahawks og Russell Wilson maltrakterede nemlig deres tidligere defensive koordinator Dan Quinns forsvar i uge 1. Falcons-cheftræneren skal simpelthen have styr på det forsvar, for ellers kan sæsonen hurtigt være tabt efter seks-syv kampe, som den var i 2019. Får Quinn ikke justeret med det samme, er det ligegyldigt, at Calvin Ridley og Julio Jones ligner en af ligaens bedste receiver-duoer. Får han ikke justeret snart, er han ikke cheftræner om to måneder. Jeg forventer en højtscorende affære med Dallas i teten.

Hold især øje med: CB AJ Terrell, Falcons

Læs også: Elming: Her er min NFL Picks Top 5, spilleuge 2

Green Bay Packers – Detroit Lions
Packers og Lions går ind til det her opgør med to fuldstændig forskellige udgangspunkter på selvtillidsbarometret. Ostehovedernes angreb anført af Aaron Rodgers var fremragende mod Vikings og flænsede vikingernes forsvar. Quarterbacken kastede for 364 yards og fire touchdowns, mens stjerne-receiver Davante Adams greb 14 bolde for 156 yards og to touchdowns. Jeg kan næsten kun se, at det bliver grimt for et Lions-forsvar, der tillod Mitch Trubisky at kaste tre touchdowns i samme quarter… Edge rusher Trey Flowers og rookie-cornerback Jeff Okudah skal spille brandkampe, hvis A-Rod ikke skal levere minimum det samme som mod Vikings. Og så skal Matthew Stafford ramte sit topniveau.

Hold især øje med: WR Kenny Golladay, Lions (hvis han spiller)

Indianapolis Colts – Minnesota Vikings
Av av av. Både Colts og Vikings jagter oprejsning efter meget skuffende præstationer – og nederlag – i første runde. Det er selvfølgelig alt for tidligt at tale om en ‘must-win’-kamp, men for to hold med slutspilsaspirationer vil en 0-2-start være rigtig skidt. Colts burde have slået Jaguars, men flere store fejl endte med at koste dyrt. Vikings skal have styr på forsvaret, der sejlede rundt mod Packers. Pass rushet var fuldstændig fraværende uden Danielle Hunter, og Yannick Ngakoue var usynlig.

Jonathan Taylor (tv.) i aktion i debuten vs. Jaguars

Det skal forbedres, for Philip Rivers viste trods alt mod Jaguars, at han føler sig fint tilpas i Colts-angrebet og kan flytte bolden, når han får tid bag den stærke offensive linje. Jeg forventer en tæt og spændende kamp, hvor taberen hurtigt kan komme i problemer for resten af sæsonen.

Hold især øje med: RB Jonathan Taylor, Colts

Miami Dolphins – Buffalo Bills
Både Dolphins og Bills starter sæsonen med to divisionsopgør. Dolphins tabte til Patriots i uge 1 uden at være tæt på, mens Bills kørte Jets over. På papiret er Buffalo et markant bedre hold og bør vinde relativt komfortabelt. Men det er aldrig let at tage fra det kølige nordøst til det varme Florida i september. Den helt store nøgle for Dolphins bliver løbeforsvaret, der var dårligt sidste år og dårligt mod Patriots, der løb for 217 yards. Mod Buffalos brølstærke løbeoffensiv med quarterback Josh Allen og runningback-duoen Devin Singletary og Zack Moss er der ingen nåde, hvis delfinerne ikke får styr på det. Og så skal Miami fremprovokere turnovers.

Hold især øje med: LB Kyle Van Noy, Dolphins

New York Jets – San Francisco 49ers
Jets-fans har udsigt til en rigtig lang sæson uden meget at glæde sig over. Og det samme bliver efter alt at dømme tilfældet søndag aften, når 49ers kommer forbi. De forsvarende NFC-mestre imponerende godt nok ikke i første spillerunde-nederlaget til Cardinals, men de er bedre end Jets hele vejen rundt – måske bort set fra i en skadesplaget receivergruppe. Pass rushet anført af Nick Bosa bør dominere Jets’ nye, offensive linje, der endnu ikke er spillet sammen, og gøre ondt på Sam Darnold. 49ers’ løbeangreb skal samtidig kunne producere mod et særdeles tvivlsomt forsvar, der ikke har meget at byde på ud over defensive tackle Quinnen Williams. Kun en (klar) sejr tæller for San Francisco.

Hold øje med: LT Mekhi Beckton, Jets

Læs også: Weekly Winners uge 2

Philadelphia Eagles – Los Angeles Rams
Puha, Philadelphia. At smide en 17-0-føring OG tabe mod et særdeles middelmådigt Washington-hold er ekstremt bekymrende. Den skadesplagede offensive linje blev smadret af Washingtons stærke defensive linje, der sackede Carson Wentz otte gange. Det lover ikke godt før mødet med Rams og forsvarsstjernen Aaron Donald, der ydmygede Cowboys’ offensive linje i uge 1. Donald er nemlig en af de få forsvarsspillere, der ene og alene kan ødelægge en kamp for modstanderholdet og vinde kampen for sit hold. Samtidig så Rams-angrebet fint ud mod Cowboys, og jeg er spændt på, om de kan blive endnu bedre. Jeg havde regnet med, at Eagles ville være 1-0 og Rams 0-1. I stedet er det omvendt, og der er et kæmpe pres på Philadelphia.

Hold især øje med: WR Cooper Kupp, Rams

Pittsburgh Steelers – Denver Broncos
Steelers fik i uge 1 et positivt svar på det allerstørste spørgsmål. Er Big Ben stadig go’? Det er han! Han skulle lige banke lidt rust af, men så fandt han rytmen og ikke mindst kemien med JuJu Smith-Schuster. Og forsvaret viste også sit tårnhøje niveau for det meste. Broncos derimod tabte en uskøn affære mod Titans i uge 1, og jeg har svært ved at se, hvordan de skulle kunne overraske mod Steelers. Skaden til Von Miller har svækket deres pass rush voldsomt, og Drew Lock er ikke god nok til at kunne sætte over 20 point på tavlen mod TJ Watt, Cam Heyward og co. på Pittsburghs forrygende forsvar. Broncos skal sætte sin lid til takeaways, og at Big Ben har en af sine dårlige dage.

Hold især øje med: S Justin Simmons, Broncos

Tampa Bay Buccaneers – Carolina Panthers
Buccaneers-hypen har taget et dyk efter nederlaget til Saints i første runde, der var det klogere hold. Brady leverede et par fremragende kast, men den 43-årige quarterback lignede til tider også en 43-årig quarterback mod New Orleans’ stærke forsvar. Mod Panthers’ tvivlsomme forsvar, der blev kørt over af Raiders, har Brady og co. langt bedre muligheder for at finde rytmen. Men det bliver ingen walk-over for Tampa Bay, for Carolinas offensiv ser spændende ud med Teddy Bridgewater bag center, runningback-stjernen Christian McCaffrey samt receiver-trioen DJ Moore, Robby Anderson og Curtis Samuel.

Hold især øje med: LB Devin White, Buccaneers

Tennessee Titans – Jacksonville Jaguars
Så er der tidligt topopgør i AFC South! Højst overraskende slog Jaguars Colts i uge 1 og kan altså tage en øjeblikkelig førsteplads i divisionen, hvis de igen skulle modbevise kritikerne ved at slå Titans. Hjemmeholdet er dog klare favoritter med kvalitet på begge sider af bolden. Ryan Tannehill imponerede godt nok ikke i sejren mod Broncos, så det bliver spændende at se, om vi får 2019-udgaven at se mod Jacksonville. Modsat må Gardner Minshew være fyldt med selvtillid. Han brillerede ikke mod Colts, men 19/20 for 173 yards og tre touchdowns må man tage hatten af for. Jeg forventer dog, at Titans’ fysik på både forsvar og angreb bliver en for stor mundfuld for gæsterne.

Hold især øje med: RB James Robinson, Jaguars

Næste side: AFC-favoritter testes på fremmed græs (tryk på knappen nedenfor)