Okay, dommerne har heller ikke været gode i år.
Vi er allesammen grint eller grædt over en latterlig roughing the passer eller kigget måbende på et flag for taunting. Men hvem er dommerne og hvad er deres opgaver?
Lad os kigge på det

Den opmærksomme seer har måske bemærket, at der er lidt flere dommere i Amerikansk fodbold, end der er i almindelig fodbold eller håndbold. Faktisk skal der hele 7 dommere til, for at holde øje med alle vinkler og alle typer af fejl i sporten.

De syv dommere fordeler sig rundt på hele banen, og har til ansvar at holde øje med, at alle spillerne overholder det 88 siders store regelsæt, som omfatter NFL.

Referee

Umpire

Linesmen

Backjudges

1 KOMMENTAR

 1. Jeg synes det er forkert at skrive at Referee har det sidste ord i tvivlsspørgsmål. Hvis det ikke er noget der er sket i hans ansvarsområde, så han altså ikke har set det, vil han helt og holdent overlade kaldet til de dommere der har set situationen.

  Til umpire skal det med at det han primært kigger efter er holdings, og ikke illegal man downfield eller illegal forward pass. Egentlig er jeg ret sikker på at det er wings der dømmer på om QB’en er over LOS når han kaster – de står jo der og kigger indad, og har det perfekte udsyn til netop det, hvorimod umpire står i den offensive backfield, og har rigtigt svært ved at bedømme det.
  Det er muligt at det var umpirens ansvar i gamle dage, hvor han stod nede mellem linebackerne, da han skulle gå op på line of scrimmage hvis han læste kast, men jeg tror stadig det har været et wing kald dengang også.

  I forhold til hvilken side wings og deep wings står på, bytter de faktisk side i pausen, så de får “glæde” af begge hold.

  I forhold til at tælle spillerne, er det både referee og umpire der tæller offense, og alle tre dybe der tæller defense. Der skal altid være mere end en der tæller hvert hold, det minimerer risikoen for fejl – man kan jo tælle forkert. Men når der er flere der gerne skulle komme til samme tal, er sandsynligheden for fejl mindre – men alligevel sker det somme tider (heldigvis sjældent).

  Mht. antallet af dommere eksperimenterer NFL med at udvide til 8 dommere. I 2. runde af preseason, dømte de således i 8 mands crews. I college har man i nogle conferencer dømt med 8 mand i nogle år nu, men det er ikke samme positioner som NFL, da college stadig har umpiren stående lige bag linebackerne. Den 8. NFL dommer skal i stedet (som ideen er lige nu) stå nede ved siden af back judge, men kigge op på den offensive linje, hvor han skal holde øje med området omkring guard-center-guard.

  Der er et fint billede over keys og positioner i et 8-mand screw her: http://operations.nfl.com/updates/the-officials/nfl-continues-experiment-with-eighth-official/
  Og lidt mere information om dommernes ansvar her: http://operations.nfl.com/the-officials/these-officials-are-really-good/officials-responsibilities-positions/