New Orleans Saints gjorde lørdag runningback-positionen endnu stærkere, da de skrev kontrakt med Devonta Freeman.

Den tidligere Atlanta Falcons-spiller, der havde en stor rolle i den famøse Super Bowl mod New England Patriots skifter til divisionsrivalerne i NFC South fra New Orleans Saints på en et-årig aftale.

Dermed har Saints nu en af de bedste RB-trioer i NFL med også Alvin Kamara og Latavius ​​Murray på holdet. Begge er raske og har set godt ud i holdets træningslejr, der for alvor begyndte i torsdags.

Saints kender om nogen Devonta Freemans kvaliteter og håber på, at han kan nå samme højder, som da de spillede mod ham to gange årligt fra 2014 til 2019. Faktisk har ingen runningback haft flere yards mod Saints i det sidste årti end Freeman, der i sine seks sæsoner for Falcons havde 1010 yards og scorede syv touchdowns.

En anden årsag til at Saints henter endnu en runningback, kan være det faktum, at Freeman kender den ene af holdets quarterbacks særdeles godt. Han var nemlig holdkammerat med Jameis Winston på Florida State, hvor de i 2013 vandt college-mesterskabet sammen. Efterfølgende blev Winston drafted som nr. 1 af Buccaneers (også et NFC South hold), mens Freeman først blev valgt i fjerde runde af Falcons.

Faktisk har Devonta Freeman brugt sin offseason på at gøre sin collegeuddanelse færdig. Fredag fik han således sit eksamensbevis fra Florida State med speciale i sociologi og lørdag fik han kontrakt med Saints. Det må kaldes en god start på weekenden.

Den 29-årige Freeman blev sidste år fritstillet af Falcons og var egentlig ude af NFL, men fik chancen hos New York Giants, da Saquon Barkley blev skadet. Han sluttede sæsonen med blot 172 rushing yards og scorede et touchdown i fem kampe.