Cam Newton ved, at han træder i nogle enorme fodspor i New England Patriots. Men han giver klubben noget på quarterback-positionen, som offensive coordinator Josh McDaniels aldrig har haft at arbejde med før.

Det er nye tider i New England. Tom Brady er draget mod varme Florida og Tampa Bay og er dermed ikke længere quarterback for første gang i 20 år. Stafetten gik derfor videre til unge Jarrett Stidham, men efter flere måneder med udsigt til at skulle starte for Patriots blev den store tjans pludselig revet ud af hænderne på Stidham.

Cam Newton er nemlig blevet hentet til de forsvarende AFC East-mestre på en etårig kontrakt, hvor han skal bevise, at han stadig er den gamle ‘Super Cam’. Den mangeårige quarterback ved, at han ikke skal erstatte hvem som helst, men det skræmmer ham ikke:

“Han (Tom Brady, red.) var fabelagtig. Det er der ingen grund til at uddybe. Men her er en ting: Coach (Josh) McDaniels kan du lave nogle spilkald, som han aldrig har været i stand. Du får en dog. En af de her dogs, der har noget at bevise (…),” siger Cam Newton blandt andet i et langt YouTube-interview med Odell Beckham Jr., Todd Gurley og flere andre NFL-stjerner.

Cam Newton er naturligvis kendt for sin voldsomme fysik, atletiske evner og kanon arm, der til tider har gjort ham nærmest ustoppelig. Som i 2015, hvor han dominerede NFL og førte Carolina Panthers i Super Bowl med en fortjent MVP-titel til følge.

Den nye Patriots-stjerne understreger desuden, at han er ekstremt opsat på at bevise sig, efter han har set en masse quarterbacks tegne kontrakter før ham. Han fortæller, at han er blevet regnet som færdig, men at han er det langt fra.

“Jeg føler oprejsning til en vis grad, men jeg kommer stadig til at gå efter struben hele året,” lyder det fra Cam Newton.