Efter to sæsoner i college-rækkerne er Bill O’Brien tilbage i NFL og i New England, hvor han skal fungere som Patriots’ offensive koordinator.

Det har været en besynderlig sæson i New England, hvor Bill Belichick ikke udnævnte en offensiv koordinator, men i stedet lod Matt Patricia og Joe Judge styre slagets gang. Resultaterne var også derefter, da Patriots’ angreb kun scorede 21,4 point pr. kamp, producerede syvende færrest i ligaen og var det mindst effektive redzone-angreb i ligaen. Det virkede heller ikke til, at Patricia – som kaldte de offensive spil – nogensinde fandt kemien med Mac Jones, der igen og igen viste sine frustrationer over de spilkald, han fik fra sidelinjen.

Nu har Bill Belichick taget konsekvensen af de sløje offensive præstationer og har ansat en gammel kending i form af Bill O’Brien som Patriots’ nye offensive koordinator.

Således vender Bill O’Brien tilbage til NFL efter at have tilbragt to sæsoner som offensiv koordinator for Nick Saban i Alabama. Det bliver Bill O’Briens anden tørn med Patriots, efter at han tilbragte fem år i organisationen fra 2007 til 2011 – deriblandt som holdets offensive koordinator.

Senest O’Brien prøvede kræfter med de professionelles rækker var i Houston, hvor han var cheftræner fra 2014 til 2020. I den sidste sæson overtog han også rollen som general manager, hvor han bl.a. sendte DeAndre Hopkins til Arizona Cardinals for David Johnson og to draft-valg.

Bill O’Brien nåede 100 kampe i spidsen for Texans, hvoraf han vandt 52 og sikrede holdet slutspilsavancement i fire sæsoner. Det er i skrivende stund uvist, om – og i givet fald hvordan – Matt Patricia fortsætter i New England.