Miami Dolphins straffes hårdt for ulovlig adfærd over for Tom Brady og Sean Payton.

NFL har offentliggjort, at Miami Dolphins er blevet straffet for at have taget ulovlig kontakt til både Tom Brady og Sean Payton, mens de har været under kontrakt andetsteds. Det betyder, at Dolphins ikke på forhånd søgte om tilladelse til at kontakte og de facto forhandle med Brady og Paytons folk.

Straffen indebærer, at Dolphins fratages deres førsterundevalg i 2023-draften og et valg i tredje runde af 2024-draften. Endvidere suspenderes holdejer Stephen Ross fra alle holdaktiviteter frem til d. 17. oktober, mens han suspenderes fra alle formelle NFL-møder indtil 2023 og fjernes fra ligaens formelle udvalg på ubestemt tid. Ross skal også betale en bøde på knap 11 millioner danske kroner.

Det er blevet påvist, at Dolphins har været i kontakt med Bradys lejr gentagende gange i de seneste år, mens han havde kontrakt med både New England Patriots og Tampa Bay Buccaneers. Dolphins skulle både have forsøgt at hente Brady ind som quarterback og have kontaktet ham om muligheden for en eventuel, fremtidig rolle i holdets ledelse.

På samme vis har NFL påvist, at Dolphins på ulovlig vis har kontaktet Sean Paytons agent Don Yee omkring et muligt skifte, mens Payton fortsat arbejdede som cheftræner for New Orleans Saints.

NFL-Kommissær Roger Goodell har kommenteret strafudmålingen, hvori han betegner Dolphins’ adfærd som værende regelstridende i “et hidtil uset omfang”. Goodell fremhæver også, at straffens karakter og tyngde er et resultat af, at der har været tale om en årelang ulovlig praksis fra Dolphins’ side.