Vi på Gul Klud vil godt sikre os, at du og dine venner får den perfekte helhedsoplevelse. Football er ikke bare verdens bedste sport. Det er et stykke amerikansk kultur, som skal nydes i de rette omgivelser. Derfor sætter vi hver uge fokus på ugens kamp i et madperspektiv. Vi vil meget gerne se billeder af din færdige ret på Facebook eller Twitter.

I denne uge sætter vi fokus på Thanksgiving, der på torsdag fejres i USA.

Thanksgiving 

Gobble Gobble….. TOUCHDOWN!

Thanksgiving er en amerikansk højtid, der er synonym med mad, familie og traditioner, men for mange amerikanske familier er Thanksgiving også synonymt med en sport, som vi alle holder meget af: Football.

Der bliver nemlig sendt hele tre football kampe i træk, så selvom at vi i Danmark ikke har haft de store erfaringer med pilgrimme og indianere, så kan vi godt sætte os ind i en tradition, der byder på god mad og en masse football.

Der er altså rigeligt at være taknemlig for, og vi bør derfor benytte lejligheden til at vise vores taknemlighed til “football guderne”.

Vi takker football guderne for, at vi har fået rigeligt med football, faktisk overdrevet meget, for da vi nåede uge seks af denne sæson, så var der minimum én kamp der var gået i overtime pr. runde, hvilket var første gang i NFL’s historie.

Vi må også takke for alle de nye oplevelser, som NFL fortsat giver os. “All time”-rekorder bliver forsat slået, én enkelt spiller har sagt op i en halvleg, også må vi ikke glemme at hylde gudernes beslutning om at give Ryan Fitzpatrick  lov til at holde pressemøder.

Og nårh ja, så fik vi da en ret god kamp i mandags.

Af alle disse grunde er denne udgave af Madoptakt en ”Thanksgiving special”. Målet er at hjælpe dig med at stable den perfekte Thanksgivng middag på benene.

Enten til på torsdag, eller på søndag.

Her er en menu:(Husk at du bare kan nøjes med at vælge en enkelt ret eller to ud. Dette er blot en inspiration til en samlet menu)

Hovedret:

Gul Kluds legendariske kalkun:

Sweet ”tato mash”:

Deserter 

Pumpkin Pie:

Banana Cream Pie:

Drikkelse:

Boston Cooler:

Til info: Det skal nævnes, at jeg ikke er uddannet kok, men bare er en “kulturtosse” med en stor kogebogssamling, der sammen med en kammerat har brugt adskillige football-sæsoner på at eksperimentere med klassiske amerikanske retter. Enhver brug af skarpe genstande og varme gryder er på eget ansvar.

God kamp!